Am căzut la picioarele Lui ca mort (a doua parte)

  CÂND L-AM VĂZUT, AM CĂZUT LA PICIOARELE LUI CA MORT (Apocalipsa 1:17)

  Aşa cum am văzut ieri, faptul că L-a întâlnit pe Isus în viziune l-a zguduit puternic pe Ioan. Ai putea spune că această carte, Apocalipsa, a apărut în urma unei „terapii de şoc” pe care Isus i-a administrat-o profetului. Isus vine la el într-o formă total neaşteptată. El sparge cochilia în care apostolul Îl pusese. El extinde graniţele experienţei Descoperitorului, provocându-l să înţeleagă o imagine mai complexă a lui Isus. Şi realitatea este că toţi ne luptăm să trecem dincolo de limitele noastre când vine vorba să-L înţelegem pe Dumnezeu.

  Dacă aş fi musulman, probabil mi-ar fi greu să îmbrăţişez ideea unui Dumnezeu care ar putea fi mulţumit de cineva care nu posteşte o lună pe an şi nu se roagă de cinci ori pe zi. Nu aş avea nicio problemă cu mâncatul şerpilor sau al iepurilor, dar mi-ar fi greu să îmi imaginez un Dumnezeu care ar putea trece peste consumul de carne de porc. I-aş dispreţui pe creştinii care beau, în timp ce aş fuma ca un horn!

  Dacă aş fi martor al lui Iehova, probabil mi-ar fi greu să accept că Dumnezeu poate folosi transfuziile de sânge pentru a salva viaţa unui copil. Dacă aş fi mormon, mi-ar fi greu să recunosc un Dumnezeu care a putut face acte de putere prin oameni ca Moise şi Petru, care nu aveau suficiente cunoştinţe pentru a purta lenjerie specială.

  Multor catolici le este greu să creadă că un pastor sau un preot poate să îl mulţumească cu adevărat pe Dumnezeu fără a fi celibatar. În zilele lui Isus, unor evrei le-a venit greu să îi vadă pe ucenici culegând câteva spice de grâu şi mâncându-le când treceau prin lan într-o zi de Sabat. Cine ar putea face asta şi să rămână în slujba lui Dumnezeu? Hinduşii nu au voie să mănânce carne de vacă, dar pot să mănânce carne de porc. Mulţi creştini consideră cruciadele un război sfânt şi drept. Protestanţii din ambele părţi în timpul Războiului Civil s-au rugat ca Dumnezeu să aducă victorie cauzei lor.

  Toate acestea ne amintesc de unul dintre cele mai bune titluri de carte pe care le-am auzit vreodată: Your God Is Too Small! Isus din Apocalipsa este antidotul pentru „sindromul Dumnezeului mic”. Îl numim umil şi blând, totuşi mulţi dintre cei care îl cunosc mai bine ştiu că a fost un revoluţionar periculos. Până la urmă, El este cel care i-a numit ipocriţi pe membrii respectaţi ai clerului. El s-a referit la guvernatorul local ca la „vulpea aceea”. Pe oamenii religioşi înfocaţi i-a numit „fii ai Diavolului”. Şi El stătea în compania prostituatelor şi a vameşilor.

  De două ori a distrus vânzările din curtea Templului, răsturnând mesele vânzătorilor şi dându-i afară. El S-a abătut din drum pentru a vindeca o persoană fără adăpost, dar părea să aibă puţin respect pentru oamenii importanţi. Cu siguranţă, ar fi plăcut să-L avem pe Isus prin preajmă, dacă ar face lucrurile numai în felul nostru.

  Doamne, ajută-mă să Te accept aşa cum eşti, nu doar aşa cum aş vrea eu să fii!

  Am căzut la picioarele Lui ca mort (a doua parte) - 2017. Isus din Apocalipsa este antidotul pentru „sindromul Dumnezeului mic”. Îl numim umil şi blând, totuşi mulţi dintre cei care îl cunosc mai bine ştiu că a fost un revoluţionar periculos. Cu siguranţă, ar fi plăcut să-L avem pe Isus prin preajmă, dacă ar face lucrurile numai în felul nostru.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...