Articolul precedentBinele triumfă întotdeauna
  Articolul următorVindecare de către soare

  O greșită cunoaștere

  „Cercetaţi Scripturile, pentru că în ele socotiţi că aveţi viaţă veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. Si nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţa.” Ioan 5:39-40

  Satana turbează când vede că noi ne străduim să-L cunoaştem cu adevărat pe Dumnezeu, prin studiul Cuvântului Său. Pentru fiecare pas pe care noi îl facem către Hristos, el are pregătit un obstacol specific.

  Una din aceste metode este de a face în aşa fel încât noi să începem studiul Bibliei de acolo de unde n-ar trebui. Dar există oare un punct de începere potrivit şi unul nepotrivit? Este aceasta o realitate? Mai ales pentru un începător? Te-ai hotărât vreodată să studiezi Biblia la rând, sfârşind numai prin a deveni o autoritate în cartea Genezei? Sau ai reuşit să ajungi până la Cronici? Odată am văzut în revista Reader’s Digest un articol intitulat „Am ajuns la Cronici!” Cred că acela a fost un articol care merită să fie tipărit într-o revistă atât de populară. Aşadar, diavolul va face tot ce-i stă în putinţă spre a ne împiedica să cunoaştem cu adevărat iubirea lui Dumnezeu. Este posibil să cunoşti foarte mult despre Dumnezeu şi aproape nimic despre iubirea Lui. Poţi cunoaşte istoria, profeţiile, fiarele profetice şi semnificaţia lor şi multe altele, şi totuşi să n-ai nici măcar habar de iubirea lui Isus. Există apoi aşa zişii intelectuali, cărora le place să discute pe teme religioase dar care petrec foarte puţină vreme studiind Cuvântul pentru a stabili şi Întreţine o legătură personală cu Dumnezeu. Ei petrec mult timp analizând pe Dumnezeu şi religia. Ceea ce caută ei de fapt, este o modalitate de a lăsa pe Dumnezeu la o parte, care să treacă drept metodă de închinare. Ei petrec o grămadă de timp căutând să afle răspunsul la întrebări ca: ce se va întâmplă cu o floare în ceruri dacă o vei culege? Sau: au îngerii pene la aripi, sau nu? Alţii lansează întrebări mai sofisticate. Numele lui Isus nu se menţionează mai deloc în toate aceste discuţii, iar Satana stă deoparte şi se bucură. Unii consideră că ceea ce este cu adevărat necesar este o schimbare în bine a comportamentului. Alţii depind de cei din jurul lor, şi viaţa lor spirituală oscilează în funcţie de cea a celor cu care au legături mai strânse. O altă categorie este reprezentată de aceia care abordează aspectul psihologic al vieţuirii omului, nepunâd pe Dumnezeu în centrul vieţii lor, concentrându-şi atenţia numai asupra lor, şi uitând pe Hristos. Alţii evadează de la ceea ce este mai important prin a fi tot timpul ocupaţi, încât nu mai au timp şi pentru Dumnezeu. Dar, în toate aceste cazuri, şi tot timpul, Dumnezeu este lângă noi, ajutându-ne chiar fără ca noi să avem habar, călăuzindu-ne, chiar fără să-I cerem aceasta, încercând mereu şi mereu să ne ajute să Îl cunoaştem pe EL, pe care a-L cunoaşte însemnează a avea viaţa.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  O greșită cunoaștere - 2017. Satana turbează când vede că noi ne străduim să-L cunoaştem cu adevărat pe Dumnezeu, prin studiul Cuvântului Său. Pentru fiecare pas pe care noi îl facem către Hristos, el are pregătit un obstacol specific.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...