Convingerea de păcat

  „Și când va veni El va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihanirea si judecata, în ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine” Ioan 16:8-9

  Cunoaşterea iubirii lui Dumnezeu, aşa cum ne este ea descoperită în planul de mântuire va conduce la un al treilea pas spre Hristos şi anume convingerea de păcat. Comportamentalistul defineşte păcatul că fiind călcarea legii – şi aceasta este singura definiţie cu valoare legală oferită de Biblie. Tot în Biblie ne mai sunt oferite însă şi alte definiţii practice care merg mult mai departe decât definiţia legală. Una din cele mai reprezentative este cea din Romani 14:23: „Tot ce nu vine din încredinţare (King James Bible: din credinţă) este păcat.” Indiferent ce fac, dacă nu este făcut prin credinţă în Isus, este păcat.

  Privind din alt punct de vedere, putem deosebi alte două definiţii ale păcatului. Una este definiţia păcatului, la singular, iar cealaltă este definiţia păcatelor, la plural. Păcatul este o viaţă trăită fără Hristos. Păcatele reprezintă călcări ale legii. A trăi fără Hristos (a păcătui) este de fapt cauza călcării legii (a săvârşi păcate). În 1 Ioan 3:4 ni se spune: „Oricine face păcat (adică oricine trăieşte departe de Hristos) face şi fărădelege.”

  Când a păcătuit Eva? Când a muşcat din fructul oprit? Ea a păcătuit când a pus la îndoială cele spuse de Dumnezeu. Faptul că a mâncat din acel fruct a fost numai urmarea naturală a ceea ce a constituit cu adevărat păcatul ei: necredinţa. Dacă constat că în viaţă mea se manifestă călcări ale legii, problema reală este faptul că eu nu am o legătură vie cu Hristos, sau că nu L-am cunoscut destul (numai o adâncă cunoaştere a caracterului şi iubirii Lui mă va face să ajung la biruinţa asupra păcatului). În acest ultim caz nu trebuie să disperăm pentru că această lucrare cere timp şi Isus ştie asta (vezi parabola cu firul de grâu).

  Aşadar, când vorbim de convingerea de păcat, vorbim de a fi conştienţi de faptul că suntem păcătoşi, indiferent de ce am făcut; de cât de buni sau răi am fost. Noi am fost născuţi păcătoşi, noi suntem păcătoşi din fire şi Isus ştie asta, şi de aceea singurul lucru de care suntem responsabili este de a face ceea ce trebuie cu ceea ce cunoaştem despre planul de mântuire. Noi nu vom fi traşi la răspundere pentru că ne-am născut păcătoşi.

  Când privim la noi în lumina în care ne vede Isus, este imposibil să nu vedem că suntem păcătoşi. Nu din pricina a ceea ce am făcut, ci pentru ceea ce suntem, păcătoşi născuţi în păcat. Numai când vom ajunge la această convingere vom simţi cât de mare nevoie avem de Isus şi de ajutorul Sau.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Convingerea de păcat - 2017. Când privim la noi în lumina în care ne vede Isus, este imposibil să nu vedem că suntem păcătoşi. Nu din pricina a ceea ce am făcut, ci pentru ceea ce suntem, păcătoşi născuţi în păcat. Numai când vom ajunge la această convingere vom simţi cât de mare nevoie avem de Isus şi de ajutorul Sau.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...