Îndelunga căutare

  „De ce cântăriți argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câștigul muncii pentru ceva care nu satură.” Isaia 55:2

  În 1959, eu şi fratele meu am plecat împreună cu Dr. Siegfried Horn într-un tur al Europei şi al Orientului Mjlociu. Spre sfârșitul călătoriei, cumpărasem atât de multe suveniruri, încât rămăseserăm fără bani. Ne aflam în Frankfurt, aveam biletele de întoarcere deja plătite, dar nu mai aveam decât 70 de cenţi de căciulă. Pentru că ne era foame, am hotărât să cutreieram oraşul în căutarea unui loc de unde să putem cumpără mâncare cu banii pe care-i aveam. Până la urmă am găsit un loc unde pentru 70 de cenţi primeai pîine neagră nemţească, cartofi cu sos şi încă un fel de mâncare.

  Am considerat că acela era un loc potrivit, dar am continuat să căutăm, doar că să fim siguri că găsisem locul cel mai bun. Deodată, am ajuns la o plăcintărie. Ne-am apropiat de fereastră şi am privit Înăuntru. Şi iată că acolo erau cele mai ispititoare plăcinte pe care le văzusem vreodată. Am intrat înăuntru şi am cumpărat plăcinte de toţi banii. Apoi ne-am grăbit să găsim un parc, ne-am aşezat lângă un lac şi am Început să ne ospătăm. Când am terminat, pentru că mai aveam destul până la ora plecării, am făcut de veghe cu schimbul, în timp ce ceilalţi dormeau. Pe la jumătatea nopţii, deja ne era din nou grozav de foame. Plăcinta fusese foarte bună, atât cât am mincat, dar din păcate senzaţia de săturare n-a durat prea mult. Satisfacţia pe care o oferă lumea nu este de durată, ci numai de moment.

  Satana are o contrafacere pregătită pentru orice lucru de reală valoare pe care Îl oferă Dumnezeu. Contrafacerea pare să satisfacă pentru o vreme, dar în cele din urmă nu rămâne din ea decât un gust amar. Acela care porneşte în viaţă dorind să se îmbogăţească sau să devină un om cu faima, de fapt îl caută pe Dumnezeu fără să fie conştient de acest lucru. Beţivul care zace în şanţ îl caută de fapt pe Dumnezeu. Tânărul sau tânăra care până în prezent nu a făcut altceva decât să-şi bată joc de viaţă şi capacitatea lui intelectuală, îl caută de fapt pe Dumnezeu, deşi nu ştie, şi nu vrea să admită aceasta. Orice om care este în căutarea unui lucru care să ia locul goliciunii grozave pe care o simte în adâncul sufletului său, este de fapt în căutarea lui Dumnezeu. Singurul răspuns care va satisface această dorinţă pentru ceva mai bun, trebuie să-şi aibă centrul în persoană Domnului Isus. Ceea ce dorim noi este părtășia cu El. Nimic nu poate lua locul lui Isus în sufletul omului.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Îndelunga căutare - 2017. Orice om care este în căutarea unui lucru care să ia locul goliciunii grozave pe care o simte în adâncul sufletului său, este de fapt în căutarea lui Dumnezeu. Ceea ce dorim noi este părtășia cu El. Nimic nu poate lua locul lui Isus în sufletul omului.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...