Te poți oare tocmi cu Dumnezeu?

  „Cu adevărat. Domnul este in locul acesta, şl eu n-am ştiut” Geneza 28:16

  Lui Iacov i-a fost prezentat planul de mântuire atunci când, dormind, cu o piatră drept căpătâi, el a visat acea scară ce urca până la ceruri; este adevărat că aceea nu a fost o dezvăluire în detaliu a plănuită de mântuire, dar atât cât i-a fost descoperit era suficient pentru stadiul la care se afla. Deşi Iacov a fost în stare să priceapă imediat o parte a acelei descoperiri, adevărurile cele mai adânci ale descoperirii au constituit subiectul unui studiu de o viaţă, şi, treptat, treptat, el a înţeles tot mai mult din acel plan minunat.

  Să luăm aminte la cele spuse în Geneza 28:13-14. Dumnezeu repetă lui Iacov făgăduinţă care fusese făcută bunicului său Avraam. Versetul 15 spune, „Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge, şi te voi aduce înapoi în ţara aceasta; căci nu te voi părăsi, până nu voi împlini ce-ţi spun.” Oare nu era aceasta o veste bună? Iacov s-a trezit şi a zis: „Cu adevărat, Domnul este în locul acesta, şi eu n-am ştiut.” Şi el a pus acolo o piatră de aducere aminte, şi a numit locul respectiv Betel.

  Versetul 20 ne relatează cum apoi el a căzut din nou pradă sistemului de gândire religioasă care caracterizase experienţa sa de dinaintea convertirii. „Iacov a făcut o juruinţă, şi a zis: (luaţi seama la juruinţa lui!) „Dacă va fi Dumnezeu cu mine şi mă va păzi în timpul călătoriei pe care o fac, dacă-mi va da pâine să mănânc şi haine să mă îmbrac, şi dacă mă voi întoarce în pace în casa tatălui meu, atunci Domnul va fi Dumnezeul meu.” Acest om se tocmeşte cu Dumnezeu. „Dacă Tu-mi dai ceva şi eu îţi voi da ceva?” Pe aceasta se bazează oare planul de mântuire? Este evident că Iacov înţelesese greşit modul în care acţionează Dumnezeu. El face o juruinţă. Dar, mântuirea nu se bazează pe un jurământ pe care noi îl luăm faţă de Dumnezeu, ci pe jurământul pe care El deja l-a făcut în privinţa noastră. O credinţă adevărată ne va conduce la a iubi pe Dumnezeu şi la a ne încrede în El indiferent de ceea ce ni s-ar întâmpla. Dumnezeu nu ne-a promis un cer întotdeauna senin; El ne-a promis însă putere pentru ziua de astăzi. O credinţă adevărată l-ar fi îndemnat pe Iacov să spună nu ceea ce a spus în jurământul său, ci următoarele: „Eu tot te iubesc şi mă voi încrede în Tine şi dacă ar fi să mor de foame.”

  Şi Iacov a continuat să se tocmească cu Dumnezeu până ce a ajuns la pârâul Iaboc. Numai acolo a renunţat el să se mai încreadă în sine însuşi, şi s-a predat cu totul conducerii divine.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Te poți oare tocmi cu Dumnezeu? - 2017. Mântuirea nu se bazează pe un jurământ pe care noi îl luăm faţă de Dumnezeu, ci pe jurământul pe care El deja l-a făcut în privinţa noastră. O credinţă adevărată ne va conduce la a iubi pe Dumnezeu şi la a ne încrede în El indiferent de ceea ce ni s-ar întâmpla.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...