Cel dintâi și cel de pe urmă

  Nu te teme! Eu sunt CEL DINTÂI Şl CEL DE PE URMĂ, Cel Viu. Am fost mort şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin CHEILE MORŢII Şl ALE LOCUINŢEI MORŢILOR. (Apocalipsa 1:18)

  Cercetătorii au observat un lucru surprinzător în acest text. Găsim asemănări între descrierea lui Isus de aici şi cea mai mare, cea mai populară zeiţă a Asiei Mici, Heckate. Aceasta era cunoscută ca fiind cea care avea cheile Locuinţei morţilor, tărâmul mitic al celor morţi. Oamenii din vechime o numeau trimorphos, însemnând că are trei forme sau înfăţişări diferite legate de cele trei mari părţi ale universului: cerul, pământul şi infernul (Locuinţa morţilor). În forma ei cerească era cunoscută sub numele de Selena, sau Luna. Pe pământ era numită Artemis, sau Diana (vezi Faptele 19). Şi în infern grecii se referau la ea ca la Persefona. Ea mai era cunoscută şi ca „începutul şi sfârşitul” (Apocalipsa 22:13).

  Heckate putea călători liber între cer, pământ şi infern şi era capabilă să descopere pe pământ lucrurile care se petreceau în cer şi în Locuinţa morţilor. Ţinând cheile Locuinţei morţilor, ea era şi cea care putea oferi salvare.

  De ce S-ar referi Isus la Sine în moduri care se aseamănă atât de mult cu reprezentări ale unei zeiţe păgâne? Pentru că Dumnezeu întotdeauna vine în întâmpinarea oamenilor acolo unde sunt ei (vezi 1 Corinteni 9:19-23). Îţi aminteşti ziua când L-ai întâlnit pe Isus? îţi aminteşti cuvintele sau acţiunile din partea Lui care ţi-au atins inima? Fiecare poveste a convertirii este unică pentru că Dumnezeu este creativ în abordarea Lui.

  Un tânăr din Arizona Îl căuta pe Isus, deşi nu ştia cu adevărat lucrul acesta la acel moment. Într-o zi, el zăcea drogat pe canapeaua lui, ascultând grupul de muzică rock Rolling Stones (în engl., joc de cuvinte – stoned on the Stones). În timp ce se holba la tavan într-o stare mintală alterată, nu neapărat căutându-L pe Dumnezeu, a văzut dintr-odată o faţă pe care a recunoscut-o ca fiind a lui Isus. Isus i-a spus: „După ce se termină cântecul ăsta, trebuie să îţi pui viaţa în rânduială şi să Mă urmezi!” Muzica s-a oprit şi, buimăcit, tânărul s-a ridicat în şezut. S-a uitat în jur şi nu a văzut pe nimeni.

  Răspunzând chemării lui Dumnezeu, el a renunţat la droguri şi la viaţa zbuciumată şi s-a întors la şcoală. Câţiva ani mai târziu a terminat seminarul şi a intrat în pastoraţie! Este o mărturie incredibilă despre capacitatea lui Isus de a ajunge la oricine, chiar şi într-o cameră infestată de droguri şi muzică rock. Nu sugerez în niciun caz că drogurile sau Rolling Stones sunt căi folositoare spre credinţă – vreau doar să subliniez harul infinit al lui Isus Hristos, care scoate ramuri din foc şi le foloseşte la capacitate maximă. Asta înseamnă că există speranţă şi pentru mine, şi pentru tine.

  Doamne, Îţi mulţumesc că ai făcut tot ce a fost nevoie pentru a mă aduce într-o relaţie cu tine.

  Cel dintâi și cel de pe urmă - 2017. Răspunzând chemării lui Dumnezeu, un tânăr a renunţat la droguri şi la viaţa zbuciumată şi s-a întors la şcoală. Vreau doar să subliniez harul infinit al lui Isus Hristos, care scoate ramuri din foc şi le foloseşte la capacitate maximă. Asta înseamnă că există speranţă şi pentru mine, şi pentru tine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...