Zacheu vine la Isus

  „Zachee, dă-te jos degrabă căci astăzi trebuie să rămân în casa ta.” Luca 19:5

  Numele Ierihon este foarte familiar creştinilor, cărora pomenirea acestui nume le evocă amintiri din vremea copilăriei lor, când părinţii le povesteau despre cucerirea Ierihonului, despre faptul că în vremea lui Iosua vechea cetate a fost blestemată şi de atunci ea n-a mai fost reconstruită. După o vreme, o nouă cetate a fost întemeiată în apropiere şi ea este în picioare şi în zilele noastre. Spre această cetate se îndrepta Bunul Samaritean, precum şi omul căzut între tâlhari. Orbul Bartimeu cerşea la porţile acestei cetăţi, şi tot aici locuia scundul Zacheu.

  Povestea lui Zacheu este deosebit de interesantă. Ea trezeşte tot atât interes ca şi cum s-ar petrece chiar înaintea ochilor noştri. Ea are o parte comică precum şi una de o profundă semnificaţie spirituală, în care ni se prezintă un om care căuta din toată inima pe Dumnezeu.

  Zacheu era mai-marele vameşilor. El era un om bogat. Dacă vă gândiţi puţin la perceptorii de taxe, vă puteţi face o oarecare imagine despre cum era privit Zacheu de către concetăţenii lui. El nu era numai un simplu perceptor, ci şeful lor. Aceşti oameni erau experţi în înşelăciuni. Toată bogăţia lor era adunată de pe spinarea semenilor lor. Zacheu nu era altceva decât un hoţ de meserie. Parcă mi-l imaginez cum stătea noaptea treaz în patul lui, cu privirea îndreptată în gol spre tablourile confiscate din casele altora, meditând la zădărnicia vieţii lui. Cumva, nu ştim exact cum, Zacheu a auzit despre Isus, care oferea prietenia Lui oricui, chiar şi vameşilor şi păcătoşilor. Gândind la Isus, un simţămînt al speranţei a prins rădăcini în sufletul lui Zacheu, care ar fi dat orice pentru a obţine pacea inimii. Într-o bună zi Isus a venit la Ierihon.

  Parcă te amuză gândul că Zacheu, şeful serviciului de percepţie a taxelor, s-a întrecut cu copiii să apuce un loc într-unul din pomii de pe marginea drumului. Dar lui Zacheu nu-i mai păsa de aparenţe. Aceasta demonstrează un lucru deosebit de important. Când e vorba de o chestiune de viaţă şi de moarte, jena, falsa demnitate şi orice altceva dispar. Aceasta demonstrează că Zacheu ajunsese la limita răbdărilor, el îşi dădea seama că avea nevoie de un ajutor pe care numai Isus i-l putea oferi. Când realizăm nevoia noastră după ajutorul lui Isus, nimic altceva nu este destul de important pentru a ne împiedica să venim la El.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Zacheu vine la Isus - 2017. Parcă te amuză gândul că Zacheu, şeful serviciului de percepţie a taxelor, s-a întrecut cu copiii să apuce un loc într-unul din pomii de pe marginea drumului. Dar lui Zacheu nu-i mai păsa de aparenţe. Aceasta demonstrează un lucru deosebit de important. Când e vorba de o chestiune de viaţă şi de moarte, jena, falsa demnitate şi orice altceva dispar.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...