Articolul precedentSantinela din Pompei
  Articolul următorSă intri în forma biblică

  Un simțământ al nevoii

  „Nu cel sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: ’Milă voiesc, iar nu jertfă!’ Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cel neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.” Matei 9:12-13

  Într-o dimineaţă, unul din studenţii unui colegiu, care fusese de serviciu la ferma institutului, s-a întors la dormitor cu un sac de iută plin cu fulgi de cereale din acelea pentru consum uman. Îl luase de la fermă, unde se folosea că hrană pentru vaci. „Vacile pot mânca iarbă”, le-a zis el colegilor. „Fulgii o să-i mâncăm noi.” Şi a băgat sacul în dulap. Toţi studenţii din acea aripă a dormitorului veneau în fiecare dimineaţă la dulap să-şi ia porţia. De ce să plăteşti la cantină când poţi mânca pe gratis? Fulgii fuseseră daţi la vaci pentru că erau rămăşiţe măturate de prin depozitul fabricii – şi ei n-au ştiut asta decât după ce au găsit gândaci în ei. După ce au aflat, au hotărît că tot cantina era mai bună.

  Niciodată nu simţi mai clar că este o idee bună să-ţi asiguri casa pentru cazuri de incendiu decât atunci când o vezi arzând. Nu simţi niciodată o nevoie mai arzătoare după benzină decât atunci când rămâi în pană pe şosea. Numai când eşti bolnav ai nevoie de doctor. „Este absurd, deci, să oferi serviciile unui doctor celor ce sunt sănătoşi, sau care îşi închipuie cel puţin că sunt sănătoşi. Trebuie să-i convingi mai întâi că sunt cu adevărat bolnavi, altfel nu vă vor mulţumi pentru osteneala voastră. Tot atât de absurd este să oferi pe Hristos aceluia a cărui inimă n-a fost încă zdrobită.” – Marea Lupta, pag. 264.

  Simţământul nevoii este ceea ce contează în cea mai înaltă măsură. Acest simţămînt, la rândul lui, nu izvorăşte din nimic altceva decât din contemplarea iubirii lui Dumnezeu. Nu ai nevoie de nici un alt om care să te recomande lui Isus. Tot ceea ce trebuie să faci este să-ţi găseşti timp, deşi aceasta va fi greu la început, pentru a studia şi contempla cu perseverenţă descoperirea iubirii lui Dumnezeu, aşa cum este ea reprezentată de viaţă şi activitatea Domnului Isus Hristos raportată în Evanghelie. Aceasta este modalitatea cea mai eficientă de a ajunge să dobândeşti un simţământ al nevoii, care altfel nu ţi s-ar putea dezvolta într-o viaţă întreagă dacă ai folosi orice altă metodă. Vino la El pe calea care ţi-a fost oferită şi recomandată de ceruri. În acelaşi timp, dă-ți seama că El este oricând gata să te primească. El este deja ieşit în întâmpinarea ta. „Dacă faci un singur pas spre El, în pocăinţă şi credinţă, El se va grăbi să te cuprindă în braţele iubirii Sale infinite.” – Parabolele Domnului Hristos, pagina 206.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Un simțământ al nevoii - 2017. Simţământul nevoii este ceea ce contează în cea mai înaltă măsură. Acest simţămînt, la rândul lui, nu izvorăşte din nimic altceva decât din contemplarea iubirii lui Dumnezeu. Vino la El pe calea care ţi-a fost oferită şi recomandată de ceruri. În acelaşi timp, dă-ți seama că El este oricând gata să te primească. El este deja ieşit în întâmpinarea ta.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...