Articolul precedentBraţe deschise
  Articolul următorTimpul de risipit – 2

  Scrie lucrurile pe care le-ai văzut

  SCRIE DAR LUCRURILE PE CARE LE-AI VĂZUT, LUCRURILE CARE SUNT Şl CELE CARE AU SĂ FIE DUPĂ ELE! (Apocalipsa 1:19)

  În versetul 11, îngerul i-a spus lui Ioan să „scrie într-o carte” ce vede şi să o trimită celor şapte biserici. Cuvântul „vezi” din acest verset este la timpul prezent, indicând faptul că Ioan era deja în viziune şi că viziunea urma să continue o vreme. Pe de altă parte, în versetul 19, profetului i se spune: „scrie lucrurile pe care le-ai văzut”. Verbul „a vedea” nu mai este la timpul prezent. Aceasta sugerează că Ioan a primit întreaga viziune între versetul 10, când era în Duhul, şi versetul 18, când a încheiat povestirea întâlnirii cu Isus. Până la versetul 19, viziunea se încheiase – era timpul ca scrisul să înceapă.

  Potrivit versetului 19, conţinutul Apocalipsei se încadrează în două categorii: lucrurile care sunt şi cele care au să fie după ele. Apocalipsa 4:1 repetă limbajul din 1:19: „Suie-te aici, şi-ţi voi arăta ce are să se întâmple după aceste lucruri!” Versetul 19, prin urmare, pare să fie un procedeu de structurare a restului cărţii. Prima parte a viziunii se referă la „lucrurile care sunt” – adică mesajul către cele şapte biserici (Apocalipsa 2 şi 3). Restul viziunii se concentrează în primul rând asupra evenimentelor care urmau să aibă loc în viitor din perspectiva lui Ioan. Dar la ce le-ar folosi bisericilor să afle informaţii cu privire la evenimente de după zilele lor?

  Soţia mea şi cu mine am zburat recent din South Bend, Indiana, în Noua Zeelandă. Era un itinerar extrem de complicat, care implica trei zboruri separate şi o escală în Los Angeles. Am plecat marţi şi am ajuns vineri. Furtunile de zăpadă din Chicago au complicat lucrurile. Drept urmare, a trebuit ca eu şi soţia mea să luăm zboruri diferite către Los Angeles. Cum am reuşit să ne întâlnim din nou acolo?

  Am putut să ne întâlnim în Los Angeles pentru că ştiam ceva despre viitor. Pentru că nu ştiam sigur destinaţia finală, eram capabili să luăm deciziile corecte pe drum. Ştiam că oricare ar fi rutele noastre separate, compania aeriană United Airlines ne va ţine bagajele la Aeroportul Internaţional din Los Angeles. După cum s-a dovedit, am aterizat la o poartă departe de terminalul folosit de obicei de United Airlines. Pentru o vreme nu mi-am găsit nici soţia, nici bagajul. Dar ea m-a aşteptat în mod înţelept la oficiul pentru bagaje de la Terminalul 7. În cele din urmă mi-am găsit drumul spre ea şi spre lucrurile noastre. Am fi putut să nu ne mai întâlnim niciodată dacă nu ştiam amândoi încotro ne îndreptam.

  La fel, Dumnezeu ne spune despre viitor, astfel încât să putem ajunge la destinaţie astăzi. Fiecare zi este o parte a itinerarului nostru spre scopul lui Dumnezeu. Cu un ochi îndreptat asupra Cuvântului Său, ne putem găsi calea prin labirintul vieţii.

  Mulţumesc, Doamne, pentru că Mi-ai arătat clar care este scopul Tău final! Fie ca paşii mei astăzi să mă conducă în direcţia scopului Tău final pentru mine!

  Scrie lucrurile pe care le-ai văzut - 2017. Dumnezeu ne spune despre viitor, astfel încât să putem ajunge la destinaţie astăzi. Fiecare zi este o parte a itinerarului nostru spre scopul lui Dumnezeu. Cu un ochi îndreptat asupra Cuvântului Său, ne putem găsi calea prin labirintul vieţii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...