Fratele vostru părtaș cu voi la necaz

  Eu, Ioan, FRATELE VOSTRU, CARE SUNT PĂRTAŞ CU VOI LA NECAZ, LA ÎMPĂRĂŢIE ŞI LA RĂBDAREA ÎN ISUS HRISTOS, mă aflam în ostrovul care se cheamă Patmos, din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturiei lui Isus Hristos. (Apocalipsa 1:9)

  Este mult prea uşor să ţii predici despre suferinţele altora când tu nu ai experimentat situaţii similare. Îmi amintesc de un profesor iubit, a cărui soţie a murit de cancer. Amabilitatea lui faţă de fiecare student, în ciuda oribilei poveri pe care o purta la şcoală în fiecare zi, m-a umplut de respect. Puterea vieţii lui şi a prezentărilor lui pline de pasiune despre dragoste, căsătorie şi suferinţă în viaţa creştină mă zdruncina constant. Nu voiam decât să fiu ca el la sfârşitul studiilor mele.

  Zi după zi ne vedeam din ce în ce mai rar profesorul, pentru că era din ce în ce mai multă nevoie să aibă grijă de soţia lui, a cărei stare se înrăutăţea. Din când în când, ne lăsa să aruncăm o privire dincolo de cortina tăriei lui stoice şi să simţim durerea prin care el şi soţia lui treceau. Înmormântarea a fost un moment incredibil în care cu toţii ne-am îmbrăţişat iubitul profesor în durerea lui spirituală şi emoţională. Cel care de atâtea ori ne fusese alături avea acum nevoie de sprijinul nostru.

  Iubindu-l şi admirându-l pe acest om, îmi doream să fac sau să spun ceva ce ar fi putut fi de ajutor. În mintea mea, am cutreierat prin cei şapte ani de slujire, gândindu-mă la toate lucrurile geniale pe care s-ar fi putut să le fi spus la înmormântări. Totuşi niciodată nu pierdusem pe cineva care să îmi fi fost cu adevărat apropiat. Mătuşi, unchi şi părinţi erau încă în viaţă şi de bunicii mei fusesem oarecum departe.

  Luându-mi profesorul deoparte într-o zi, i-am împărtăşit nişte gânduri teologice care speram că îi vor fi de ajutor în pierderea lui. Răspunsul lui m-a uluit. A fost singura dată când l-am văzut furios: „Să nu mai faci asta nimănui niciodată!” a spus. „Nimic din teologia aia nu valorează nici cât un gunoi acum. Nu ştii ce înseamnă să îţi pierzi soţia şi cuvintele tale doar înrăutăţesc situaţia.” Dacă pământul s-ar fi deschis în momentul acela, aş fi sărit bucuros înăuntru!

  Doar cei care au suferit cu adevărat ştiu cum să îi consoleze pe cei în suferinţă, Ioan ştie prin ce trec din experienţă. Aceia care trec împreună prin suferinţe sau persecuţii adeseori ajung uniţi în moduri care elimină orice barieră. Rasa, cultura şi diferenţele confesionale contează prea puţin atunci când experimentezi consecinţele opoziţiei faţă de Evanghelie. A şti că ceilalţi au simţit ceea ce noi simţim are putere vindecătoare pentru propria noastră durere. Şi prin ceea ce am îndurat învăţăm cum să îi slujim pe alţii care suferă.

  Doamne, ţine-mă departe de teologii ale succesului şi bogăţiei! Ajută-mă să îmbrăţişez lucrurile grele ale acestei vieţi! Fie ca rănile mele să aibă putere de vindecare în vieţile altora!

  Fratele vostru părtaș cu voi la necaz - 2017. Rasa, cultura şi diferenţele confesionale contează prea puţin atunci când experimentezi consecinţele opoziţiei faţă de Evanghelie. A şti că ceilalţi au simţit ceea ce noi simţim are putere vindecătoare pentru propria noastră durere. Şi prin ceea ce am îndurat învăţăm cum să îi slujim pe alţii care suferă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...