Articolul precedentFii curajos!
  Articolul următorSe aud îngerii!

  Trimite celor șapte biserici

  Ce vezi scrie într-o carte şi trimite-o celor şapte biserici: LA EFES, SMIRNA, PERGAM, TIATIRA, SARDES, FILADELFIA Şl LAODICEEA. (Apocalipsa 1:11)

  Cele şapte biserici sunt primele dintr-o serie de viziuni cu şapte din cartea Apocalipsa. Ioan descrie şapte biserici, şapte peceţi, şapte trâmbiţe şi şapte plăgi. O scenă introductivă precedă fiecare dintre aceste viziuni legate de cifra şapte. De exemplu, viziunea cu Hristos printre cele şapte sfeşnice (Apocalipsa 1:12-20) vine înaintea viziunii celor şapte scrisori (2:3). Scenele introductive sunt ca scene de fundal în faţa cărora are loc acţiunea fiecărei viziuni. Ca urmare, John Bowman (în Interpreter’s Dictionary of the Bible) demonstrează elocvent că Apocalipsa este modelată după forma unei piese vechi greceşti, cu şapte acte şi şapte scene jucate pe fundalul introducerii fiecărei viziuni.

  În cartea Apocalipsa, Dumnezeu a folosit o formă cunoscută de teatru pentru a comunica un mesaj despre ceea ce este real în univers. În vreme ce actorii vorbesc despre lucruri care nu există ca şi când ar fi adevărate, teatrul poate fi un mijloc puternic pentru a exprima adevărul. Un fost student al meu, Dan, şi-a dorit dintotdeauna să devină un actor faimos. Poate de aceea sora lui Cindy a spus la înmormântarea tatălui lor că a fi pastor semăna destul de mult cu teatrul.

  Oarecum spre surprinderea ei, Dan a intrat mai târziu în pastoraţie şi a descoperit că sora lui avea dreptate într-o oarecare măsură. El a descoperit că pastorii joacă un rol de mare putere şi influenţă. Ei îl reprezintă pe Dumnezeu în faţa oamenilor. Pastorii s-ar putea să aibă gânduri nepotrivite uneori, dar ei nu intenţionează să acţioneze conform lor, dezonorând Numele lui Hristos faţă de cei slabi, cei tineri sau cei necredincioşi.

  De aceea, pastorii joacă un rol. Ei trebuie să stabilească un exemplu, pentru că ei îl reprezintă pe Hristos în lume. Ei trebuie să fie un model. În acelaşi timp, ei trebuie să pară suficient de deschişi, astfel încât oamenii să le împărtăşească durerile lor. Este o sarcină destul de provocatoare. Aşa că, atunci când Dan i-a spus lui Cindy că a decis să devină pastor, ea i-a răspuns: „Bine, Dany, asta este teatru.”

  Rolul creştinului într-o lume seculară este la fel de plin de provocări. Trebuie să acţionăm având misiunea în minte şi totuşi să fim disponibili pentru cei în nevoie. Cine este suficient de priceput ca să facă faţă provocării? Nimeni, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă. El a ales un criminal cu un defect de vorbire ca să îl scoată pe poporul Său din Egipt (Moise). El l-a ales pe cel mai mic copil al unei familii pentru a ucide un uriaş (David). El a fost născut într-o iesle, şi totuşi a schimbat lumea. El apelează la ceea ce este puţin probabil pentru a face ceea ce pare imposibil. Şi El nu îi cheamă pe cei pregătiţi, ci îi pregăteşte pe cei pe care îi cheamă.

  Doamne, ajută-mă să îmi port misiunea în minte în tot ceea ce fac şi spun astăzi!

  Trimite celor șapte biserici - 2017. Rolul creştinului într-o lume seculară este la fel de plin de provocări. Trebuie să acţionăm având misiunea în minte şi totuşi să fim disponibili pentru cei în nevoie. Cine este suficient de priceput ca să facă faţă provocării? Nimeni, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă. El nu îi cheamă pe cei pregătiţi, ci îi pregăteşte pe cei pe care îi cheamă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...