Zacheu își părăsește pomul

  „Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie; dar sunt cu omul zdrobit şi smerit” Isaia 57:15

  Când Isus a venit la Ierihon, Zacheu ajunsese la punctul în care era gata să renunțe la egoismul care-l stăpânise o viaţă întreagă. El era deja sătul de atâta fraudă şi înşelăciune câtă săvârşise, sătul de a mai întoarce spatele la îndemnurile Duhului Sfânt şi gata să accepte pacea promisă de Isus urmaşilor Săi. Când a auzit că Isus urma să treacă prin oraş, Zacheu a hotărât că trebuia să-L vadă cu orice preţ, aşa că s-a urcat într-un salcâm ca nu cumva să piardă ocazia.

  Când a ajuns în dreptul salcâmului, Isus Şi-a ridicat privirile spre Zacheu care credea că era ascuns de priviri din pricina frunzişului şi i-a zis: „Zachee!” Isus ştia numele acestui om deşi nu-L mai întâlnise până atunci.

  Isus nu trece pe nimeni cu vederea. El nu caută la înfăţişarea omului. El ne priveşte pe toţi cu un profund interes. Nimeni nu are motiv să se simtă neglijat. Isus trece astăzi pe strada ta. El trece pe strada fiecărui om care se naşte în această lume.

  Şi Isus a zis: „Dă-te jos degrabă căci astăzi trebuie să rămân în casa ta” (Luca 19:5). Zacheu se înălţase din mai multe puncte de vedere. Şi noi încercăm adesea să compensăm micimea noastră spirituală prin manevre care schimbă doar aparenţele.

  Există o lege a spiritualităţii care spune că trebuie să te cobori, pentru ca numai după aceea să poţi fi înălţat.

  Zacheu L-a primit pe Isus cu bucurie. Oricând cineva face aceasta, există în mulţime unii care încep să murmure. Când au văzut cele întâmplate, unii au comentat faptul că Isus se oferea să viziteze pe un păcătos ca Zacheu. De ce trebuia Isus să găzduiască la un ticălos ca acesta? De ce n-a ales El să viziteze pe un om mai de ispravă? Dar, tocmai aceasta este evanghelia: Isus este oaspetele păcătoşilor. Dacă nu ar fi aşa, atunci tu şi cu mine nu am putea avea nici o speranţă. Nu-i aşa că e un lucru minunat că Isus este binevoitor să fie oaspetele păcătoşilor? Aceasta este o veste bună; este vestea cea bună a evangheliei lui Hristos.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Zacheu își părăsește pomul - 2017. Isus este oaspetele păcătoşilor. Dacă nu ar fi aşa, atunci tu şi cu mine nu am putea avea nici o speranţă. Nu-i aşa că e un lucru minunat că Isus este binevoitor să fie oaspetele păcătoşilor? Aceasta este o veste bună; este vestea cea bună a evangheliei lui Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...