Încotro trebuiesc îndreptate eforturile

  „Luptă-te lupta cea buni a credinţei; apuci viaţa veşnică la care ai fost chemat, şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori.” 2 Timotei 6:12

  Sunt două modalităţi de a te opune invitaţiei divine. Una este să declari sus şi tare: „Eu nu cred în Dumnezeu. Mie nu-mi trebuie nici un Dumnezeu. Eu n-am nici timp de chestii de-astea.” O altă modalitate, mult mai subtilă, dar tot atât de eficace este de a aborda pe Dumnezeu gândind că El ajută numai pe aceia care se ajută singuri. Eu împărtăşesc lui Dumnezeu ceea ce mă frământă, dar nu las problemele mele numai în seama Lui, ci fac eu tot ce pot ca să le rezolv, aşteptând ca El să facă restul.

  Când am probleme cu maşina, eu pot să-l împiedic pe mecanic de la a mi-o repara neducând-o la atelier. Dar mai există şi o altă modalitate, mult mai subtilă de a te opune mecanicului. Îţi duci maşina la atelier, şi după ce mecanicul deschide capota te dai de partea cealaltă a maşinii şi spui: „Hei, stai puţin, ce faci, nu te-atinge de bujii că doar le-am schimbat acum doi ani. Nu, nu umbla la carburator că e foarte delicat şi s-ar putea să-l dereglezi. De ce umbli la cureaua de la ventilator, nu vezi că-i nouă. Şi să ştii de la-nceput că n-ai ce căuta la distribuitor.” Când mai aude şi asta, mecanicul dă cu sculele de pămînt şi-ţi spune: „Auzi nene. Ia ia-ţi mata beleaua de-aicea şi repară-ţi-o singur!” Tot aşa poţi veni înaintea lui Dumnezeu zicându-I: „Doamne, vreau să faci asta şi asta pentru mine.” Apoi te-apuci şi tu să lucrezi la rezolvarea problemei aşa cum ţi se pare ţie mai potrivit. O parte încerci s-o rezolvi tu, iar alta ai vrea s-o rezolve Dumnezeu, şi din toată amestecătura nu iese altceva decât înfrângere.

  Motivul pentru care mulţi oameni suferă dezamăgiri în viaţa de credinţă este că ei îşi concentrează atenţia asupra rezultatelor şi nu asupra cauzei. Până şi copiii cunosc răspunsul la întrebarea: „Dacă ar trebui să alegi între a te strădui să creşti şi a te strădui să mănânci ce ai alege?” Lor nu le trebuie mult timp de gândire ca să-ţi răspundă: „Mai bine mă chinui să mănânc, că atunci o să şi cresc. Dacă mă chinui să cresc, nu rezolv nici una nici alta.” Ceea ce duce la creşterea noastră în credinţă este a-L cunoaşte pe Isus, care vrea să fie prietenul nostru cel mai bun. Rezultatele vor apare şi ele ca urmare a locuirii Sale în viaţa noastră spirituală.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...