Ale Lui, care ne iubeşte, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său Şl A FĂCUT DIN NOI O ÎMPĂRĂŢIE Şl PREOŢI PENTRU DUMNEZEU, Tatăl Său, ale Lui să fie slava şi puterea în vecii vecilor! Amin. (Apocalipsa 1:5-6)
Deşi aşa pare, a fi concediat nu este cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla.
În cartea We Got Fired!… And It’s the Best Thing That Ever Happened to Us, Harvey MacKay împărtăşeşte poveşti inspiraţionale ale unor oameni respinşi care au devenit celebri. Un studio de muzică l-a concediat pe Elvis Presley în 1954. „Nu vei ajunge nicăieri, fiule”, a declarat reprezentantul acestuia. „Condu o camionetă.” Spune-le asta miilor de oameni care îl imită pe Elvis şi cântă melodiile lui.
Un ziar a reziliat contractul cu Walt Disney pentru că acesta rămăsese fără idei. Compania Disney, cu filmele, parcurile tematice şi staţiile de televiziune este acum un imperiu multimiliardar în dolari.
O echipă franceză de ciclism a renunţat la Neil Armstrong după ce acesta a început tratamentul pentru cancer testicular, în 1997 (având doar 50% şanse de supravieţuire). Ei chiar au refuzat să îi mai plătească salariul sau facturile medicale. Mare greşeală: Armstrong nu numai că a învins cancerul, dar a câştigat şi şapte tururi consecutive ale Franţei după recuperare.
Înainte să conducă CNN, Larry King a scris o rubrică pentru Miami Herald. Editorul l-a concediat pe motiv că era prea prietenos cu subalternii săi. Modul lui de a-i trata pe oameni a fost răsplătit totuşi. Puţini politicieni şi puţine celebrităţi nu au trecut pe la Larry King Live până astăzi.
Steve Jobs a fost cofondator al Apple Computers, care a fost alcătuită chiar în garajul lui, apoi a fost dat afară de propria companie. Jobs s-a ridicat şi a cumpărat acţiuni devenind principalul acţionar al Pixar, în 1986. Nouă ani mai târziu a câştigat Oscarul pentru Toy Story (Povestea jucăriilor). Până în 1997 se întorsese la Apple.
Ştiu şi eu cum te simţi când viaţa îţi serveşte o porţie de respingere. Dar exemplele de mai sus arată clar că, indiferent cât de rele pot deveni lucrurile (Armstrong ar fi putut muri până în 1998), Dumnezeu poate face din pietre trepte către măreţie.
Când ai impresia că nimic nu va funcţiona cum trebuie în viaţa ta, că toată lumea este împotriva ta, este uşor să te întrebi dacă viaţa merită trăită. Totuşi Apocalipsa insistă asupra faptului că suntem ridicaţi la statutul de regi şi preoţi în Isus Hristos. Dacă vreodată te gândeşti că eşti un nimeni, că nimănui nu-i pasă, ia cartea Apocalipsa şi alungă acele gânduri cu declaraţiile clare din Cuvântul lui Dumnezeu! Prin Isus Hristos am fost puşi în cele mai înalte poziţii. Cartea Apocalipsa nu ne spune doar cine este Hristos, ci şi cine putem noi deveni în El.
Doamne, toată slava şi toată lauda Iţi aparţin. Pune astăzi în inima mea un sentiment puternic al valorii pe care o am în ochii Tăi!