Cele șapte stele sunt îngerii celor șapte biserici

  Taina celor şapte stele pe care le-ai văzut în mâna dreaptă a Mea şi a celor şapte sfeşnice de aur: CELE ŞAPTE STELE SUNT ÎNGERII CELOR ŞAPTE BISERICI şi cele şapte sfeşnice sunt şapte biserici. (Apocalipsa 1:20)

  M-am înecat în urmă cu 10 ani. Ciudat totuşi, mă aflu încă aici. Scufundându-mă cu un tub de respirat în Marea Barieră de Corali din Australia, eram la aproximativ 400 m depărtare de ţărm, într-o apă pe care o ştiam adâncă de 1,5 m, aşa că, atunci când puterile au început să mă părăsească, nu m-am îngrijorat prea mult. Atunci am descoperit că apa nu avea doar 1,5 m adâncime, ci 2,2 m! Dintr-odată am realizat că mă aflam intr-un mare necaz.

  Din fericire, am văzut o stâncă la cam jumătate de metru depărtare în nisipul de sub apă. Stând pe stâncă, am reuşit să îmi scot nasul deasupra apei. Din nefericire, valurile mă tot doborau de pe stâncă, aşa că nu puteam să îmi recapăt puterea. Am strigat-o pe soţia mea, care este o înotătoare mai bună decât mine. Ca să scurtez povestea, ea a venit şi m-a ajutat să îmi menţin echilibrul pe stâncă până când au sosit ajutoarele.

  Câteva luni mai târziu, i-am spus povestea mea unui prieten care făcuse multe scufundări. „Cum ai putut să îţi ţii nasul deasupra apei şi să îţi sprijini şi soţul când eşti mult mai mică decât el?” a întrebat-o el pe soţia mea.

  „Stăteam pe vârful labelor de înot”, a spus ea.

  Ochii lui s-au făcut mari. „E imposibil! Labele nu ţi-ar putea suporta greutatea.” „Ei bine, asta am făcut! Mi s-au părut la fel de puternice ca propriile picioare!” El a rămas pe gânduri pentru un minut. „În niciun caz asta nu avea cum să funcţioneze. Un înger trebuie să te fi ţinut la suprafaţă!”

  În situaţia mea disperată, nu ştiam cum a reuşit – eram doar recunoscător că soţia mea era la fel de puternică precum un stâlp lângă mine. Gândindu-mă la explicaţia ei, sunt şi eu convins că un înger ne-a ţinut la suprafaţă.

  Ce sunt îngerii celor şapte biserici? Unii interpreţi cred că sunt mesageri care au purtat Apocalipsa lui Ioan şi au citit-o bisericilor. Alţii cred că sunt paznicii secreţi ai lui Dumnezeu, care intervin pentru a ajuta când e nevoie, întocmai ca experienţa pe care am avut-o eu în Australia.

  Cartea Apocalipsa este plină de îngeri. Cei mai mulţi dintre ei, clar, nu sunt fiinţe umane. În tradiţia evreiască, îngerii ghidau activităţile conducătorilor pământeşti (Daniel 10:13, 20-21, de exemplu) şi uneori sunt responsabili pentru comportamentul conducătorilor pământeşti. Poate aceşti şapte îngeri vegheau asupra liderilor bisericii. Este frumos să ştii că biserica slabă şi cu defecte, aşa cum este, este la fel de păzită de Dumnezeu cum este fiecare dintre noi.

  Mulţumesc, Doamne, pentru mesagerii care veghează asupra întregului Tău popor!

  Cele șapte stele sunt îngerii celor șapte biserici - 2017. În tradiţia evreiască, îngerii ghidau activităţile conducătorilor pământeşti şi uneori sunt responsabili pentru comportamentul conducătorilor pământeşti. Poate aceşti şapte îngeri vegheau asupra liderilor bisericii. Este frumos să ştii că biserica slabă şi cu defecte, aşa cum este, este la fel de păzită de Dumnezeu cum este fiecare dintre noi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...