Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul

  EU SUNT ALFA ŞI OMEGA, ÎNCEPUTUL ŞI SFÂRŞITUL”, zice Domnul Dumnezeu, CEL CE ESTE, CEL CE ERA ŞI CEL CE VINE, CEL ATOTPUTERNIC. (Apocalipsa 1:8)

  Într-o vineri, la ştirile din octombrie, o comunitate a fost înştiinţată că lăcustele erau pe drum şi că urmau să devasteze orice recoltă care încă se mai afla pe câmp. Fermierii din acea comunitate au început imediat o cursă contracronometru. începând de vineri după-amiaza, ei au cules toată noaptea de vineri şi toată ziua de sâmbătă pentru a strânge recolta înainte ca lăcustele să sosească. Aşa au făcut toţi, cu excepţia unei singure persoane.

  Un fermier adventist de ziua a şaptea şi-a urmat obiceiul de vineri după-amiaza, punând echipamentul deoparte şi lăsând toate treburile pe care le putea face pentru o altă zi. Anticipându-i răspunsul, câţiva dintre vecinii lui au venit să îl convingă. Munca de un an era în pericol. Cu siguranţă, Dumnezeu nu S-ar fi supărat dacă adventistul „s-ar fi ocupat de problemă” doar de data aceasta.

  „Voi ţine Sabatul ca de obicei”, le-a spus bărbatul vecinilor. „Am încredere că Se va ocupa Dumnezeu de lăcuste.”

  Vecinii au încercat încă o dată să îl facă să se răzgândească, dar el era hotărât, aşa că s-au întors la fermele lor şi la eforturile lor disperate de a strânge recolta înainte ca lăcustele să sosească. Au muncit toată noaptea de vineri şi toată ziua de sâmbătă, reuşind să salveze cea mai mare parte din recoltă.

  Zorii dimineţii de duminică s-au ivit, iar fermierul adventist s-a uitat pe fereastră la rămăşiţele a ceea ce cândva fusese o recoltă bogată. Lăcustele veniseră noaptea şi mâncaseră totul. Vecinii s-au întors să îl consoleze pe vecin, dar şi să îl mustre. I-au cerut să explice eşecul lui Dumnezeu de a-l răsplăti pentru credincioşia lui.

  „Dumnezeu nu încheie întotdeauna o înţelegere finală în octombrie”, a răspuns fermierul.

  În textul nostru. Dumnezeu este Alfa şi Omega. El este Cel ce este, Cel ce era şi va veni (Cel care controlează trecutul, prezentul şi viitorul) şi Cel Atotputernic. Nicio situaţie pe care o întâlnim nu L-ar putea lua prin surprindere. Tot ceea ce ni se întâmplă este parte a unui plan mai mare. Dar cum explicăm ghinionul fermierului?

  Cartea Apocalipsa este plină de judecăţile lui Dumnezeu asupra naţiunilor păcătoase. Dar adevăratul Său popor se poate afla într-una dintre aceste naţiuni. Şi credincioşii au parte de „efectele secundare” ale judecăţii divine. Din cauza naturii amestecate a sistemelor umane, poporul credincios al lui Dumnezeu nu ar trebui să se aştepte la siguranţă perfectă în viaţa aceasta. Credinţa nu primeşte întotdeauna o răsplată imediată. Dumnezeu nu încheie întotdeauna o înţelegere finală în octombrie.

  Doamne, dă-mi încredere astăzi să ştiu că Tu conduci totul, chiar şi când lucrurile par total scăpate de sub control! Dă-mi răbdare să aştept dreptatea Ta!

  Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul - 2017. Din cauza naturii amestecate a sistemelor umane, poporul credincios al lui Dumnezeu nu ar trebui să se aştepte la siguranţă perfectă în viaţa aceasta. Credinţa nu primeşte întotdeauna o răsplată imediată. Dumnezeu nu încheie întotdeauna o înţelegere finală în octombrie.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...