Articolul precedentSantinela din Pompei
  Articolul următorSă intri în forma biblică

  Un simțământ al nevoii

  „Nu cel sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: ’Milă voiesc, iar nu jertfă!’ Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cel neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.” Matei 9:12-13

  Într-o dimineaţă, unul din studenţii unui colegiu, care fusese de serviciu la ferma institutului, s-a întors la dormitor cu un sac de iută plin cu fulgi de cereale din acelea pentru consum uman. Îl luase de la fermă, unde se folosea că hrană pentru vaci. „Vacile pot mânca iarbă”, le-a zis el colegilor. „Fulgii o să-i mâncăm noi.” Şi a băgat sacul în dulap. Toţi studenţii din acea aripă a dormitorului veneau în fiecare dimineaţă la dulap să-şi ia porţia. De ce să plăteşti la cantină când poţi mânca pe gratis? Fulgii fuseseră daţi la vaci pentru că erau rămăşiţe măturate de prin depozitul fabricii – şi ei n-au ştiut asta decât după ce au găsit gândaci în ei. După ce au aflat, au hotărît că tot cantina era mai bună.

  Niciodată nu simţi mai clar că este o idee bună să-ţi asiguri casa pentru cazuri de incendiu decât atunci când o vezi arzând. Nu simţi niciodată o nevoie mai arzătoare după benzină decât atunci când rămâi în pană pe şosea. Numai când eşti bolnav ai nevoie de doctor. „Este absurd, deci, să oferi serviciile unui doctor celor ce sunt sănătoşi, sau care îşi închipuie cel puţin că sunt sănătoşi. Trebuie să-i convingi mai întâi că sunt cu adevărat bolnavi, altfel nu vă vor mulţumi pentru osteneala voastră. Tot atât de absurd este să oferi pe Hristos aceluia a cărui inimă n-a fost încă zdrobită.” – Marea Lupta, pag. 264.

  Simţământul nevoii este ceea ce contează în cea mai înaltă măsură. Acest simţămînt, la rândul lui, nu izvorăşte din nimic altceva decât din contemplarea iubirii lui Dumnezeu. Nu ai nevoie de nici un alt om care să te recomande lui Isus. Tot ceea ce trebuie să faci este să-ţi găseşti timp, deşi aceasta va fi greu la început, pentru a studia şi contempla cu perseverenţă descoperirea iubirii lui Dumnezeu, aşa cum este ea reprezentată de viaţă şi activitatea Domnului Isus Hristos raportată în Evanghelie. Aceasta este modalitatea cea mai eficientă de a ajunge să dobândeşti un simţământ al nevoii, care altfel nu ţi s-ar putea dezvolta într-o viaţă întreagă dacă ai folosi orice altă metodă. Vino la El pe calea care ţi-a fost oferită şi recomandată de ceruri. În acelaşi timp, dă-ți seama că El este oricând gata să te primească. El este deja ieşit în întâmpinarea ta. „Dacă faci un singur pas spre El, în pocăinţă şi credinţă, El se va grăbi să te cuprindă în braţele iubirii Sale infinite.” – Parabolele Domnului Hristos, pagina 206.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Un simțământ al nevoii - 2017. Simţământul nevoii este ceea ce contează în cea mai înaltă măsură. Acest simţămînt, la rândul lui, nu izvorăşte din nimic altceva decât din contemplarea iubirii lui Dumnezeu. Vino la El pe calea care ţi-a fost oferită şi recomandată de ceruri. În acelaşi timp, dă-ți seama că El este oricând gata să te primească. El este deja ieşit în întâmpinarea ta.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...