Articolul precedentClama de păr a lui Ellen (II)
  Articolul următorObiceiuri de creștere

  Nu este destul să fii moral

  „Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.” 2 Corinteni 3:18

  Vrăjmaşul Domnului ştie că dacă cineva vine la Isus, primul rezultat al acelei experienţe va fi dobândirea unei încrederi tari în Dumnezeu. El mai ştie şi că un alt rezultat va fi dobândirea neprihănirii – o neprihănire naturală, spontană, care vine de la Isus şi nu de la noi înşine. Ca atare, una din armele lui favorite este să ne determine să ne concentrăm atenţia la orice altceva, dar nu la legătura noastră cu Isus.

  Spre exemplu, el obţine un extraordinar succes determinând pe mulţi să îşi concentreze toată atenţia la subiectul neprihănirii. Unora că aceştia el le spune: „Ascultă! Că să fii un adevărat creştin trebuie să ai o comportare desăvârşită. Lucrează în direcţia asta.” Şi omul nostru se apucă de lucru. El încearcă tot felul de metode spre a se întări în neprihănire. Ţie ţi s-a întâmplat asta? Mie mi s-a întâmplat. M-am hotărât cu tot dinadinsul să nu mai fac lucrurile pe care ştiam că nu trebuia să le fac. Mi-am alcătuit o lista cu păcate şi am început să lucrez în direcţia primului. Dar, pe când am ajuns la păcatul nr. 7, păcatul nr. 1 era din nou prezent în viaţa mea. Şi chiar pe când mă apucasem să lupt din nou împotriva păcatului nr. l, am primit prin poştă o broşură care purta titlul: „O sută de păcate de care trebuie să se pocăiască adventistii!”

  Apoi cineva a venit cu idea, „Nu, nu aceasta este soluţia. Lucrul cel mai important este să-ţi stăpâneşti gândurile.” „Ce gândeşte omul în inima lui, aceea este.” Aşadar m-am apucat să îmi controlez gândurile. „Ei bine, astăzi n-am să mă mai gândesc deloc la…” N-a trecut mult timp şi „Ah, iară m-am gândit la…” Ai păţit cumva şi tu la fel? Uitându-te la ţine însuţi, nu poţi să devii altfel decât erai mai înainte de a începe să te studiezi, nu-i aşa?

  Cineva a zis: „Să presupunem că îl urăşti pe Ionescu, şi-i tragi câte o palmă de câte ori îl întâlneşti. Partea ta în a birui această ispită este să te abţii cât mai tare de la a-l pălmui pe Ionescu. Dacă tu vei face aceasta. Dumnezeu va face restul, scoțând ura şi mînia din inima ta.” Dar când am încercat să pun în practică lucrul acesta, am constatat că nu mă puteam abţine de la a-l pălmui pe Ionescu.

  Noi nu suntem împotriva moralităţii. Moralitatea este o trăsătură de valoare. Ea te va feri de închisoare, de amenzi, şi de a zace în şanţ. Dar moralitatea nu înseamnă creştinism, şi ea nu te poate duce în cer. Singurul fel prin care cineva poate ajunge la neprihănire este printr-o legătură continuă cu Isus.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Nu este destul să fii moral - 2017. Noi nu suntem împotriva moralităţii. Moralitatea este o trăsătură de valoare. Ea te va feri de închisoare, de amenzi, şi de a zace în şanţ. Dar moralitatea nu înseamnă creştinism, şi ea nu te poate duce în cer. Singurul fel prin care cineva poate ajunge la neprihănire este printr-o legătură continuă cu Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...