Articolul precedentClama de păr a lui Ellen (II)
  Articolul următorObiceiuri de creștere

  Nu este destul să fii moral

  „Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.” 2 Corinteni 3:18

  Vrăjmaşul Domnului ştie că dacă cineva vine la Isus, primul rezultat al acelei experienţe va fi dobândirea unei încrederi tari în Dumnezeu. El mai ştie şi că un alt rezultat va fi dobândirea neprihănirii – o neprihănire naturală, spontană, care vine de la Isus şi nu de la noi înşine. Ca atare, una din armele lui favorite este să ne determine să ne concentrăm atenţia la orice altceva, dar nu la legătura noastră cu Isus.

  Spre exemplu, el obţine un extraordinar succes determinând pe mulţi să îşi concentreze toată atenţia la subiectul neprihănirii. Unora că aceştia el le spune: „Ascultă! Că să fii un adevărat creştin trebuie să ai o comportare desăvârşită. Lucrează în direcţia asta.” Şi omul nostru se apucă de lucru. El încearcă tot felul de metode spre a se întări în neprihănire. Ţie ţi s-a întâmplat asta? Mie mi s-a întâmplat. M-am hotărât cu tot dinadinsul să nu mai fac lucrurile pe care ştiam că nu trebuia să le fac. Mi-am alcătuit o lista cu păcate şi am început să lucrez în direcţia primului. Dar, pe când am ajuns la păcatul nr. 7, păcatul nr. 1 era din nou prezent în viaţa mea. Şi chiar pe când mă apucasem să lupt din nou împotriva păcatului nr. l, am primit prin poştă o broşură care purta titlul: „O sută de păcate de care trebuie să se pocăiască adventistii!”

  Apoi cineva a venit cu idea, „Nu, nu aceasta este soluţia. Lucrul cel mai important este să-ţi stăpâneşti gândurile.” „Ce gândeşte omul în inima lui, aceea este.” Aşadar m-am apucat să îmi controlez gândurile. „Ei bine, astăzi n-am să mă mai gândesc deloc la…” N-a trecut mult timp şi „Ah, iară m-am gândit la…” Ai păţit cumva şi tu la fel? Uitându-te la ţine însuţi, nu poţi să devii altfel decât erai mai înainte de a începe să te studiezi, nu-i aşa?

  Cineva a zis: „Să presupunem că îl urăşti pe Ionescu, şi-i tragi câte o palmă de câte ori îl întâlneşti. Partea ta în a birui această ispită este să te abţii cât mai tare de la a-l pălmui pe Ionescu. Dacă tu vei face aceasta. Dumnezeu va face restul, scoțând ura şi mînia din inima ta.” Dar când am încercat să pun în practică lucrul acesta, am constatat că nu mă puteam abţine de la a-l pălmui pe Ionescu.

  Noi nu suntem împotriva moralităţii. Moralitatea este o trăsătură de valoare. Ea te va feri de închisoare, de amenzi, şi de a zace în şanţ. Dar moralitatea nu înseamnă creştinism, şi ea nu te poate duce în cer. Singurul fel prin care cineva poate ajunge la neprihănire este printr-o legătură continuă cu Isus.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...