Încotro trebuiesc îndreptate eforturile

  „Luptă-te lupta cea buni a credinţei; apuci viaţa veşnică la care ai fost chemat, şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori.” 2 Timotei 6:12

  Sunt două modalităţi de a te opune invitaţiei divine. Una este să declari sus şi tare: „Eu nu cred în Dumnezeu. Mie nu-mi trebuie nici un Dumnezeu. Eu n-am nici timp de chestii de-astea.” O altă modalitate, mult mai subtilă, dar tot atât de eficace este de a aborda pe Dumnezeu gândind că El ajută numai pe aceia care se ajută singuri. Eu împărtăşesc lui Dumnezeu ceea ce mă frământă, dar nu las problemele mele numai în seama Lui, ci fac eu tot ce pot ca să le rezolv, aşteptând ca El să facă restul.

  Când am probleme cu maşina, eu pot să-l împiedic pe mecanic de la a mi-o repara neducând-o la atelier. Dar mai există şi o altă modalitate, mult mai subtilă de a te opune mecanicului. Îţi duci maşina la atelier, şi după ce mecanicul deschide capota te dai de partea cealaltă a maşinii şi spui: „Hei, stai puţin, ce faci, nu te-atinge de bujii că doar le-am schimbat acum doi ani. Nu, nu umbla la carburator că e foarte delicat şi s-ar putea să-l dereglezi. De ce umbli la cureaua de la ventilator, nu vezi că-i nouă. Şi să ştii de la-nceput că n-ai ce căuta la distribuitor.” Când mai aude şi asta, mecanicul dă cu sculele de pămînt şi-ţi spune: „Auzi nene. Ia ia-ţi mata beleaua de-aicea şi repară-ţi-o singur!” Tot aşa poţi veni înaintea lui Dumnezeu zicându-I: „Doamne, vreau să faci asta şi asta pentru mine.” Apoi te-apuci şi tu să lucrezi la rezolvarea problemei aşa cum ţi se pare ţie mai potrivit. O parte încerci s-o rezolvi tu, iar alta ai vrea s-o rezolve Dumnezeu, şi din toată amestecătura nu iese altceva decât înfrângere.

  Motivul pentru care mulţi oameni suferă dezamăgiri în viaţa de credinţă este că ei îşi concentrează atenţia asupra rezultatelor şi nu asupra cauzei. Până şi copiii cunosc răspunsul la întrebarea: „Dacă ar trebui să alegi între a te strădui să creşti şi a te strădui să mănânci ce ai alege?” Lor nu le trebuie mult timp de gândire ca să-ţi răspundă: „Mai bine mă chinui să mănânc, că atunci o să şi cresc. Dacă mă chinui să cresc, nu rezolv nici una nici alta.” Ceea ce duce la creşterea noastră în credinţă este a-L cunoaşte pe Isus, care vrea să fie prietenul nostru cel mai bun. Rezultatele vor apare şi ele ca urmare a locuirii Sale în viaţa noastră spirituală.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Încotro trebuiesc îndreptate eforturile - 2017. Ceea ce duce la creşterea noastră în credinţă este a-L cunoaşte pe Isus, care vrea să fie prietenul nostru cel mai bun. Rezultatele vor apare şi ele ca urmare a locuirii Sale în viaţa noastră spirituală.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...