Când se face lumină

  „Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor.” Geneza 32:24

  Găsim la Iacov câteva trăsături caracteristice pentru viaţa lui de dinaintea întâmplării de la Iaboc. În primul rând era simţământul de vină pentru păcatul de a-şi fi înşelat tatăl. Această vină îl chinuise timp de douăzeci de ani. Mai era şi altceva. El îşi dăduse seama că îngerii lui Dumnezeu îl ocroteau, dar totuşi credea că şi el avea o parte de făcut în a-şi asigura pacea. El nu credea că Dumnezeu Îşi putea ţine făgăduinţele pe care i le făcuse la Betel fără colaborarea lui Iacov.

  V-aţi gândit vreodată la ceea ce un singur înger poate face? Ce ziceţi de cei 180.000 de soldaţi asirieni? Cunoaşteţi relatarea: „Şi când s-au sculat dimineaţa, iată că toţi erau nişte trupuri moarte” (2 Împăraţi 19:35). Aceasta a fost lucrarea unui singur înger care a trecut prin acea tabără. Iacov ştia că era însoţit de două tabere de îngeri, una înainte şi una în urmă. El chiar a numit locul acela Mahanaim (Tabăra îndoită), dar probabil că el nu ştia prea mult despre puterea îngerilor şi despre puterea lui Dumnezeu de a-Şi împlini făgăduinţele. El încă credea că avea şi el ceva de făcut. Aceasta este atitudinea caracteristică a aceluia care nu este predat pe deplin, crezând că are şi el o parte de înfăptuit.

  „Aceasta se va dovedi să fie spre ruina multora dintre noi. Mii de oameni fac aceeaşi greşeală pe care au făcut-o fariseii mustraţi de Isus la ospăţul lui Matei. În loc de a abandona o idee îndrăgită, sau de a lepăda o opinie ce a ajuns un idol, mulţi preferă să respingă adevărul venit de sus de la Tatăl luminilor. Unii ca aceştia se încred în ei înşişi şi în înţelepciunea lor, fără să-şi dea seama de sărăcia lor spirituală. Ei insistă să ajungă la mântuire pe o cale care să le permită să facă şi ei ceva important în această direcţie. Şi dacă ajung să înţeleagă că eul nu poate avea nici un rol, ei preferă să respingă mântuirea ce li se oferă.” – Hristos Lumina Lumii, p. 280.

  Ni se spune că după acea noapte de luptă la Iaboc, Iacov a fost un alt om. Aceasta s-a întâmplat la douăzeci de ani după convertirea lui. De abia la Iaboc a fost dezrădăcinată din viaţa acestui om încrederea în sine. Tocmai acolo a descoperit Iacov valoarea dependenţei absolute de Dumnezeu începând din acel moment şiretenia n-a mai avut loc în viaţa acestui om. Viaţa lui ulterioară poate fi descrisă în numai două cuvinte: simplitate şi adevăr. Acest om a învăţat în sfârşit lecţia încrederii depline în puterea cerească.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Când se face lumină - 2017. Ni se spune că după acea noapte de luptă la Iaboc, Iacov a fost un alt om. Aceasta s-a întâmplat la douăzeci de ani după convertirea lui. De abia la Iaboc a fost dezrădăcinată din viaţa acestui om încrederea în sine. Tocmai acolo a descoperit Iacov valoarea dependenţei absolute de Dumnezeu începând din acel moment şiretenia n-a mai avut loc în viaţa acestui om.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...