Articolul precedentPreţul sincerităţii (I)
  Articolul următorGăsind pacea minții

  Dorința după mai bine

  „Lumina aceasta era adevărată lumini, care luminează pe orice om venind în lume” Ioan 1:9

  „Primul pas spre mântuire este de a da răspuns la atracţia exercitată de iubirea lui Hristos.” Selected Messages, vol I, p.323. Orice om, oriunde s-ar afla el, este sub influenţa acestei atracţii. Probabil că singura excepţie o constituie aceia care deja s-au întâlnit cu Dumnezeu şi L-au refuzat. Isus a zis că Duhul Sfânt “va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul” (Ioan 16:8). El nu a zis că va face aceasta numai cu membrii bisericii, ci cu intreagă lume. El ne-a spus următoarele despre Tatăl Său: “Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis.” (Ioan 6:44). Astăzi, Isus însuşi face această: „Şi, după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii” Cele trei atotputernice persoane ale dumnezeirii atrag pe fiecare om din lumea această la o poziţie din care să vadă importanţa timpului şi a veşniciei şi apoi să ia o hotărâre.

  Simţi dorinţa după ceva mai bun decât ce poate oferi această lume? Dacă da, să ştii că această dorinţă vine de la Dumnezeu. Fie că admiţi aceasta sau nu, fie că recunoşti sau nu că ai această dorinţă, acesta este totuşi un adevăr. El te atrage la Sine. El atrage spre Sine inima ta, viaţa ta şi mintea ta.

  Această dorinţă nu va fi satisfăcută numai prin a fi religios. Este o mare diferenţă între a fi religios şi a fi spiritual. Deasemeni, este o diferenţă între a cunoaşte rânduielile şi a cunoaşte pe Domnul Isus. Există o prăpastie adâncă între a respecta formele, a ne juca de-a biserica, şi a cunoaşte cu adevărat pe Dumnezeu.

  Într-o dimineaţă, telefonul meu a sunat la ora două. M-am repezit ameţit de somn către locul unde era telefonul şi am auzit un glas de femeie care mi-a zis: „Domnule, am nevoie de ajutor.” Am întrebat: „Ce fel de ajutor?” „Trebuie să-L găsesc pe Dumnezeu. Îl cunoşti cumva?” Cred că vă imaginaţi câte răspunsuri puteam să-i dau. „Sunt pastor al Evangheliei.” Nu, domnule, eu vreau să ştiu dacă Îl cunoşti pe Dumnezeu. „Am studiat Greaca veche.” Nu domnule, eu vreau să ştiu dacă Îl cunoşti pe Dumnezeu. „Ţin sâmbăta şi dau zecime.” Domnule, Îl cunoşti dumneata pe Dumnezeu?

  Aceasta este întrebarea pentru fiecare dintre noi. Îl cunosc eu pe Dumnezeu? Am eu o relaţie personală cu El? Aceasta este cea mai mare nevoie a noastră.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Dorința după mai bine - 2017. Simţi dorinţa după ceva mai bun decât ce poate oferi această lume? Dacă da, să ştii că această dorinţă vine de la Dumnezeu. Fie că admiţi aceasta sau nu, fie că recunoşti sau nu că ai această dorinţă, acesta este totuşi un adevăr. El te atrage la Sine. El atrage spre Sine inima ta, viaţa ta şi mintea ta.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...