Ce e nou în nașterea din nou

  „Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărrăţia lui Dumnezeu.” Ioan 3:3

  Mulţi din cei ce au venit la Hristos de mai multă vreme, gândesc că consacrarea lor nu a fost deplină, deci probabil că ei încă nu au venit cu adevărat la Hristos. Aceasta este una din cele mai mari dileme cu care se confruntă creştinismul modern. Sunt sute de oameni care au venit din toată inima la Isus şi care ulterior şi-au pierdut entuziasmul în urma trăirii unui simţămînt de „răcire” a „convertirii.” Este posibil ca cineva să primească pe Isus în mod sincer şi să se hotărască să renunţe la satisfacerea dorinţelor egoiste din trecut ca urmare a unor experienţe deosebite petrecute în urmă cu numai un an, sau, în alte cazuri, în urmă cu 40 de ani, şi totuşi să constate la un moment dat că hotărârea lui a slăbit din pricina inactivităţii. Pentru a creşte în experienţa noastră creştină, noi trebuie să învăţăm lecţia covertirii zilnice.

  Convertirea înseamnă mult mai mult decât un da la un anumit moment din viaţă. Când la scurtă vreme după convertire cineva descoperă că vechile metehne sunt prezente din nou în viaţa lui, el este ispitit să creadă că probabil convertirea nu a fost reală. Atunci acea persoană aşteaptă ca o nouă săptămână de rugăciune, sau o nouă campanie de evanghelizare să aibă loc şi atunci să se consacre „cu adevărat.” Prea puţini din aceşti creştini îşi dau seama că Satana se pune şi mai serios pe treabă după ce noi ne predăm lui Isus. Imediat după convertire lucrurile pot merge mai rău decât înainte, pentru o bucată de vreme. Pot apare mai multe încercări, mai multe ispite, mai multe înfrângeri decât de obicei. Ţi s-a întâmplat cumva asta? Diavolul face tot ce-i stă în putinţă pentru a ne determina să-L uităm sau să-L părăsim pe Dumnezeu.

  Dacă convertirea nu înseamnă biruinţă imediată, pace, eliberare din ispită şi încercări, ce înseamnă ea de fapt? Iată o definiţie a convertirii bazată pe cele relatate în două capitole din Marea Luptă intitulate „Nicodim” şi „La fântâna lui Iacob”: Convertirea este lucrarea supranaturală a Duhului Sfânt asupra inimii omeneşti, care produce o schimbare a atitudinii noastre faţă de Dumnezeu, şi care dă naştere unei noi capacităţi de a cunoaşte pe Dumnezeu care era inexistentă înainte de convertire.

  Convertirea este întotdeauna lucrarea lui Dumnezeu şi nu a noastră. La naşterea din nou, în loc să mai fim vrăjmaşii lui Dumnezeu, noi suntem slujitorii Lui. Noi avem acum o plăcere pentru lucrurile spirituale pe care, când eram în vrăjmăşie cu Dumnezeu, le consideram o nebunie. Acesta nu este nicidecum sfârşitul, după cum nici naşterea fizică nu este sfârşitul, ci tocmai începutul vieţii. Convertirea nu e decât prima fază a pregătirii pentru ceruri.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...