Articolul precedentClama de păr a lui Ellen (I)
  Articolul următorÎn vagonul fără carne

  Convins că ai lipsuri

  „Doamne, ai milă de mine păcătosul.” Luca 18:13.

  Într-o zi am plecat să vizitez un om beat. Soția lui era membră a bisericii. El a privit la mine cu ochii injectați de băutură şi mi-a zis cu o voce împleticită: „Eu admir cu adevărat pe adventişti. Trebuie să ai bunătate şi tărie de caracter că să fii adventist adevărat.” Este oare acesta un adevăr? Poate un om cu voinţă slabă să fie un bun adventist? Da sau nu?

  Dacă convingerile tale creştine se bazează numai pe comportare, atunci este nevoie cu adevărat de multă voință şi tărie de caracter spre a fi un adevărat creştin adventist de ziua a şaptea, sau creştin în general. Dar când religia se bazează pe o legătură corespunzătoare cu Isus, atunci toți suntem egali, fie tari fie slabi.

  Ați luat aminte vreodată la caracterul celor ce au urât pe Isus cel mai mult cînd El a trăit pe acest pamânt? Erau ei dintre cei tari sau dintre cei slabi? Dintre cei tari. De ce? Pentru că pentru prima oară în viața lor „nepătată”, ei vedeau pe Unul care mergea dincolo de aparențe şi aceasta îi scotea din sărite, în prezenţa Lui, toată moralitatea şi „sfinţenia” lor devenea egală cu zero şi ei erau foarte conştienţi de lucrul acesta.

  Există un tip de oameni care zic: „Fumatul cauzează cancer? Mă las de fumat!” Şi imediat lasă ţigara că să n-o mai atingă niciodată. Un altul zice: “Fumatul cauzează cancer? Mă las şi eu!” Şi peste câteva ceasuri se duce să-şi cumpere ţigări. Cei ţări reuşesc, cei slabi sunt înfrânţi.

  Este posibil să păzeşti Sabatul (mai precis să ţii sâmbăta) şi chiar prin aceasta să păcătuieşti. Este posibil să eviţi puşcăria prin a trăi o viaţă morală, şi totuşi să fii un mare păcătos, pentru că tu faci aceasta pe cont propriu, despărţit de Hristos. Este posibil să păzeşti toate legile şi rânduielile, să fii un om bun, şi să fii considerat şi de alţii un om bun, şi totuşi să fii considerat de către cer că trăieşti în păcat.

  În curând în biserică se va produce o mare redeşteptare, dar ea nu se va baza pe mărturisirea unor păcate grele. Ea se va baza pe faptul că cei ce trăiau vieţi morale, corespunzătoare după standarde omeneşti, îşi vor da seama că au trăit departe de Isus, şi că de fapt sunt tot atât de păcătoşi ca şi hoţii şi desfrânatele. Ajungerea la această convingere este pasul care-i va conduce pe toţi, tari sau slabi, la înţelegerea nevoii lor de un Mântuitor.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Convins că ai lipsuri - 2017. Este posibil să eviţi puşcăria prin a trăi o viaţă morală, şi totuşi să fii un mare păcătos, pentru că tu faci aceasta pe cont propriu, despărţit de Hristos. Este posibil să păzeşti toate legile şi rânduielile, să fii un om bun, şi să fii considerat şi de alţii un om bun, şi totuşi să fii considerat de către cer că trăieşti în păcat.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...