Atingerea divină

  „Am văzut pe Dumnezeu faţă în faţă, şi totuşi am scăpat cu viaţă.” Geneza 32:30

  După ce depusese toate eforturile omeneşti de care era în stare pentru a se asigura împotriva unui eventual atac din partea fratelui său, Iacov a ajuns în cele din urmă la pârâul Iaboc. Totuşi tot ceea ce el întreprinsese în această privinţă nu reuşise să-i dea o adevărată siguranţă. Probabil că el nu prea credea nici că rugăciunea îl putea ajuta mai mult decât ceea ce el însuşi plănuise şi întreprinsese, dar, totuşi nu voia să rişte nimic aşa că s-a rugat. Şi Dumnezeu s-a apropiat de el pentru a-i da răspuns la rugăciune. El Şi-a pus mâna Lui atotputernică asupra lui Iacov. Noaptea era întunecoasă şi Iacob s-a temut. Când a simţit atingerea divină, Iacov a crezut că aceea era mâna unui duşman. Şi el a luptat din răsputeri. I-a trebuit o noapte întreagă pentru a descoperi că Cel cu care se luptase era Dumnezeu, care venise de fapt pentru a-l binecuvânta.

  Aceasta era de fapt ceea ce se întâmplase mereu în viaţa lui Iacov de până atunci. Timp de douăzeci de ani, ori de câte ori Dumnezeu îşi pusese mâna Sa pe umărul lui Iacov, Iacov luptase împotriva lui Dumnezeu. El crezuse că avea de a face cu un duşman. Acum, la Iaboc, Dumnezeu dorea mai mult ca oricând să călăuzească viaţa lui Iacov, dar acesta nu-I dădea voie. El voia să se conducă singur. Aceasta era ceea ce noi numim criza predării. Şi acea noapte a fost o noapte de intensă durere. Dar la ivirea zorilor, Iacov a recunoscut pe Dumnezeu şi în loc să mai lupte împotriva Lui, I s-a predat în sfârşit pe deplin.

  Noi suntem mai puternici ca oricând numai atunci când ne simţim şi ne recunoaştem neputinţa. Hristos pune în legătură cu infinita sursă de putere divină pe orice păcătos care se predă lui Dumnezeu. Ce a înţeles Iacov în acea noapte? Că el înfăptuise până atunci ceea ce Dumnezeu nu ceruse de fapt de la ei. Timp de douăzeci de ani Iacov încercase să se ţină de făgăduiala făcută lui Dumnezeu la Betel. În cele din urmă Iacov a înţeles însă că ceea ce trebuia el să facă era să accepte făgăduinţele pe care Dumnezeu i le adresase direct sau prin părinţii săi. Iacov a înţeles atunci că efortul pe care Dumnezeu îl aşteaptă de la noi trebuie îndreptat nu în direcţia schimbării vieţii, nu spre a înfăptui noi ceea ce Dumnezeu a promis că va face, ci numai şi numai spre a ne menţine în legătură cu cerul, în legătură cu Isus. Da, avem şi noi ceva de făcut pentru a ne asigura mântuirea. Noi trebuie să venim la Isus. „Pe cel ce vine la Mine,” spune Isus, „nu-l voi izgoni afară” (Ioan 6:37). Biruinţa pe care Iacov nu reuşise s-o câştige timp de atâţia ani prin eforturi personale, i-a fost acordată prin credinţă şi predare de sine în zorii unei zile la pârâul Iaboc. Şi noi putem câştiga biruinţa în lupta cu păcatul pe aceeaşi singură cale a credinţei şi predării. Când Dumnezeu îşi pune braţul Său atotputernic pe umerii noştri, să-L recunoaştem ca pe un prieten, şi să ne lăsăm conduşi de El.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Atingerea divină - 2017. Biruinţa pe care Iacov nu reuşise s-o câştige timp de atâţia ani prin eforturi personale, i-a fost acordată prin credinţă şi predare de sine în zorii unei zile la pârâul Iaboc. Şi noi putem câştiga biruinţa în lupta cu păcatul pe aceeaşi singură cale a credinţei şi predării.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...