Articolul precedentUn prieten bun
  Articolul următorAnul în care vine sfârşitul lumii

  Capul și părul Lui erau alba ca lâna albă, ca zăpada

  Şi, în mijlocul celor şapte sfeşnice, pe cineva care semăna cu Fiul omului, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare şi încins la piept cu un brâu de aur. CAPUL Şl PĂRUL LUI ERAU ALBE CA LÂNA ALBĂ, CA ZĂPADA, ochii Lui erau ca para focului, picioarele Lui erau CA ARAMA APRINSĂ şi arsă într-un cuptor şi glasul Lui era ca vuietul unor ape mari. În mâna dreaptă ţinea şapte stele. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită cu două tăişuri, şi faţa Lui era ca soarele când străluceşte în toată puterea lui. (Apocalipsa 1:13-16)

  Când eram la colegiu, am presupus în mod natural că Isus arăta în mare parte ca imaginile cu El pe care le văzusem, fiind crescut în biserică. În vreme ce nu simţeam nevoia de a-L asemăna pe Isus cu un german-american, diferenţa dintre tablourile obişnuite ale lui Isus şi genul de oameni pe care îi vezi în Orientul Mijlociu nu-mi era cunoscută.

  Se întâmpla în ultima parte a anilor 1960 şi eram în mijlocul manifestaţiilor de la facultate, prima Zi a Pământului, sosirea Săptămânii istoriei negrilor şi multe marşuri pentru egalitate rasială şi împotriva războiului din Vietnam. Un student afro-american m-a luat deoparte pentru a mă pune la curent cu aspectele neglijate ale educaţiei mele. El a explicat că Isus cu siguranţă nu era „alb,” că, de fapt, el avea trăsături africane. Arătându-mi textul de astăzi, el mi-a explicat că Isus avea părul ca lâna. Arătând spre părul lui afro a spus: „întocmai ca mine, nu ca tine.” El a mai arătat şi că arama aprinsă semăna mai mult la culoare cu picioarele lui decât cu ale mele. Această întâlnire mi-a cam zdruncinat imaginile mintale confortabile cu privire la Isus şi sunt recunoscător pentru faptul acesta.

  Ceea ce este cel mai interesant este că adepţii supremaţiei albilor foloseau acelaşi text pentru a demonstra că Isus era alb. În definitiv, capul lui, precum şi părul lui erau albe ca lâna. Potrivit lor, referinţa la lână avea de-a face mai mult cu culoarea părului decât cu textura lui. Asta demonstrează că putem folosi cu uşurinţă cartea Apocalipsa pentru a sprijini opinii care nu apar de fapt în carte.

  Nu era scopul lui Isus în această viziune să ne ofere un portret exact al modului în care arată. Până la urmă ar fi oribilă imaginea oricui are o gură din care iese o sabie! Şi albul capului şi părului lui Isus nu este pentru a arăta că este blond, ci, mai degrabă, aminteşte de „Cel îmbătrânit de zile” din Daniel 7. Isus vine la Ioan direct de la tronul lui Dumnezeu pentru a-i oferi încurajări divine pentru evenimentele care stăteau în faţa lui şi pentru bisericile Lui. Ar fi ruşinos să pierzi din vedere măreţia lui Isus pentru a te concentra asupra culorii pielii Lui.

  Doamne, ajută-mă să nu fiu distras de multele linii secundare interesante pe care Apocalipsa pare să le aibă! Ajută-mă să îmi concentrez ochii asupra mesajului cu privire la cine eşti Tu cu adevărat!

  Capul și părul Lui erau alba ca lâna albă, ca zăpada - 2017. Isus vine la Ioan direct de la tronul lui Dumnezeu pentru a-i oferi încurajări divine pentru evenimentele care stăteau în faţa lui şi pentru bisericile Lui. Ar fi ruşinos să pierzi din vedere măreţia lui Isus pentru a te concentra asupra culorii pielii Lui.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...