Astăzi se oferă mântuire

  „Isus i-a zis: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci şi el este fiul lui Avraam.” Luca 19:9

  „Dar Zacheu a stătut înaintea Domnului, şi I-a zis: ’Iată, Doamne, jumătate din avuţia mea o dau săracilor; şi dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit’ ” (Luca 19:8). Ce face Zacheu aici? Unii zic că el s-a mântuit prin faptul că a dat săracilor jumate din avere, iar celor pe care îi păgubise le-a dat de patru ori mai mult decât pierduseră. Răspunsul lui Hristos la ceea ce pentru unii pare paradă de moralitate este foarte interesant: „Isus i-a zis: ‘Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta.’ ” Să nu pierdem din vedere acest important amănunt. Acest om a primit mântuirea chiar atunci. Oare nu era drept ca el să fie iertat numai după ce mai întâi restituia ceea ce se cuvenea restituit şi repara ceea ce trebuia şi mai putea fi reparat? Nu, dăruirea la săraci nu-ţi poate da în schimb mântuirea; chiar dacă-ţi dai jumătate din venit, aceasta nu te poate mântui. Mântuirea nu vine nici în urma restituirii. Dacă am păgubit pe cineva prin înşelăciune, să-i dau înapoi 400 la sută, pare o restituire mai mult decât potrivită, nu-i aşa? Totuşi mântuirea nu vine ca rezultat al unei astfel de fapte.

  „Este adevărat că uneori oamenii se ruşinează de faptele lor păcătoase şi renunţă la obiceiuri rele, chiar înainte de a-şi da seama că sunt de fapt atraşi de Hristos.” – Calea către Hristos, p. 27. Ce se petrece cu astfel de oameni? Ei sunt atraşi de Hristos. „Ori de câte ori oamenii se hotărăsc să depună eforturi pentru reformă şi redeşteptare, cu o dorinţă sinceră de a înfăptui ceea ce se cuvine, ei sunt îndemnaţi la aceasta de însăşi puterea lui Hristos.” – Ibidem. Aşadar, ceea ce l-a îndemnat pe Zacheu să promită o restituire atât de generoasă a fost influenţa puterii divine care lucra prin Isus. Dar mântuirea nu se poate reduce la atât. „O forţă de a cărei influenţă păcătosul nici nu este conştient lucrează asupra sufletului, trezeşte conştiinţa, şi schimbă comportarea. Şi pe măsură ce Hristos atrage privirea către cruce, spre a contempla pe Cel străpuns de păcatele noastre, conştiinţa este trezită spre a lua seama la poruncile legii. Ticăloşia vieţii din trecut şi înrădăcinarea păcatului în suflet apar pentru prima oară în adevărata lor lumină” – Ibidem. Nu numai faptele, ci mai ales starea noastră păcătoasă. “Atunci noi începem să înţelegem puţin neprihănirea lui Hristos şi exclamăm, ’Ce lucru teribil este păcatul dacă pentru ispăşirea lui a fost nevoie de o asemenea jertfă…! Chiar de atâta dragoste, suferinţă şi umilire a fost nevoie pentru salvarea noastră de la pieire?’ ” – Ibidem. „Când Hristos este primit în inimă ca Mântuitor personal, numai atunci primim noi cu adevărat darul mântuirii.” – Hristos Lumina Lumii, p. 556.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Astăzi se oferă mântuire - 2017. O forţă de a cărei influenţă păcătosul nici nu este conştient lucrează asupra sufletului, trezeşte conştiinţa, şi schimbă comportarea. Şi pe măsură ce Hristos atrage privirea către cruce, spre a contempla pe Cel străpuns de păcatele noastre, conştiinţa este trezită spre a lua seama la poruncile legii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...