O corectă cunoaștere a lui Dumnezeu

  „Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine, si care împarte drept Cuvântul adevărului.” 2 Timotei 2:15

  După ce răspundem dorinţei după mai bine pusă în noi de Dumnezeu, trebuie să începem să cunoaştem acel „mai bine”. Aşadar, al doilea pas al nostru spre Dumnezeu este de a începe să-L cunoaştem pe El şi iubirea Lui.

  Dacă cineva primeşte informaţii despre mântuire de la alte persoane, este foarte posibil ca ideile sale privitoare la creştinism să se bazeze pe comportament, deoarece cei mai mulţi oameni definesc creştinismul că fiind un anume tip de comportare. Deci, dacă te vei baza pe opiniile altora, probabil că vei dobândi o înţelegere greşită a caracterului lui Dumnezeu.

  „Cercetează Scripturile pentru a te convinge personal că eşti acceptat de Dumnezeu.” Dacă nu vei face aceasta, mai devreme sau mai târziu vei avea probleme. Studiază şi formează-ţi păreri personale. Dobândeşte o cunoaştere personală a adevărului. Nu depinde de ceea ce spun alţii despre Dumnezeu. Nu depinde de pastor. Avem biserici întregi care depind întrutotul de pastor în privinţa cunoaşterii adevărului. Dumnezeu să aibă milă de ei. Probabil că pastorul este tot atât de departe că şi ei de cunoaşterea adevărului. Cel mai sigur este să afli tu însuţi ce este bine şi ce este rău.

  Aceasta presupune mai mult decât o simplă citire a Bibliei. Evreii cercetau foarte mult Scripturile, şi totuşi n-au reuşit să Îl cunoască pe Acela pe care ele au fost scrise pentru a-L prezenta. Nu citi Biblia numai pentru că ştii că trebuie citită. Studiază nu numai pentru a aduna informaţii, ci pentru a avea comuniune cu cerul. Nu te ruga numai pentru că să-ţi rezolvi problemele. Roagă-te pentru a stabili şi întări legătura ta cu Dumnezeu. „Caută, şi vei găsi.” Pavel ne spune să căutăm să-L găsim pe Dumnezeu, „măcar că nu este departe de fiecare din noi.” (Fapte 17:27). Dumnezeu a rânduit aceasta.

  Să fim siguri însă că Dumnezeu nu este un miraj, o nălucire. Noi nu căutăm un Dumnezeu care S-a înstrăinat de noi sau care Se ascunde cu viclenie. Nu acesta este Dumnezeul Bibliei. Noi avem un Dumnezeu care l-a căutat pe Adam chiar şi după ce acesta a păcătuit. Un Dumnezeu care l-a însoţit pe Iona chiar şi când acesta s-a abătut de la datorie. Un Dumnezeu care a stat alături de Pavel din Tars când acesta asista la uciderea lui Ştefan. Numai după ce vom reuşi să vedem iubirea pe care Dumnezeu ne-o poartă, vom dori ca El să fie alături de noi.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...