Zacheu își părăsește pomul

  „Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie; dar sunt cu omul zdrobit şi smerit” Isaia 57:15

  Când Isus a venit la Ierihon, Zacheu ajunsese la punctul în care era gata să renunțe la egoismul care-l stăpânise o viaţă întreagă. El era deja sătul de atâta fraudă şi înşelăciune câtă săvârşise, sătul de a mai întoarce spatele la îndemnurile Duhului Sfânt şi gata să accepte pacea promisă de Isus urmaşilor Săi. Când a auzit că Isus urma să treacă prin oraş, Zacheu a hotărât că trebuia să-L vadă cu orice preţ, aşa că s-a urcat într-un salcâm ca nu cumva să piardă ocazia.

  Când a ajuns în dreptul salcâmului, Isus Şi-a ridicat privirile spre Zacheu care credea că era ascuns de priviri din pricina frunzişului şi i-a zis: „Zachee!” Isus ştia numele acestui om deşi nu-L mai întâlnise până atunci.

  Isus nu trece pe nimeni cu vederea. El nu caută la înfăţişarea omului. El ne priveşte pe toţi cu un profund interes. Nimeni nu are motiv să se simtă neglijat. Isus trece astăzi pe strada ta. El trece pe strada fiecărui om care se naşte în această lume.

  Şi Isus a zis: „Dă-te jos degrabă căci astăzi trebuie să rămân în casa ta” (Luca 19:5). Zacheu se înălţase din mai multe puncte de vedere. Şi noi încercăm adesea să compensăm micimea noastră spirituală prin manevre care schimbă doar aparenţele.

  Există o lege a spiritualităţii care spune că trebuie să te cobori, pentru ca numai după aceea să poţi fi înălţat.

  Zacheu L-a primit pe Isus cu bucurie. Oricând cineva face aceasta, există în mulţime unii care încep să murmure. Când au văzut cele întâmplate, unii au comentat faptul că Isus se oferea să viziteze pe un păcătos ca Zacheu. De ce trebuia Isus să găzduiască la un ticălos ca acesta? De ce n-a ales El să viziteze pe un om mai de ispravă? Dar, tocmai aceasta este evanghelia: Isus este oaspetele păcătoşilor. Dacă nu ar fi aşa, atunci tu şi cu mine nu am putea avea nici o speranţă. Nu-i aşa că e un lucru minunat că Isus este binevoitor să fie oaspetele păcătoşilor? Aceasta este o veste bună; este vestea cea bună a evangheliei lui Hristos.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Zacheu își părăsește pomul - 2017. Isus este oaspetele păcătoşilor. Dacă nu ar fi aşa, atunci tu şi cu mine nu am putea avea nici o speranţă. Nu-i aşa că e un lucru minunat că Isus este binevoitor să fie oaspetele păcătoşilor? Aceasta este o veste bună; este vestea cea bună a evangheliei lui Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...