Astăzi se oferă mântuire

  „Isus i-a zis: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci şi el este fiul lui Avraam.” Luca 19:9

  „Dar Zacheu a stătut înaintea Domnului, şi I-a zis: ’Iată, Doamne, jumătate din avuţia mea o dau săracilor; şi dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit’ ” (Luca 19:8). Ce face Zacheu aici? Unii zic că el s-a mântuit prin faptul că a dat săracilor jumate din avere, iar celor pe care îi păgubise le-a dat de patru ori mai mult decât pierduseră. Răspunsul lui Hristos la ceea ce pentru unii pare paradă de moralitate este foarte interesant: „Isus i-a zis: ‘Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta.’ ” Să nu pierdem din vedere acest important amănunt. Acest om a primit mântuirea chiar atunci. Oare nu era drept ca el să fie iertat numai după ce mai întâi restituia ceea ce se cuvenea restituit şi repara ceea ce trebuia şi mai putea fi reparat? Nu, dăruirea la săraci nu-ţi poate da în schimb mântuirea; chiar dacă-ţi dai jumătate din venit, aceasta nu te poate mântui. Mântuirea nu vine nici în urma restituirii. Dacă am păgubit pe cineva prin înşelăciune, să-i dau înapoi 400 la sută, pare o restituire mai mult decât potrivită, nu-i aşa? Totuşi mântuirea nu vine ca rezultat al unei astfel de fapte.

  „Este adevărat că uneori oamenii se ruşinează de faptele lor păcătoase şi renunţă la obiceiuri rele, chiar înainte de a-şi da seama că sunt de fapt atraşi de Hristos.” – Calea către Hristos, p. 27. Ce se petrece cu astfel de oameni? Ei sunt atraşi de Hristos. „Ori de câte ori oamenii se hotărăsc să depună eforturi pentru reformă şi redeşteptare, cu o dorinţă sinceră de a înfăptui ceea ce se cuvine, ei sunt îndemnaţi la aceasta de însăşi puterea lui Hristos.” – Ibidem. Aşadar, ceea ce l-a îndemnat pe Zacheu să promită o restituire atât de generoasă a fost influenţa puterii divine care lucra prin Isus. Dar mântuirea nu se poate reduce la atât. „O forţă de a cărei influenţă păcătosul nici nu este conştient lucrează asupra sufletului, trezeşte conştiinţa, şi schimbă comportarea. Şi pe măsură ce Hristos atrage privirea către cruce, spre a contempla pe Cel străpuns de păcatele noastre, conştiinţa este trezită spre a lua seama la poruncile legii. Ticăloşia vieţii din trecut şi înrădăcinarea păcatului în suflet apar pentru prima oară în adevărata lor lumină” – Ibidem. Nu numai faptele, ci mai ales starea noastră păcătoasă. “Atunci noi începem să înţelegem puţin neprihănirea lui Hristos şi exclamăm, ’Ce lucru teribil este păcatul dacă pentru ispăşirea lui a fost nevoie de o asemenea jertfă…! Chiar de atâta dragoste, suferinţă şi umilire a fost nevoie pentru salvarea noastră de la pieire?’ ” – Ibidem. „Când Hristos este primit în inimă ca Mântuitor personal, numai atunci primim noi cu adevărat darul mântuirii.” – Hristos Lumina Lumii, p. 556.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Astăzi se oferă mântuire - 2017. O forţă de a cărei influenţă păcătosul nici nu este conştient lucrează asupra sufletului, trezeşte conştiinţa, şi schimbă comportarea. Şi pe măsură ce Hristos atrage privirea către cruce, spre a contempla pe Cel străpuns de păcatele noastre, conştiinţa este trezită spre a lua seama la poruncile legii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...