Articolul precedentClama de păr a lui Ellen (II)
  Articolul următorObiceiuri de creștere

  Nu este destul să fii moral

  „Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.” 2 Corinteni 3:18

  Vrăjmaşul Domnului ştie că dacă cineva vine la Isus, primul rezultat al acelei experienţe va fi dobândirea unei încrederi tari în Dumnezeu. El mai ştie şi că un alt rezultat va fi dobândirea neprihănirii – o neprihănire naturală, spontană, care vine de la Isus şi nu de la noi înşine. Ca atare, una din armele lui favorite este să ne determine să ne concentrăm atenţia la orice altceva, dar nu la legătura noastră cu Isus.

  Spre exemplu, el obţine un extraordinar succes determinând pe mulţi să îşi concentreze toată atenţia la subiectul neprihănirii. Unora că aceştia el le spune: „Ascultă! Că să fii un adevărat creştin trebuie să ai o comportare desăvârşită. Lucrează în direcţia asta.” Şi omul nostru se apucă de lucru. El încearcă tot felul de metode spre a se întări în neprihănire. Ţie ţi s-a întâmplat asta? Mie mi s-a întâmplat. M-am hotărât cu tot dinadinsul să nu mai fac lucrurile pe care ştiam că nu trebuia să le fac. Mi-am alcătuit o lista cu păcate şi am început să lucrez în direcţia primului. Dar, pe când am ajuns la păcatul nr. 7, păcatul nr. 1 era din nou prezent în viaţa mea. Şi chiar pe când mă apucasem să lupt din nou împotriva păcatului nr. l, am primit prin poştă o broşură care purta titlul: „O sută de păcate de care trebuie să se pocăiască adventistii!”

  Apoi cineva a venit cu idea, „Nu, nu aceasta este soluţia. Lucrul cel mai important este să-ţi stăpâneşti gândurile.” „Ce gândeşte omul în inima lui, aceea este.” Aşadar m-am apucat să îmi controlez gândurile. „Ei bine, astăzi n-am să mă mai gândesc deloc la…” N-a trecut mult timp şi „Ah, iară m-am gândit la…” Ai păţit cumva şi tu la fel? Uitându-te la ţine însuţi, nu poţi să devii altfel decât erai mai înainte de a începe să te studiezi, nu-i aşa?

  Cineva a zis: „Să presupunem că îl urăşti pe Ionescu, şi-i tragi câte o palmă de câte ori îl întâlneşti. Partea ta în a birui această ispită este să te abţii cât mai tare de la a-l pălmui pe Ionescu. Dacă tu vei face aceasta. Dumnezeu va face restul, scoțând ura şi mînia din inima ta.” Dar când am încercat să pun în practică lucrul acesta, am constatat că nu mă puteam abţine de la a-l pălmui pe Ionescu.

  Noi nu suntem împotriva moralităţii. Moralitatea este o trăsătură de valoare. Ea te va feri de închisoare, de amenzi, şi de a zace în şanţ. Dar moralitatea nu înseamnă creştinism, şi ea nu te poate duce în cer. Singurul fel prin care cineva poate ajunge la neprihănire este printr-o legătură continuă cu Isus.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Nu este destul să fii moral - 2017. Noi nu suntem împotriva moralităţii. Moralitatea este o trăsătură de valoare. Ea te va feri de închisoare, de amenzi, şi de a zace în şanţ. Dar moralitatea nu înseamnă creştinism, şi ea nu te poate duce în cer. Singurul fel prin care cineva poate ajunge la neprihănire este printr-o legătură continuă cu Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...