Nu te poți răstigni singur

  „Cine îşi va păstra viaţa, o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa, pentru Mine, o va câştiga.” Matei 10:39

  De câte ori aducea vorba despre cruce Isus, se referea întotdeauna la crucea noastră, niciodată la crucea Lui. „Cine nu-şi ia crucea lui, şi nu vine după mine, nu este vrednic de Mine” (Matei 10:38). „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze” (Luca 9:23). Isus a suferit şi a murit răstignit pe crucea noastră, în locul nostru.

  Dacă ar fi să hotărăşti a te sinucide, ai avea de ales una din multele metode disponibile. Ai putea să-ţi pui o armă de vânătoare la tâmplă şi să apeşi pe trăgaci. Sau ai putea să iei o doză mare de somnifere. Sau să sari de pe o clădire înaltă sau de pe un pod. Dar există o cale prin care îţi va fi imposibil să-ţi curmi singur viaţa. Nu ai putea nicidecum să te răstigneşti singur! Dacă ar fi să trebuiască să fii răstignit, altcineva trebuie să îndeplinească această lucrare cu tine.

  „Jugul şi crucea reprezintă împreună acelaşi lucru: a preda lui Dumnezeu voinţa ta” – Comentariile biblice AZS, Comentariile Elenei White la Matei 11:28-30, pagina 1090. Însăşi simbolul folosit de Isus pentru ilustrarea predării depline ne dovedeşte că această lucrare trebuie săvârşită cu noi de către o altă persoană. Indiferent cât de asidue ar fi încercările noastre de a ne răstigni pe noi înşine, ele nu vor putea avea vreun succes. Tot aşa, oricât de tare ne-am strădui să ne predăm pe noi înşine lui Dumnezeu, aceasta este o lucrare pe care noi nu o putem îndeplini. Tot ce putem face este să consimţim ca Altcineva să facă această lucrare cu noi.

  Dacă este adevărat că noi nu ne putem răstigni singuri, şi de asemenea că nu ne putem preda singuri, concluzia inevitabilă este că noi nu putem nici să hotărâm când este momentul cel mai potrivit pentru vreuna din aceste lucrări. Fiecare eveniment din viaţa lui Isus s-a petrecut la timpul hotărât de Tatăl Său. Hristos nu a întreprins nimic de la Sine însuşi pentru a grăbi sau întârzia criza vieţii Sale, şi nici nu a încercat s-o evite când s-a declanşat. El accepta în fiecare zi planurile lui Dumnezeu, fără să-Și facă singur planurile Sale.

  Aşa ar trebui să se întâmple şi cu noi. Isus a stabilit un program de creştere pentru noi. „Intâi un fir verde, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic” (Marcu 4:28). Eforturile noastre pentru a grăbi creşterea sau consacrarea noastră nu pot da roade. Tot ce putem face este a căuta să-L cunoaştem pe Isus, şi părtăşia cu El, şi să credem că El va sfârşi în noi buna lucrare pe care a început-o. Numai El este Acela care ne poate conduce la o deplină consacrare.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Nu te poți răstigni singur - 2017. Eforturile noastre pentru a grăbi creşterea sau consacrarea noastră nu pot da roade. Tot ce putem face este a căuta să-L cunoaştem pe Isus, şi părtăşia cu El, şi să credem că El va sfârşi în noi buna lucrare pe care a început-o. Numai El este Acela care ne poate conduce la o deplină consacrare.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...