Ce e nou în nașterea din nou

  „Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărrăţia lui Dumnezeu.” Ioan 3:3

  Mulţi din cei ce au venit la Hristos de mai multă vreme, gândesc că consacrarea lor nu a fost deplină, deci probabil că ei încă nu au venit cu adevărat la Hristos. Aceasta este una din cele mai mari dileme cu care se confruntă creştinismul modern. Sunt sute de oameni care au venit din toată inima la Isus şi care ulterior şi-au pierdut entuziasmul în urma trăirii unui simţămînt de „răcire” a „convertirii.” Este posibil ca cineva să primească pe Isus în mod sincer şi să se hotărască să renunţe la satisfacerea dorinţelor egoiste din trecut ca urmare a unor experienţe deosebite petrecute în urmă cu numai un an, sau, în alte cazuri, în urmă cu 40 de ani, şi totuşi să constate la un moment dat că hotărârea lui a slăbit din pricina inactivităţii. Pentru a creşte în experienţa noastră creştină, noi trebuie să învăţăm lecţia covertirii zilnice.

  Convertirea înseamnă mult mai mult decât un da la un anumit moment din viaţă. Când la scurtă vreme după convertire cineva descoperă că vechile metehne sunt prezente din nou în viaţa lui, el este ispitit să creadă că probabil convertirea nu a fost reală. Atunci acea persoană aşteaptă ca o nouă săptămână de rugăciune, sau o nouă campanie de evanghelizare să aibă loc şi atunci să se consacre „cu adevărat.” Prea puţini din aceşti creştini îşi dau seama că Satana se pune şi mai serios pe treabă după ce noi ne predăm lui Isus. Imediat după convertire lucrurile pot merge mai rău decât înainte, pentru o bucată de vreme. Pot apare mai multe încercări, mai multe ispite, mai multe înfrângeri decât de obicei. Ţi s-a întâmplat cumva asta? Diavolul face tot ce-i stă în putinţă pentru a ne determina să-L uităm sau să-L părăsim pe Dumnezeu.

  Dacă convertirea nu înseamnă biruinţă imediată, pace, eliberare din ispită şi încercări, ce înseamnă ea de fapt? Iată o definiţie a convertirii bazată pe cele relatate în două capitole din Marea Luptă intitulate „Nicodim” şi „La fântâna lui Iacob”: Convertirea este lucrarea supranaturală a Duhului Sfânt asupra inimii omeneşti, care produce o schimbare a atitudinii noastre faţă de Dumnezeu, şi care dă naştere unei noi capacităţi de a cunoaşte pe Dumnezeu care era inexistentă înainte de convertire.

  Convertirea este întotdeauna lucrarea lui Dumnezeu şi nu a noastră. La naşterea din nou, în loc să mai fim vrăjmaşii lui Dumnezeu, noi suntem slujitorii Lui. Noi avem acum o plăcere pentru lucrurile spirituale pe care, când eram în vrăjmăşie cu Dumnezeu, le consideram o nebunie. Acesta nu este nicidecum sfârşitul, după cum nici naşterea fizică nu este sfârşitul, ci tocmai începutul vieţii. Convertirea nu e decât prima fază a pregătirii pentru ceruri.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Ce e nou în nașterea din nou - 2017. Convertirea este întotdeauna lucrarea lui Dumnezeu şi nu a noastră. La naşterea din nou, în loc să mai fim vrăjmaşii lui Dumnezeu, noi suntem slujitorii Lui. Noi avem acum o plăcere pentru lucrurile spirituale pe care, când eram în vrăjmăşie cu Dumnezeu, le consideram o nebunie.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...