Articolul precedentSantinela din Pompei
  Articolul următorSă intri în forma biblică

  Un simțământ al nevoii

  „Nu cel sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: ’Milă voiesc, iar nu jertfă!’ Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cel neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.” Matei 9:12-13

  Într-o dimineaţă, unul din studenţii unui colegiu, care fusese de serviciu la ferma institutului, s-a întors la dormitor cu un sac de iută plin cu fulgi de cereale din acelea pentru consum uman. Îl luase de la fermă, unde se folosea că hrană pentru vaci. „Vacile pot mânca iarbă”, le-a zis el colegilor. „Fulgii o să-i mâncăm noi.” Şi a băgat sacul în dulap. Toţi studenţii din acea aripă a dormitorului veneau în fiecare dimineaţă la dulap să-şi ia porţia. De ce să plăteşti la cantină când poţi mânca pe gratis? Fulgii fuseseră daţi la vaci pentru că erau rămăşiţe măturate de prin depozitul fabricii – şi ei n-au ştiut asta decât după ce au găsit gândaci în ei. După ce au aflat, au hotărît că tot cantina era mai bună.

  Niciodată nu simţi mai clar că este o idee bună să-ţi asiguri casa pentru cazuri de incendiu decât atunci când o vezi arzând. Nu simţi niciodată o nevoie mai arzătoare după benzină decât atunci când rămâi în pană pe şosea. Numai când eşti bolnav ai nevoie de doctor. „Este absurd, deci, să oferi serviciile unui doctor celor ce sunt sănătoşi, sau care îşi închipuie cel puţin că sunt sănătoşi. Trebuie să-i convingi mai întâi că sunt cu adevărat bolnavi, altfel nu vă vor mulţumi pentru osteneala voastră. Tot atât de absurd este să oferi pe Hristos aceluia a cărui inimă n-a fost încă zdrobită.” – Marea Lupta, pag. 264.

  Simţământul nevoii este ceea ce contează în cea mai înaltă măsură. Acest simţămînt, la rândul lui, nu izvorăşte din nimic altceva decât din contemplarea iubirii lui Dumnezeu. Nu ai nevoie de nici un alt om care să te recomande lui Isus. Tot ceea ce trebuie să faci este să-ţi găseşti timp, deşi aceasta va fi greu la început, pentru a studia şi contempla cu perseverenţă descoperirea iubirii lui Dumnezeu, aşa cum este ea reprezentată de viaţă şi activitatea Domnului Isus Hristos raportată în Evanghelie. Aceasta este modalitatea cea mai eficientă de a ajunge să dobândeşti un simţământ al nevoii, care altfel nu ţi s-ar putea dezvolta într-o viaţă întreagă dacă ai folosi orice altă metodă. Vino la El pe calea care ţi-a fost oferită şi recomandată de ceruri. În acelaşi timp, dă-ți seama că El este oricând gata să te primească. El este deja ieşit în întâmpinarea ta. „Dacă faci un singur pas spre El, în pocăinţă şi credinţă, El se va grăbi să te cuprindă în braţele iubirii Sale infinite.” – Parabolele Domnului Hristos, pagina 206.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...