Articolul precedentFrumuseţea lui Isus
  Articolul următorEu sunt Ioan 3:16

  Cineva care semăna cu Fiul Omului (a doua parte)

  M-am întors să văd glasul care-mi vorbea. Şi, când m-am întors, am văzut ŞAPTE SFEŞNICE DE AUR. Şl, ÎN MIJLOCUL CELOR ŞAPTE SFEŞNICE, PE CINEVA CARE SEMĂNA CU FIUL OMULUI, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare şi încins la piept cu un brâu de aur. (Apocalipsa 1:12-13)

  Am observat ieri că acest concept al „Fiului omului” în mijlocul sfeşnicelor de aur evocă imagini din legământul Vechiului Testament. Un aspect major al legământului Vechiului Testament seamănă cu ceea ce am numi astăzi „un contract”, într-un „legământ”, două părţi intră într-un anumit tip de relaţie – pentru a construi o casă, pentru a se căsători, pentru a merge la şcoală.

  Un aspect interesant al legământului Vechiului Testament este partea despre „binecuvântări” şi „blesteme” (Deuteronomul 28). Deşi un asemenea limbaj sună ciudat în zilele noastre, ideea în sine nu este. Dă-mi voie să ilustrez.

  Cu câţiva ani în urmă, podul din oraşul în care m-am născut s-a prăbuşit. A fost un lucru îngrozitor pentru comunitate, deoarece a izolat sectorul de afaceri din centrul comercial. Şi acest lucru a cam distrus economic locul. Comercianţii nu mai aveau clienţi. Nu numai asta, dar era necesar să ocoleşti peste 10 km pentru a trece dincolo de un râu care avea o lărgime de doar câţiva metri.

  Situaţia era atât de disperată, încât, atunci când Departamentul de Transporturi a făcut un contract pentru un nou pod, liderii comunităţii au spus: „Trebuie să puneţi o dată pe acel contract.” Autorităţile au stabilit ca podul să fie construit până pe 26 mai, aproximativ 9 luni mai târziu. Liderii comunităţii au adăugat „binecuvântări şi blesteme” în contract. Dacă podul era terminat înainte de termen, constructorii primeau pentru fiecare zi câştigată 10 000 de dolari în plus. Şi pentru fiecare zi de întârziere 10 000 de dolari erau opriţi din plata finală. Constructorii au terminat podul pe 1 mai, cu 26 de zile mai devreme!

  Vestea bună a Evangheliei este că Dumnezeu, prin Hristos, deja a adus la îndeplinire obligaţiile legământului la cruce şi la înviere (Faptele 13:32-33; 2 Corinteni 1:20). Pentru aceia care se află în relaţie cu Isus, legământul nu conţine nimic de care să ne temem. Făgăduinţele lui Dumnezeu sunt disponibile fără plată în Hristos. Putem avea siguranţă în relaţia noastră cu El.

  Mulţi creştini sunt nesiguri. Ei nu ştiu dacă au făcut suficient sau dacă sunt împăcaţi cu Dumnezeu. Acestora, Isus le spune: „Sunt aici, printre voi.” Sunt aceste biserici perfecte? Au făcut ele toate lucrurile corect? Nu. Este foarte clar că sunt imperfecte. Totuşi El continuă să meargă printre acele sfeşnice ca Dumnezeul credincios al legământului, care este mereu acolo pentru poporul Lui.

  Scump Isus, cred că sacrificiul Tău este suficient pentru a mă salva. Fă ca acest concept să fie real pentru mine astăzi!

  Cineva care semăna cu Fiul Omului (a doua parte) - 2017. Mulţi creştini sunt nesiguri. Ei nu ştiu dacă au făcut suficient sau dacă sunt împăcaţi cu Dumnezeu. Acestora, Isus le spune: „Sunt aici, printre voi.” Este foarte clar că aceste biserici sunt imperfecte. Totuşi El continuă să meargă printre acele sfeşnice ca Dumnezeul credincios al legământului, care este mereu acolo pentru poporul Lui.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...