Dumnezeu ajută pe neputincioși

  „Nu veți avea de luptat în lupta aceasta: așezaţi-vă, staţi acolo, și vedeţi izbăvirea pe care v-o va da Domnul.” 2 Cronici 20:17

  Un om s-a dus într-o altă ţară împreună cu soţia sa, cu rudele sale, cu vitele sale, şi cu turmele sale. Băştinaşii acelei ţări le-au ieşit în întâmpinare şi au întrebat pe acest om: „Care-ţi este numele?” El a răspuns: „Mă numesc Tatăl Multor Neamuri.” „Chiar? Dar câţi copii ai?” „Ăăă… mmm… niciunul.” „O, va să zică nu ai niciunul”, i-au zis ei zâmbind. Apoi au întrebat-o pe soţia lui: „Pe dumneata cum te cheamă?” „Mă numesc Mama Multor Neamuri.” „O, da? Înseamnă că ai mai fost căsătorită odată. Câţi copii ai?” „E o zi deosebit de frumoasă azi în Canaan, nu-i aşa?” “Câţi copii ai zis că ai?” „Deocamdată niciunul.” „Dar câţi ani ai?” „Nouăzeci.”

  Ca rezultat al acestui incident, care de fapt nu fusese primul de genul acesta, cei doi au hotărât că întrucât ceea ce promisese Dumnezeu era de fapt imposibil, trebuia găsită o altă soluţie. „Dumnezeu ajută pe cei ce fac şi ei tot ce pot, nu-i aşa?” au zis Abraam şi Sara, şi au trecut la acţiune. Tulburările actuale din Orientul Mijlociu sunt urmarea acelui plan.

  Iată un alt om aflat într-un palat de marmură, pe un tron de fildeş. Numele lui e Moise. Dumnezeu îi zice: „Moise, tu trebuie să scoţi pe Israel din această ţară!” Moise răspunde: „Cred că sunt destul de pregătit pentru asta Doamne. Tocmai am absolvit Academia Militară. Începând de mâine mă pun pe treabă.” A doua zi Moise omorâse deja un egiptean. Rezultatul a fost că el a trebuit să părăsească imediat Egiptul şi să fugă în pustia Madian unde a păzit oile socrului său timp de patruzeci de ani. După toţi aceşti ani, Dumnezeu i se arată din nou şi îi zice: „Moise, a sosit timpul să scoţi pe Israel din Egipt.” „Oh, nu, nu eu Doamne, eu nu sunt decât un biet cioban.” Domnul a zâmbit şi i-a zis: „Acum eşti cel mai bine pregătit Moise.” Numai când şi-a dat seama de neputincioşia sa, a reuşit Moise să scoată pe Israel din robie. Poporul, la rândul lui, a trebuit să înveţe aceiaşi lecţie. Dumnezeu le-a zis: „Voi nu trebuie să luptaţi în acest război. Domnul însuşi va lupta pentru voi.” Şi cum au apărut inamicii, poporul a şi început lupta. Ei au plătit un preţ greu pentru a învăţa că Dumnezeu are putere să împlinească tot ce a făgăduit, şi că El nu are nevoie de niciun ajutor pentru a înfăptui tot ce a promis că va înfăptui pentru noi. A admite că nu avem nici o putere în această privinţă, este pasul final pe care trebuie să-l facem spre o consacrare deplină.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Dumnezeu ajută pe neputincioși - 2017. Domnul a zâmbit şi i-a zis: „Acum eşti cel mai bine pregătit Moise.” Numai când şi-a dat seama de neputincioşia sa, a reuşit Moise să scoată pe Israel din robie. Poporul, la rândul lui, a trebuit să înveţe aceiaşi lecţie. Dumnezeu le-a zis: „Voi nu trebuie să luptaţi în acest război. Domnul însuşi va lupta pentru voi.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...