Ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său

  Ale Lui, care ne iubeşte, care NE-A SPĂLAT DE PĂCATELE NOASTRE CU SÂNGELE SĂU şi a făcut din noi o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeu, Tatăl Său, ale Lui să fie slava şi puterea în vecii vecilor! Amin. (Apocalipsa 1:5-6)

  Nu eram prea interesat de golf până când am împlinit 40 de ani. În acel an am vorbit la o conferinţă la care doi pastori m-au invitat să mă alătur lor pentru un joc pe o pistă din apropiere. Împrumutând un set de crose, am mers cu ei într-o zi de vară incredibil de caldă. Nu cu mult înainte, aflasem despre o regulă specială pe care cei mai mulţi pastori păreau să o aibă atunci când mergeau la golf. Unul dintre ei, Ben, trebuia să nimerească o gaură îngustă aflată pe un teren înconjurat de o pădure deasă. A lovit mingea cu capătul crosei sale, iar aceasta a zburat, fără să rănească pe nimeni, în pădure, fără să nimerească de fapt. Cu o privire de dezgust pe faţă, a spus: „Cred că am nevoie de un mulligan”.

  Confuzia mea cu privire la acest termen nu a durat mult. A pus mâna în buzunar, a scos o altă minge şi s-a pregătit să lovească din nou ca şi cum prima lovitură nu s-ar fi întâmplat niciodată. Am aflat că mulligan este un fel de a doua şansă, o oportunitate de a face lucrurile din nou, de a le corecta. Într-o oarecare măsură, spre amuzamentul meu, pe măsură ce jocul continua, execuţia lui Ben devenea din ce în ce mai rea. În loc să apeleze foarte rar la câte un mulligan, a început să ceară unul după altul. Odată chiar a avut un mulligan, un „al doilea” mulligan şi un „al treilea” mulligan (le-am inventat pe loc) înainte să fie mulţumit de lovitura lui.

  În timp ce un purist al golfului ar fi îngrozit de mine, mie mi se părea o uşurare să pot juca golf fără ca viaţa mea să atârne de fiecare balansare. Şansa ocazională de a o lua de la capăt elimina presiunea şi făcea jocul mai plăcut. Computerele au o trăsătură similară – tasta „undo”. Oricând îţi alunecă degetele şi atingi o tastă care strică tot şi nu ai nicio idee ce s-a întâmplat sau cum s-o repari, doar apeşi tasta „Undo” şi totul revine la modul în care era înainte de greşeală.

  Analogiile nu sunt perfecte, dar ceva în genul unui mulligan ţi se întâmplă atunci când te predai lui Isus. Ai şansa să o iei de la capăt, să scapi de greşelile şi poverile trecutului. Sângele lui Isus ne spală de păcat. Moartea Lui face posibil ca noi să rupem lanţurile trecutului, să avem un nou început, să fim iertaţi. Sângele lui Isus ne scapă şi de teamă – teama că vom face ceva ce ne va face să nu fim acceptaţi de El. Teama că noi, atingându-ne cel mai înalt potenţial, nu vom fi niciodată suficient de buni. Nu ştiu cum eşti tu, dar mie chiar mi-ar folosi un mulligan din când în când.

  Doamne, îţi mulţumesc că nu mai sunt un prizonier al trecutului, că păcatele mele pot fi iertate, că o pot lua de la capăt încă o dată astăzi. Ajută-mă să îmi aduc toate păcatele şi neputinţele la Isus, ca să fie spălate în sângele Lui! Dă-mi sentimentul libertăţii care vine din a fi împăcat cu Dumnezeu!

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...