Toți suntem neputincioși

  „Eu sunt Viţa, voi sunteți mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce multă roadă; căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” Ioan 15:5

  Odată ce ne-am convins că suntem păcătoşi, indiferent dacă am făcut sau nu păcate „mari”, următorul pas spre Hristos este să admitem că suntem neputincioşi şi că nu ne putem scoate singuri din starea în care suntem. Noi nu venim la Hristos prin schimbarea vieţilor noastre. Noi venim la Hristos şi El ne schimbă vieţile. Mulţi zic: „După ce-mi voi pune viaţa în rânduială, am să vin la Isus.” Unora ca aceştia trebuie să li se spună: „Încetaţi să vă mai irosiţi energia şi timpul. Aceasta este o ţintă imposibil de realizat.” În noi înşine, suntem fără speranţă.

  Dacă vreţi să ştiţi care este esenţa mesajului mântuirii prin credinţă, şi numai prin credinţă, un rezumat al acestui mesaj se găseşte în următoarele două texte: Ioan 15:5 – „Despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.” Cât de mult putem realiza noi prin eforturi proprii? Nimic. Celălalt text se găseşte în Filipeni 4:13 „Pot totul în Hristos care mă întăreşte.” Cât pot realiza cu ajutor divin? Totul! Nu există o explicaţie a mântuirii mai simplă decât aceasta. Chiar şi un copil o poate pricepe. Fără El sunt lipsit de putere. Cu El pot realiza orice. Aşadar tot ce pot face eu este să stau lângă Isus. Aceasta e tot ce pot să fac spre a fi mântuit.

  Dacă nu-ţi este clar ce înseamnă a sta lângă Isus, aş dori să-ţi reamintesc că orice lucru care-ţi este neclar pe tărâm spiritual, poate fi desluşit printr-o întreită legătură cu Isus: Prin studiu biblic – ascultând sfatul Domnului; prin rugăciune – vorbind deci Domnului; şi prin conlucrare – mărturisind pe Domnul înaintea semenilor noştri. În felul acesta Duhul Sfânt ne va conduce la o legătură vie cu Isus.

  „Dar,” vei putea zice, „unii oameni sunt slabi şi neputincioşi, dar nu toţi sunt aşa.” Sunt persoane cu voinţă tare care se abţin de la tot ce e rău. Poţi spune şi despre aceştia că sunt nişte neputincioşi? Da, sunt! Cei tari nu pot controla decât aparenţele. Dar mântuirea priveşte lucruri mai profunde decât acestea. „Educaţia, cultura, exercitarea voinţei şi a unor intense eforturi omeneşti îşi au rostul lor, dar aici ele sunt neputincioase.” – Calea către Hristos, p. 18. „Inimile noastre sunt rele şi noi nu ni le putem schimba.” – Ibidem. Atât cel slab cât şi cel tare, toţi suntem incapabili de a ne schimba firea noastră lăuntrică. Toţi trebuie să ne admitem limitările şi să venim la Isus pentru ajutor.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Toți suntem neputincioși - 2017. Dacă nu-ţi este clar ce înseamnă a sta lângă Isus, aş dori să-ţi reamintesc că orice lucru care-ţi este neclar pe tărâm spiritual, poate fi desluşit printr-o întreită legătură cu Isus: Prin studiu biblic - ascultând sfatul Domnului; prin rugăciune - vorbind deci Domnului; şi prin conlucrare - mărturisind pe Domnul înaintea semenilor noştri.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...