Articolul precedentBinele triumfă întotdeauna
  Articolul următorVindecare de către soare

  O greșită cunoaștere

  „Cercetaţi Scripturile, pentru că în ele socotiţi că aveţi viaţă veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. Si nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţa.” Ioan 5:39-40

  Satana turbează când vede că noi ne străduim să-L cunoaştem cu adevărat pe Dumnezeu, prin studiul Cuvântului Său. Pentru fiecare pas pe care noi îl facem către Hristos, el are pregătit un obstacol specific.

  Una din aceste metode este de a face în aşa fel încât noi să începem studiul Bibliei de acolo de unde n-ar trebui. Dar există oare un punct de începere potrivit şi unul nepotrivit? Este aceasta o realitate? Mai ales pentru un începător? Te-ai hotărât vreodată să studiezi Biblia la rând, sfârşind numai prin a deveni o autoritate în cartea Genezei? Sau ai reuşit să ajungi până la Cronici? Odată am văzut în revista Reader’s Digest un articol intitulat „Am ajuns la Cronici!” Cred că acela a fost un articol care merită să fie tipărit într-o revistă atât de populară. Aşadar, diavolul va face tot ce-i stă în putinţă spre a ne împiedica să cunoaştem cu adevărat iubirea lui Dumnezeu. Este posibil să cunoşti foarte mult despre Dumnezeu şi aproape nimic despre iubirea Lui. Poţi cunoaşte istoria, profeţiile, fiarele profetice şi semnificaţia lor şi multe altele, şi totuşi să n-ai nici măcar habar de iubirea lui Isus. Există apoi aşa zişii intelectuali, cărora le place să discute pe teme religioase dar care petrec foarte puţină vreme studiind Cuvântul pentru a stabili şi Întreţine o legătură personală cu Dumnezeu. Ei petrec mult timp analizând pe Dumnezeu şi religia. Ceea ce caută ei de fapt, este o modalitate de a lăsa pe Dumnezeu la o parte, care să treacă drept metodă de închinare. Ei petrec o grămadă de timp căutând să afle răspunsul la întrebări ca: ce se va întâmplă cu o floare în ceruri dacă o vei culege? Sau: au îngerii pene la aripi, sau nu? Alţii lansează întrebări mai sofisticate. Numele lui Isus nu se menţionează mai deloc în toate aceste discuţii, iar Satana stă deoparte şi se bucură. Unii consideră că ceea ce este cu adevărat necesar este o schimbare în bine a comportamentului. Alţii depind de cei din jurul lor, şi viaţa lor spirituală oscilează în funcţie de cea a celor cu care au legături mai strânse. O altă categorie este reprezentată de aceia care abordează aspectul psihologic al vieţuirii omului, nepunâd pe Dumnezeu în centrul vieţii lor, concentrându-şi atenţia numai asupra lor, şi uitând pe Hristos. Alţii evadează de la ceea ce este mai important prin a fi tot timpul ocupaţi, încât nu mai au timp şi pentru Dumnezeu. Dar, în toate aceste cazuri, şi tot timpul, Dumnezeu este lângă noi, ajutându-ne chiar fără ca noi să avem habar, călăuzindu-ne, chiar fără să-I cerem aceasta, încercând mereu şi mereu să ne ajute să Îl cunoaştem pe EL, pe care a-L cunoaşte însemnează a avea viaţa.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  O greșită cunoaștere - 2017. Satana turbează când vede că noi ne străduim să-L cunoaştem cu adevărat pe Dumnezeu, prin studiul Cuvântului Său. Pentru fiecare pas pe care noi îl facem către Hristos, el are pregătit un obstacol specific.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...