Îngerului bisericii din… scrie-i (prima parte)

  Îngerului bisericii din… scrie-i. (Apocalipsa 2:1, 8, 12, 18; 3:1; 7:14)

  În timp ce Apocalipsa are multe asemănări cu alte cărţi apocaliptice vechi, scrisorile din Apocalipsa 2 şi 3 sunt într-un fel neobişnuite într-o asemenea lucrare. Unii cercetători sugerează că ele sunt „scrisori profetice”, un tip de lucrări care apar în Vechiul Testament (2 Cronici 21:12-15; Ieremia 29) şi în literatura evreiască timpurie (2 Baruc 77:17-19; Epistola lui Ieremia 1). Asemenea scrisori conţineau o mare autoritate şi oamenii le tratau ca şi când ar fi fost edicte regale sau imperiale.

  Lumea romană nu avea niciun sistem poştal oficial, cu excepţia afacerilor guvernamentale. Prietenii care din întâmplare călătoreau în direcţia potrivită sau ca mesageri desemnaţi duceau majoritatea scrisorilor. Dar sistemul rutier minunat al imperiului, combinat cu navigarea eficientă pe Marea Mediterană făceau transportul mult mai uşor şi mai rapid decât fusese vreodată. Arheologii au descoperit dovezi ale faptului că oamenii din Egipt trimiteau scrisori în Asia Mică şi primeau răspunsuri la scurtă vreme, cum ar fi 25 de zile. Asta nu este cu mult diferit de zilele noastre!

  Scrisorile aproape întotdeauna introduc un element de suspans. Plicul îţi dă o idee cu privire la expeditor şi la scop, dar conţinutul poate încă să fie o surpriză. Adeseori am primit scrisori care arătau ca nişte scrisori oficiale de afaceri, cu o fereastră din plastic prin care puteai vedea. Deschizându-le, mă aşteptam la extrase de cont sau corespondenţă oficială, doar ca să descopăr o altă ofertă pentru un card de credit sau o invitaţie să mă alătur unui club de carte. Am învăţat să mă uit la timbrul poştal sau la ştampila de pe asemenea scrisori. Dacă expeditorul a plătit toate taxele, conţinutul probabil este important pentru mine. Dar dacă scrisoarea a fost trimisă prin corespondenţa comercială, cel mai probabil va fi o pierdere de vreme.

  Odată am primit un plic maro de la Internal Revenue Service (Biroul pentru taxe din Statele Unite). Asemenea scrisori ar putea avea şi margini negre de vreme ce de obicei prevestesc o mare pierdere financiară pentru cel care le primeşte. Pentru că eram student la momentul acela şi fondurile erau limitate, am deschis scrisoarea cu inima îngreunată. Dar spre minunata mea surpriză, am descoperit un cec în interior! Cineva decisese să revizuiască ultima mea plată a taxelor şi descoperise o greşeală pe care o făcusem în dezavantajul meu. În mod evident, pentru a fi sigur de conţinutul unei scrisori, trebuie să o deschizi.

  Îmi pot imagina suspansul din cetăţile Asiei Mici când cititorii Apocalipsei ajungeau la partea care spunea: „îngerului bisericii din Efes scrie-i” sau „îngerului bisericii din Smirna scrie-i”. Membrii anumitor biserici trebuie să fi aşteptat cu respiraţia întretăiată acest mesaj direct de la Isus. Colecţia de scrisori conţinea o mulţime de surprize!

  Doamne, aştept cu nerăbdare instrucţiunile Tale prin Duhul Tău Sfânt astăzi. Fii direct cu mine! Sunt gata să accept şi să îndeplinesc mesajul Tău pentru mine.

  Îngerului bisericii din... scrie-i (prima parte) - 2017. Îmi pot imagina suspansul din cetăţile Asiei Mici când cititorii Apocalipsei ajungeau la partea care spunea: „îngerului bisericii din... scrie-i”. Membrii anumitor biserici trebuie să fi aşteptat cu respiraţia întretăiată acest mesaj direct de la Isus. Colecţia de scrisori conţinea o mulţime de surprize!
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...