Articolul precedentClama de păr a lui Ellen (I)
  Articolul următorÎn vagonul fără carne

  Convins că ai lipsuri

  „Doamne, ai milă de mine păcătosul.” Luca 18:13.

  Într-o zi am plecat să vizitez un om beat. Soția lui era membră a bisericii. El a privit la mine cu ochii injectați de băutură şi mi-a zis cu o voce împleticită: „Eu admir cu adevărat pe adventişti. Trebuie să ai bunătate şi tărie de caracter că să fii adventist adevărat.” Este oare acesta un adevăr? Poate un om cu voinţă slabă să fie un bun adventist? Da sau nu?

  Dacă convingerile tale creştine se bazează numai pe comportare, atunci este nevoie cu adevărat de multă voință şi tărie de caracter spre a fi un adevărat creştin adventist de ziua a şaptea, sau creştin în general. Dar când religia se bazează pe o legătură corespunzătoare cu Isus, atunci toți suntem egali, fie tari fie slabi.

  Ați luat aminte vreodată la caracterul celor ce au urât pe Isus cel mai mult cînd El a trăit pe acest pamânt? Erau ei dintre cei tari sau dintre cei slabi? Dintre cei tari. De ce? Pentru că pentru prima oară în viața lor „nepătată”, ei vedeau pe Unul care mergea dincolo de aparențe şi aceasta îi scotea din sărite, în prezenţa Lui, toată moralitatea şi „sfinţenia” lor devenea egală cu zero şi ei erau foarte conştienţi de lucrul acesta.

  Există un tip de oameni care zic: „Fumatul cauzează cancer? Mă las de fumat!” Şi imediat lasă ţigara că să n-o mai atingă niciodată. Un altul zice: “Fumatul cauzează cancer? Mă las şi eu!” Şi peste câteva ceasuri se duce să-şi cumpere ţigări. Cei ţări reuşesc, cei slabi sunt înfrânţi.

  Este posibil să păzeşti Sabatul (mai precis să ţii sâmbăta) şi chiar prin aceasta să păcătuieşti. Este posibil să eviţi puşcăria prin a trăi o viaţă morală, şi totuşi să fii un mare păcătos, pentru că tu faci aceasta pe cont propriu, despărţit de Hristos. Este posibil să păzeşti toate legile şi rânduielile, să fii un om bun, şi să fii considerat şi de alţii un om bun, şi totuşi să fii considerat de către cer că trăieşti în păcat.

  În curând în biserică se va produce o mare redeşteptare, dar ea nu se va baza pe mărturisirea unor păcate grele. Ea se va baza pe faptul că cei ce trăiau vieţi morale, corespunzătoare după standarde omeneşti, îşi vor da seama că au trăit departe de Isus, şi că de fapt sunt tot atât de păcătoşi ca şi hoţii şi desfrânatele. Ajungerea la această convingere este pasul care-i va conduce pe toţi, tari sau slabi, la înţelegerea nevoii lor de un Mântuitor.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Convins că ai lipsuri - 2017. Este posibil să eviţi puşcăria prin a trăi o viaţă morală, şi totuşi să fii un mare păcătos, pentru că tu faci aceasta pe cont propriu, despărţit de Hristos. Este posibil să păzeşti toate legile şi rânduielile, să fii un om bun, şi să fii considerat şi de alţii un om bun, şi totuşi să fii considerat de către cer că trăieşti în păcat.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...