Articolul precedentPreţul sincerităţii (I)
  Articolul următorGăsind pacea minții

  Dorința după mai bine

  „Lumina aceasta era adevărată lumini, care luminează pe orice om venind în lume” Ioan 1:9

  „Primul pas spre mântuire este de a da răspuns la atracţia exercitată de iubirea lui Hristos.” Selected Messages, vol I, p.323. Orice om, oriunde s-ar afla el, este sub influenţa acestei atracţii. Probabil că singura excepţie o constituie aceia care deja s-au întâlnit cu Dumnezeu şi L-au refuzat. Isus a zis că Duhul Sfânt “va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul” (Ioan 16:8). El nu a zis că va face aceasta numai cu membrii bisericii, ci cu intreagă lume. El ne-a spus următoarele despre Tatăl Său: “Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis.” (Ioan 6:44). Astăzi, Isus însuşi face această: „Şi, după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii” Cele trei atotputernice persoane ale dumnezeirii atrag pe fiecare om din lumea această la o poziţie din care să vadă importanţa timpului şi a veşniciei şi apoi să ia o hotărâre.

  Simţi dorinţa după ceva mai bun decât ce poate oferi această lume? Dacă da, să ştii că această dorinţă vine de la Dumnezeu. Fie că admiţi aceasta sau nu, fie că recunoşti sau nu că ai această dorinţă, acesta este totuşi un adevăr. El te atrage la Sine. El atrage spre Sine inima ta, viaţa ta şi mintea ta.

  Această dorinţă nu va fi satisfăcută numai prin a fi religios. Este o mare diferenţă între a fi religios şi a fi spiritual. Deasemeni, este o diferenţă între a cunoaşte rânduielile şi a cunoaşte pe Domnul Isus. Există o prăpastie adâncă între a respecta formele, a ne juca de-a biserica, şi a cunoaşte cu adevărat pe Dumnezeu.

  Într-o dimineaţă, telefonul meu a sunat la ora două. M-am repezit ameţit de somn către locul unde era telefonul şi am auzit un glas de femeie care mi-a zis: „Domnule, am nevoie de ajutor.” Am întrebat: „Ce fel de ajutor?” „Trebuie să-L găsesc pe Dumnezeu. Îl cunoşti cumva?” Cred că vă imaginaţi câte răspunsuri puteam să-i dau. „Sunt pastor al Evangheliei.” Nu, domnule, eu vreau să ştiu dacă Îl cunoşti pe Dumnezeu. „Am studiat Greaca veche.” Nu domnule, eu vreau să ştiu dacă Îl cunoşti pe Dumnezeu. „Ţin sâmbăta şi dau zecime.” Domnule, Îl cunoşti dumneata pe Dumnezeu?

  Aceasta este întrebarea pentru fiecare dintre noi. Îl cunosc eu pe Dumnezeu? Am eu o relaţie personală cu El? Aceasta este cea mai mare nevoie a noastră.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Dorința după mai bine - 2017. Simţi dorinţa după ceva mai bun decât ce poate oferi această lume? Dacă da, să ştii că această dorinţă vine de la Dumnezeu. Fie că admiţi aceasta sau nu, fie că recunoşti sau nu că ai această dorinţă, acesta este totuşi un adevăr. El te atrage la Sine. El atrage spre Sine inima ta, viaţa ta şi mintea ta.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...