Articolul precedentCând te afli în groapă
  Articolul următorUn trandafir roşu

  Putere în slăbiciune

  „Când sunt slab, atunci sunt tare.” 2 Corinteni 12:10

  Termenul predare este greşit înţeles de mii de creştini astăzi. Daci religia unei persoane se bazează pe comportament, atunci toată atenţia acelei persoane se va concentra asupra celor Zece Porunci; susţinute eforturi omeneşti vor fi îndreptate în această direcţie. Dacă persoana respectivă are o voinţă destul de tare, ea va „reuşi”; dacă nu, va suferi insuccesul. Filosofia comportamentalistă nu va aduce pe nimeni la punctul în care un adânc simţământ al nevredniciei să pună stăpânire pe sufletul celui păcătos, şi să îndemne la o deplină predare. Comportamentalistul cu voinţă tare are impresia că stă bine cu viaţa de credinţă, dar el nu îşi dă seama de neputincioşia lui. Comportamentalistul cu voinţa slabă zice: „Nu merge; mă las păgubaş”, şi se depărtează de Dumnezeu chiar din poziţia în care era mai aproape de El ca oricând, şi, ce tragic, fără să aibă nici măcar habar de aceasta.

  Comportamentalistul gândeşte că predarea înseamnă renunţarea la anumite lucruri – părăsirea păcatelor favorite, a poftelor şi a slăbiciunilor. Ca atare el declară: „Stau astăzi în faţa lui Dumnezeu şi a acestei audienţe, şi promit că începând de acum înainte nu mai beau, nu mai fumez şi nu mai dansez.” Dacă omul nostru are voinţa tare, el se va ţine de cuvânt, şi va fi privit de toţi ca fiind un „bun” membru al bisericii. Dacă consacrarea are de a face în principal cu renunţarea la anumite lucruri, atunci cel tare va reuşi, iar cel slab va fi înfrânt.

  Am auzit de multe metode, care mai de care mai năstruşnică, de a părăsi diverse păcate. Am auzit că într-o anumită biserică oamenii îşi scriu păcatele pe nişte bucăţi de hârtie, care apoi se adună de către diaconi şi sunt duse la amvon unde se află un fel de altar. Cineva scapără un chibrit şi păcatele sunt „mistuite” de foc. Nemaipomenit de simplu, nu-i aşa? Ţi s-au dus păcatele. Le-a ars focul. Problema este că cel slab ajunge acasă şi nu după mult timp descoperă că toate acele păcate pe care le arsese focul sunt mai prezente ca oricând în viaţa lui. Sunt persoane care au încercat toate şmecheriile posibile, şi tot ce le rămâne de zis este: „Probabil că unii oameni s-au născut ca să fie cărbuni pentru iad, iar eu sunt un astfel de om.”

  Acum aş vrea să subliniez ce înseamnă de fapt predarea, consacrarea adevărată. Ea nu înseamnă renunţarea la anumite lucruri. Predare însemnă renunţarea la ideea că există vreo altă posibilitate de a te scăpa de toate aceste lucruri, în afară de următoarea: să vii la Hristos aşa cum eşti. Noi trebuie să ne predăm pe noi înşine lui Isus.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Putere în slăbiciune - 2017. Predarea, consacrarea adevărată nu înseamnă renunţarea la anumite lucruri. Predare însemnă renunţarea la ideea că există vreo altă posibilitate de a te scăpa de toate aceste lucruri, în afară de următoarea: să vii la Hristos aşa cum eşti. Noi trebuie să ne predăm pe noi înşine lui Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...