Iacob vine la Isus

  „Aici este casa lui Dumnezeu, aici este poarta cerurilor” Geneza 28:17

  Iacov era o persoană religioasă. Toţi cei din familia sa erau membri ai bisericii. Cât timp a locuit cu părinţii, experienţa sa spirituală nu fusese rea, iar interesul său în drepturile întâiului născut nu se datora numai unor consideraţii materiale. El voia să aibă acea legătură cu Dumnezeu pe care bunicul său Abraam o avusese, şi pentru asta el merită o notă mare. „Dar deşi el preţuia mai mult interesele veşnice faţă de cele materiale, Iacov nu avea experienţa practică a umblării cu Dumnezeul căruia i se închina. Inima sa nu fusese reinoită prin harul lui Dumnezeu.” – Patriarhi şi Profefi, p. 178.

  Iacov înţelesese greşit modul în care Dumnezeu acţionează. Lui i se promisese dreptul de întâi născut, dar se părea că Dumnezeu era prea zăbavnic şi prea o lungea până în ultimul moment. (Şi eu obişnuiam să mă supăr pe Dumnezeu pe tema aceasta. Din fericire Dumnezeu este singura persoană din univers pe care te poţi supăra fără să rişti să ţi se răspundă cu aceiaşi monedă. Şi dacă ţi se întâmplă să te superi pe El mai bine ia-I mărturisi deschis aceasta pentru că El ştie oricum.) Aşadar Dumnezeu zăbovea. Iacov probabil a gândit că Dumnezeu adormise la cârmă, aşa că el a hotărât că era momentul să-L ajute pe Dumnezeu să-şi țină făgăduiala. Un plan bine pus la punct a fost urzit în colaborare cu mama lui, Rebeca.

  Cunoaşteţi restul povestirii. Prin înşelăciune, Iacov a dobândit în sfârşit dreptul de întâi născut. Unul din rezultate a fost că de atunci el nu a mai văzut-o niciodată pe mama lui. Îl vedem pribegind prin nisipurile deşertului, singur, cu un simţămint al vinovăţiei şi înconjurat de primejdii. Totul se întorsese împotriva lui. “Dumnezeu declarase că Iacov urma să primescă dreptul de întâi născut, şi El şi-ar fi adus la îndeplinire făgăduinţa la timpul cel mai potrivit dacă ei ar fi aşteptat aceasta cu credinţă.” – Ibidem, p. 180. Dar ei au hotărât să ia lucrurile pe cont propriu. Rezultatul a fost că Iacov nu a mai putut rămâne în cămin. Noaptea se lasă şi el se aşează pe pământul rece, cu o piatră drept căpătâi, şi de-abia îndrăzneşte să înalţe o rugăciune.

  El gândea că pierduse orice speranţă de mai bine, dar chiar în acea noapte a avut un vis în care a văzut o scară ce se înălţa până la ceruri. Îngerii lui Dumnezeu suiau şi coborau acea scară. Scara Îl reprezenta pe Isus. Isus era singura legătură dintre cer şi pământ. Isus era încă lângă el. Isus încă îl iubea. Isus venise la el în timp de grea nevoie, şi El este gata să facă lucrul acesta pentru oricine este dispus să accepte harul Său. În noaptea aceea Iacov a fost convertit la adevăr.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Iacob vine la Isus - 2017. Îngerii lui Dumnezeu suiau şi coborau acea scară. Scara Îl reprezenta pe Isus. Isus era singura legătură dintre cer şi pământ. Isus era încă lângă el. Isus încă îl iubea. Isus venise la el în timp de grea nevoie, şi El este gata să facă lucrul acesta pentru oricine este dispus să accepte harul Său.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...