Câștig din pagubă

  „Omul acela a zis: ‘Lasă-mă să plec, căci se revarsă zorile.’ Dar Iacov a răspuns: ‘Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta.’” Geneza 32:26

  Este interesant de notat că doctrina îndreptăţirii prin credinţă nu este numai o învăţătură a Noului Testament, ci ea este prezentată şi în Vechiul Testament în egală măsură. Credincioşii adevăraţi descoperă că o istorisire biblică ce ne învaţă lecții de o profundă semnificaţie, este aceea a lui Iacov, aşa cum ne este ea descrisă în capitolul 32 din Geneza. În capitolul anterior aflăm că Iacov îşi părăseşte unchiul pe furiş, în toiul nopţii, luând cu el pe cele două neveste ale lui, turmele şi cirezile de vite, îndreptându-se spre casa părintească.

  Cu cât se apropie de casă, cu atât se îngrijorează mai mult. La un moment dat Iacov află că patru sute de soldaţi au pornit împotriva sa. Esau este pe picior de război. Şi Iacov se înspăimântă. Ca urmare el inventează un plan strategic. El îşi împarte tabăra în două, gândind că dacă unul din grupuri este atacat, cel puţin celălalt va scăpa. El face tot ce-i stă în propriile puteri ca să se pună la adăpost cât de cât. El era adeptul ideii că Dumnezeu ajută pe cei ce se ajută singuri. Disperat, el hotărăşte să petreacă noaptea care se lăsa, în rugăciune la pârâul Iaboc. Geneza 32:24-28: „Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor. Văzând că nu-l poate birui, omul acesta l-a lovit la încheietura coapsei, aşa că i s-a scrântit încheietura coapsei lui Iacov, pe când se lupta cu el. Omul acela a zis: ’Lasă-mă să plec căci se revarsă zorile.’ Dar Iacov a răspuns: ’Nu te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta.’ Omul acela i-a zis: ’Cum îţi este numele.’ ’Iacov’ a răspuns el. Apoi a zis: ’Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu); căci ai luptat cu Dumnezeu şi cu oameni, şi ai fost biruitor.’ ”

  Din această relatare învăţăm două lucruri. 1. Convertirea şi consacrarea absolută şi continuă nu survin în viata unei persoane în acelaşi timp. De fapt, această constatare este valabilă pentru cei mai mulţi dintre noi. 2. Sfârşitul acelei perioade din viaţă în care omul încearcă să-şi rezolve problemele prin eforturi personale nu se petrece de la sine şi fără o luptă de care să fim pe deplin conştienţi. Iacov a ieşit infirm din această luptă, şi această infirmitate l-a însoţit în tot restul vieţii. Şi noi vom fi conştienţi de realitatea acestei lupte. Este posibil să nu realizezi în mod exact momentul convertirii tale, dar va fi imposibil să treci printr-o criză de genul celei prin care a trecut Iacov la Iaboc fără să fi conştient de aceasta.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Câștig din pagubă - 2017. Iacov a ieşit infirm din această luptă, şi această infirmitate l-a însoţit în tot restul vieţii. Şi noi vom fi conştienţi de realitatea acestei lupte. Este posibil să nu realizezi în mod exact momentul convertirii tale, dar va fi imposibil să treci printr-o criză de genul celei prin care a trecut Iacov la Iaboc fără să fi conştient de aceasta.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...