El vine pe nori

  Iată că EL VINE PE NORI. ŞI ORICE OCHI ÎL VA VEDEA; ŞI CEI CE L-AU STRĂPUNS. ŞI TOATE SEMINŢIILE PĂMÂNTULUI SE VOR BOCI DIN PRICINA LUI! Da, Amin. (Apocalipsa 1:7)

  În versetul 7 descoperim o combinaţie de două texte din Vechiul Testament. „Venirea pe nori” ne aminteşte de Fiul omului din Daniel 7:13. Că cei ce L-au străpuns se vor boci din pricina Lui, evocă Zaharia 12:10. Matei 24:30, de asemenea, combină aceleaşi două texte, aşa că Apocalipsa 1:7 s-ar putea să reflecte învăţăturile de mai înainte ale lui Isus.

  În Zaharia, cei care străpung şi se bocesc sunt „casa lui David” şi „locuitorii Ierusalimului”. Dar Apocalipsa schimbă totul la „seminţiile pământului”, un schimb frecvent în carte. Aplică lucrurile literale şi locale din Vechiul Testament într-o manieră spirituală şi valabilă pentru întreaga lume. Conceptul de „Israel” se extinde pentru a include oameni din orice rasă şi loc care sunt într-o relaţie cu Isus.

  Aşadar, cheia pentru a fi inclus în poporul lui Dumnezeu este o legătură cu Fiul Lui. Dar cum poţi avea o relaţie cu Isus când nu-L poţi auzi, vedea sau atinge? Această posibilitate a fost din plin ilustrată de către cel mai vizionat film din toate timpurile, Titanic. Titanic a câştigat de două ori mai mulţi bani din taxele de intrare decât orice alt film de până atunci. Popularitatea filmului avea mai degrabă un motiv banal. Milioane de adolescente din America de Nord erau atrase de chipeşul actor tânăr care juca rolul principal, Leonardo DiCaprio. Multe s-au întors să vadă filmul de câteva ori. Unele au pretins că l-au văzut de mai mult de 40 de ori! Ele dezvoltau o relaţie cu cineva pe care nu-1 puteau vedea, auzi sau atinge în persoană! Puţine dintre ele l-au întâlnit vreodată pe DiCaprio în viaţa reală.

  Cum este posibil lucrul acesta? Filmul nu era Leonardo însuşi. Dar era un martor la realitatea reprezentată de actor. Şi milioane de adolescente au găsit acea mărturie suficientă pentru o relaţie serioasă. În vreme ce milioane de martori vor mărturisi despre existenţa lui Leonardo DiCaprio şi influenţa pe care poate a avut-o în vieţile lor, miliarde de oameni de-a lungul secolelor au mărturisit realitatea lui Isus, bazându-se cel mai mult pe mărturiile găsite în paginile sacre şi inspirate ale Scripturii.

  Când vine vorba de Isus, dezvolţi acea relaţie petrecând timp cu mărturiile despre El din Cuvântul Său. E nevoie să investeşti serios în studiul Bibliei, precum şi să le vorbeşti altor oameni care îl cunosc şi să auzi mărturiile lor despre impactul Lui în vieţile lor. Şi ai nevoie să te implici în misiunea pe care El a lăsat-o ucenicilor Săi (Matei 28:20) ca s-o îndeplinească. Aceia care au o relaţie cu Isus vor lua parte într-o zi la glorioasa biruinţă descrisă în Apocalipsa.

  Doamne, am nevoie ca prezenţa lui Isus să fie reală în viaţa mea astăzi! Fie ca al Său Cuvânt să se întrupeze în tot ceea ce fac sau zic!

  El vine pe nori - 2017. E nevoie să investeşti serios în studiul Bibliei, precum şi să le vorbeşti altor oameni care îl cunosc şi să auzi mărturiile lor despre impactul Lui în vieţile lor. Şi ai nevoie să te implici în misiunea pe care El a lăsat-o ucenicilor Săi ca s-o îndeplinească. Aceia care au o relaţie cu Isus vor lua parte într-o zi la glorioasa biruinţă descrisă în Apocalipsa.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...