Zacheu vine la Isus

  „Zachee, dă-te jos degrabă căci astăzi trebuie să rămân în casa ta.” Luca 19:5

  Numele Ierihon este foarte familiar creştinilor, cărora pomenirea acestui nume le evocă amintiri din vremea copilăriei lor, când părinţii le povesteau despre cucerirea Ierihonului, despre faptul că în vremea lui Iosua vechea cetate a fost blestemată şi de atunci ea n-a mai fost reconstruită. După o vreme, o nouă cetate a fost întemeiată în apropiere şi ea este în picioare şi în zilele noastre. Spre această cetate se îndrepta Bunul Samaritean, precum şi omul căzut între tâlhari. Orbul Bartimeu cerşea la porţile acestei cetăţi, şi tot aici locuia scundul Zacheu.

  Povestea lui Zacheu este deosebit de interesantă. Ea trezeşte tot atât interes ca şi cum s-ar petrece chiar înaintea ochilor noştri. Ea are o parte comică precum şi una de o profundă semnificaţie spirituală, în care ni se prezintă un om care căuta din toată inima pe Dumnezeu.

  Zacheu era mai-marele vameşilor. El era un om bogat. Dacă vă gândiţi puţin la perceptorii de taxe, vă puteţi face o oarecare imagine despre cum era privit Zacheu de către concetăţenii lui. El nu era numai un simplu perceptor, ci şeful lor. Aceşti oameni erau experţi în înşelăciuni. Toată bogăţia lor era adunată de pe spinarea semenilor lor. Zacheu nu era altceva decât un hoţ de meserie. Parcă mi-l imaginez cum stătea noaptea treaz în patul lui, cu privirea îndreptată în gol spre tablourile confiscate din casele altora, meditând la zădărnicia vieţii lui. Cumva, nu ştim exact cum, Zacheu a auzit despre Isus, care oferea prietenia Lui oricui, chiar şi vameşilor şi păcătoşilor. Gândind la Isus, un simţămînt al speranţei a prins rădăcini în sufletul lui Zacheu, care ar fi dat orice pentru a obţine pacea inimii. Într-o bună zi Isus a venit la Ierihon.

  Parcă te amuză gândul că Zacheu, şeful serviciului de percepţie a taxelor, s-a întrecut cu copiii să apuce un loc într-unul din pomii de pe marginea drumului. Dar lui Zacheu nu-i mai păsa de aparenţe. Aceasta demonstrează un lucru deosebit de important. Când e vorba de o chestiune de viaţă şi de moarte, jena, falsa demnitate şi orice altceva dispar. Aceasta demonstrează că Zacheu ajunsese la limita răbdărilor, el îşi dădea seama că avea nevoie de un ajutor pe care numai Isus i-l putea oferi. Când realizăm nevoia noastră după ajutorul lui Isus, nimic altceva nu este destul de important pentru a ne împiedica să venim la El.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Zacheu vine la Isus - 2017. Parcă te amuză gândul că Zacheu, şeful serviciului de percepţie a taxelor, s-a întrecut cu copiii să apuce un loc într-unul din pomii de pe marginea drumului. Dar lui Zacheu nu-i mai păsa de aparenţe. Aceasta demonstrează un lucru deosebit de important. Când e vorba de o chestiune de viaţă şi de moarte, jena, falsa demnitate şi orice altceva dispar.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...