Convingerea de păcat

  „Și când va veni El va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihanirea si judecata, în ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine” Ioan 16:8-9

  Cunoaşterea iubirii lui Dumnezeu, aşa cum ne este ea descoperită în planul de mântuire va conduce la un al treilea pas spre Hristos şi anume convingerea de păcat. Comportamentalistul defineşte păcatul că fiind călcarea legii – şi aceasta este singura definiţie cu valoare legală oferită de Biblie. Tot în Biblie ne mai sunt oferite însă şi alte definiţii practice care merg mult mai departe decât definiţia legală. Una din cele mai reprezentative este cea din Romani 14:23: „Tot ce nu vine din încredinţare (King James Bible: din credinţă) este păcat.” Indiferent ce fac, dacă nu este făcut prin credinţă în Isus, este păcat.

  Privind din alt punct de vedere, putem deosebi alte două definiţii ale păcatului. Una este definiţia păcatului, la singular, iar cealaltă este definiţia păcatelor, la plural. Păcatul este o viaţă trăită fără Hristos. Păcatele reprezintă călcări ale legii. A trăi fără Hristos (a păcătui) este de fapt cauza călcării legii (a săvârşi păcate). În 1 Ioan 3:4 ni se spune: „Oricine face păcat (adică oricine trăieşte departe de Hristos) face şi fărădelege.”

  Când a păcătuit Eva? Când a muşcat din fructul oprit? Ea a păcătuit când a pus la îndoială cele spuse de Dumnezeu. Faptul că a mâncat din acel fruct a fost numai urmarea naturală a ceea ce a constituit cu adevărat păcatul ei: necredinţa. Dacă constat că în viaţă mea se manifestă călcări ale legii, problema reală este faptul că eu nu am o legătură vie cu Hristos, sau că nu L-am cunoscut destul (numai o adâncă cunoaştere a caracterului şi iubirii Lui mă va face să ajung la biruinţa asupra păcatului). În acest ultim caz nu trebuie să disperăm pentru că această lucrare cere timp şi Isus ştie asta (vezi parabola cu firul de grâu).

  Aşadar, când vorbim de convingerea de păcat, vorbim de a fi conştienţi de faptul că suntem păcătoşi, indiferent de ce am făcut; de cât de buni sau răi am fost. Noi am fost născuţi păcătoşi, noi suntem păcătoşi din fire şi Isus ştie asta, şi de aceea singurul lucru de care suntem responsabili este de a face ceea ce trebuie cu ceea ce cunoaştem despre planul de mântuire. Noi nu vom fi traşi la răspundere pentru că ne-am născut păcătoşi.

  Când privim la noi în lumina în care ne vede Isus, este imposibil să nu vedem că suntem păcătoşi. Nu din pricina a ceea ce am făcut, ci pentru ceea ce suntem, păcătoşi născuţi în păcat. Numai când vom ajunge la această convingere vom simţi cât de mare nevoie avem de Isus şi de ajutorul Sau.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Convingerea de păcat - 2017. Când privim la noi în lumina în care ne vede Isus, este imposibil să nu vedem că suntem păcătoşi. Nu din pricina a ceea ce am făcut, ci pentru ceea ce suntem, păcătoşi născuţi în păcat. Numai când vom ajunge la această convingere vom simţi cât de mare nevoie avem de Isus şi de ajutorul Sau.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...