În ziua Domnului

  ÎN ZIUA DOMNULUI eram în Duhul. Şi am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbiţe. (Apocalipsa 1:10)

  Ce a vrut Ioan să zică prin „ziua Domnului”? Când a primit profetul viziunea?

  Când au studiat acest text, cercetătorii au descoperit că nu este uşor să răspunzi la această întrebare. Ei oferă cel puţin cinci opţiuni plauzibile. Prima este sâmbăta, a şaptea zi a săptămânii în calendarul evreiesc, cunoscută evreilor drept Sabat. Scriptura se referă adeseori la Sabat ca la „ziua Domnului”. În Isaia 58, Domnul însuşi vorbeşte despre Sabat ca despre „ziua Mea sfântă”. Şi în Marcu 2:27-28, Isus declară că este „Domn al Sabatului”. Aşadar, o puternică opţiune biblică pentru a-l înţelege pe Ioan este că el făcea aluzii la aceste texte precedente pentru a identifica Sabatul ca ziua în care a apărut viziunea. De vreme ce acordă un mare interes poruncii Sabatului din capitolul 14, cred că aceasta este cea mai bună opţiune.

  A doua opţiune este ziua numită acum duminică. Scrierile creştine din al doilea secol (aproape la vreo 35-40 de ani după cartea Apocalipsei) folosesc clar expresia „ziua Domnului” ca o figură de stil pentru duminică. Ideea s-a dezvoltat în relaţie cu faptul că Isus a înviat din morţi în prima zi a săptămânii (duminica), astfel că „ziua Domnului” ar putea face referire la asta. Dar nu avem nicio dovadă conform căreia creştinii primului secol ţineau duminica.

  O a treia posibilitate este că Ioan se referea la ceea ce noi privim ca fiind Pastele. Isus a înviat duminica, prima zi a săptămânii. Creştinii serbau Paştele în jurul Paştelui evreiesc. Dacă profetul avea în minte lucrul acesta, el ne spune că a primit viziunea în primăvară, în jurul sezonului Paştelui evreiesc.

  A patra – poate Ioan avea în minte Ziua Domnului din Vechiul Testament, o frază folosită în Biblie cu privire la intervenţia extraordinară a lui Dumnezeu la sfârşitul istoriei pământului. În acest caz, Descoperitorul ar spune ceva de genul: „Am avut această viziune având în minte sfârşitul lumii.”

  A cincea – unele documente antice sugerează o zi specială „a împăratului” o dată pe an, când oamenii se adunau pentru închinare. Ioan s-ar putea să îşi fi arătat un pic dispreţul faţă de împăratul roman, afirmând că Dumnezeu a intervenit fix în ziua când inamicul părea să deţină controlul. Apocalipsa arată că Isus este Domnul, nu un împărat uman.

  Nu strică să ne amintim că fiecare zi este un dar de la Dumnezeu. Fiecare zi este o zi „pe care a făcut-o Domnul” (Psalmii 118:24), un timp care să fie folosit pentru a-L slăvi pe El şi a fi o binecuvântare pentru ceilalţi. De fiecare zi trebuie să ne bucurăm cu mulţumire. Să ai o zi frumoasă astăzi!

  Doamne, mi-ai oferit această zi. Ţi-o dau înapoi cu mulţumire. Îmi dedic toate gândurile şi acţiunile slujirii Tale.

  În ziua Domnului - 2017. Nu strică să ne amintim că fiecare zi este un dar de la Dumnezeu. Fiecare zi este o zi „pe care a făcut-o Domnul” (Psalmii 118:24), un timp care să fie folosit pentru a-L slăvi pe El şi a fi o binecuvântare pentru ceilalţi. De fiecare zi trebuie să ne bucurăm cu mulţumire.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...