Am căzut la picioarele Lui ca mort (prima parte)

  CÂND L-AM VĂZUT, AM CĂZUT LA PICIOARELE LUI CA MORT. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel Viu. Am fost mort şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor. (Apocalipsa 1:17-18)

  Într-o zi, ceva ciudat ni s-a întâmplat mie şi familiei mele. Soţia mea şi cu mine petreceam după-amiaza făcând cumpărături împreună cu copiii noştri. Când ne întorceam acasă, am observat speriaţi că toate luminile din casă erau aprinse şi că un camion mare şi necunoscut era parcat pe aleea noastră. Am rămas împietriţi pentru cel puţin un minut, neştiind ce să facem. Cu teamă şi tremurând, am decis să las soţia şi copiii în maşină şi m-am dus să îl înfrunt pe intrus, oricine ar fi fost.

  Nu am fost mai puţin şocat, dar mult mai uşurat, să descopăr că „intrusul” era tatăl soţiei mele. Bunicul decisese sub impulsul momentului să ne surprindă conducând 800 de mile spre Michigan de la ferma lui din Dakota de Nord. Şi ne-a surprins! Când nu ne-a găsit acasă, o femeie din vecini l-a ajutat să intre şi să se instaleze.

  Acum, vizita bunicului nu ar fi fost atât de memorabilă dacă ar fi locuit în partea cealaltă a oraşului. La momentul acela, tatăl meu (care locuia în partea cealaltă a oraşului) adeseori trecea pe la noi fără să ne avertizeze ca să ne pregătim sau să stabilim ceva câtă vreme eram plecaţi. Dar ştiam că celălalt bunic era la 1 000 km depărtare! Nu ne aşteptam niciodată să apară neanunţat. Incidentul m-a ajutat să îi înţeleg puţin reacţia lui Ioan când L-a întâlnit pe Isus pe insula Patmos.

  Vezi tu, Ioan îl ştia pe Isus cel întrupat destul de bine (vezi 1 Ioan). Dar asta se întâmplase în urmă cu 60 de ani, iar acum El era într-o altă parte a universului. Profetul cu siguranţă nu îl aştepta pe Hristos să apară vreodată în curtea lui din spate.

  Nu numai asta, acest Isus avea aceste calităţi orbitoare pe care Ioan le asocia cu Dumnezeu însuşi. El este „Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, termeni care îl descriu pe Domnul măreţ al Vechiului Testament (Isaia 44:6; 48:12). Isus vine la Ioan ca Dumnezeul Vechiului Testament, Cel care a făcut lumea, a dat Legea pe Muntele Sinai şi a umplut Templul cu slava Lui în zilele lui Solomon. Trebuie să fi fost un şoc zguduitor pentru Ioan. Drept urmare, el cade la pământ aşa cum ar face-o un mort dacă cineva l-ar ridica pe picioare. Buf! Era mai mult decât putea suporta.

  Aceasta este descoperirea lui Isus Hristos. El este mai mult decât un om – El este Omul-Dumnezeu. Când, la fel ca Ioan, ne revenim după ce am înţeles lucrul acesta, putem fi pe deplin liniştiţi ştiind că El este capabil să ne ofere tot ceea ce avem nevoie, inclusiv viaţa veşnică.

  Doamne, oferă-mi o sclipire din măreţia Ta astăzi! Vreau să umblu în adevărată umilinţă, o umilinţă care izvorăşte dintr-un simţământ al măreţiei Tale care întrece toate lucrurile!

  Am căzut la picioarele Lui ca mort (prima parte) - 2017. Aceasta este descoperirea lui Isus Hristos. El este mai mult decât un om - El este Omul-Dumnezeu. Când, la fel ca Ioan, ne revenim după ce am înţeles lucrul acesta, putem fi pe deplin liniştiţi ştiind că El este capabil să ne ofere tot ceea ce avem nevoie, inclusiv viaţa veşnică.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...