Articolul precedentPe un drum greşit
  Articolul următorEşti de folos!

  Fața Lui era ca soarele

  Şi, în mijlocul celor şapte sfeşnice, [am văzut] pe cineva care semăna cu Fiul omului… FAŢA LUI ERA CA SOARELE CÂND STRĂLUCEŞTE ÎN TOATĂ PUTEREA LUI. (Apocalipsa 1:13-16)

  Apariţia lui Isus pe Patmos a fost orbitoare. La vederea Lui, Ioan a căzut de uimire (Apocalipsa 1:17). Isus nu mai semăna deloc cu fiinţa umană obişnuită pe care profetul o cunoscuse în Galileea. Care era semnificaţia acestei descrieri izbitoare? Pasajul Îl prezintă pe Isus orbitor şi impresionant, ca îngerul din Daniel 10. Dar El este chiar mai mult de atât. El are şi caracteristicile lui Dumnezeu. Părul ca lâna, comparaţia cu zăpada şi para focului sunt chiar caracteristicile celui îmbătrânit de zile din Daniel 7:9. Când El Se numeşte Cel dintâi şi Cel de pe urmă (Apocalipsa 1:17-18), fără îndoială El vine la Ioan ca Dumnezeul Vechiului Testament (Isaia 44:6; 48:12). Isus este cu adevărat o „stea” în toate sensurile cuvântului.

  Îmi amintesc de ultimul articol al lui Ben Stein. Se plictisise să scrie despre celebrităţile de la Hollywood pentru că i se părea că sunt lucruri mai importante care să te entuziasmeze. Acestea sunt întocmai cuvintele lui:

  „Nu mai cred că celebrităţile de la Hollywood sunt extrem de importante. Ele sunt toate la fel de încântătoare, persoane prietenoase şi m-au tratat mai bine decât meritam… [Dar] cum poate un bărbat sau o femeie care câştigă un salariu de opt cifre şi trăieşte intr-un lux nebun să fie starul lumii de astăzi, când prin „star” (stea în engl.) ne referim la cineva strălucitor şi puternic şi de dorit ca să fie un model? Adevăratele staruri nu se plimbă în limuzine… În timp ce fete vietnameze le fac unghiile. Ei pot fi oameni interesanţi şi drăguţi, dar nu mai sunt eroi pentru mine…

  Un star adevărat… este soldatul american din Bagdad, care a văzut o fetiţă jucân-du-se cu o piesă de artilerie care nu explodase pe o stradă aproape de locul lui de pază. El a aruncat-o pe fetiţă deoparte şi s-a aruncat pe explozibil tocmai când exploda… Sunt multe alte staruri pe firmamentul american… poliţiştii bărbaţi şi femei care merg să patruleze în South Central (Los Angeles) şi care nu au nicio idee dacă se vor întoarce în viaţă. Infirmierii şi paramedicii care îi aduc pe oamenii care au fost implicaţi în accidente teribile şi îi pregătesc pentru operaţie, învăţătorii şi asistentele care îşi dedică viaţa îngrijirii copiilor cu autism, femeile şi bărbaţii amabili care lucrează în ospicii şi în secţiile de oncologie. Gândiţi-vă la fiecare pompier care urca pe scările din World Trade Center când turnurile au început să se prăbuşească.

  Acum ştiţi cum văd eu un erou… Dumnezeu este real, nu o ficţiune…. Ne facem un bine atunci când ne dăm demisia din funcţia de regizor al filmului vieţii noastre şi îi cedăm Lui puterea. Am realizat că viaţa în slujba semenilor este singura care merită trăită… Acesta este cel mai înalt şi mai bun scop al meu ca om.”

  Doamne, Îl numesc pe Isus regizorul vieţii mele. El este singurul meu erou de acţiune.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...