Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul

  EU SUNT ALFA ŞI OMEGA, ÎNCEPUTUL ŞI SFÂRŞITUL”, zice Domnul Dumnezeu, CEL CE ESTE, CEL CE ERA ŞI CEL CE VINE, CEL ATOTPUTERNIC. (Apocalipsa 1:8)

  Într-o vineri, la ştirile din octombrie, o comunitate a fost înştiinţată că lăcustele erau pe drum şi că urmau să devasteze orice recoltă care încă se mai afla pe câmp. Fermierii din acea comunitate au început imediat o cursă contracronometru. începând de vineri după-amiaza, ei au cules toată noaptea de vineri şi toată ziua de sâmbătă pentru a strânge recolta înainte ca lăcustele să sosească. Aşa au făcut toţi, cu excepţia unei singure persoane.

  Un fermier adventist de ziua a şaptea şi-a urmat obiceiul de vineri după-amiaza, punând echipamentul deoparte şi lăsând toate treburile pe care le putea face pentru o altă zi. Anticipându-i răspunsul, câţiva dintre vecinii lui au venit să îl convingă. Munca de un an era în pericol. Cu siguranţă, Dumnezeu nu S-ar fi supărat dacă adventistul „s-ar fi ocupat de problemă” doar de data aceasta.

  „Voi ţine Sabatul ca de obicei”, le-a spus bărbatul vecinilor. „Am încredere că Se va ocupa Dumnezeu de lăcuste.”

  Vecinii au încercat încă o dată să îl facă să se răzgândească, dar el era hotărât, aşa că s-au întors la fermele lor şi la eforturile lor disperate de a strânge recolta înainte ca lăcustele să sosească. Au muncit toată noaptea de vineri şi toată ziua de sâmbătă, reuşind să salveze cea mai mare parte din recoltă.

  Zorii dimineţii de duminică s-au ivit, iar fermierul adventist s-a uitat pe fereastră la rămăşiţele a ceea ce cândva fusese o recoltă bogată. Lăcustele veniseră noaptea şi mâncaseră totul. Vecinii s-au întors să îl consoleze pe vecin, dar şi să îl mustre. I-au cerut să explice eşecul lui Dumnezeu de a-l răsplăti pentru credincioşia lui.

  „Dumnezeu nu încheie întotdeauna o înţelegere finală în octombrie”, a răspuns fermierul.

  În textul nostru. Dumnezeu este Alfa şi Omega. El este Cel ce este, Cel ce era şi va veni (Cel care controlează trecutul, prezentul şi viitorul) şi Cel Atotputernic. Nicio situaţie pe care o întâlnim nu L-ar putea lua prin surprindere. Tot ceea ce ni se întâmplă este parte a unui plan mai mare. Dar cum explicăm ghinionul fermierului?

  Cartea Apocalipsa este plină de judecăţile lui Dumnezeu asupra naţiunilor păcătoase. Dar adevăratul Său popor se poate afla într-una dintre aceste naţiuni. Şi credincioşii au parte de „efectele secundare” ale judecăţii divine. Din cauza naturii amestecate a sistemelor umane, poporul credincios al lui Dumnezeu nu ar trebui să se aştepte la siguranţă perfectă în viaţa aceasta. Credinţa nu primeşte întotdeauna o răsplată imediată. Dumnezeu nu încheie întotdeauna o înţelegere finală în octombrie.

  Doamne, dă-mi încredere astăzi să ştiu că Tu conduci totul, chiar şi când lucrurile par total scăpate de sub control! Dă-mi răbdare să aştept dreptatea Ta!

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...