Nu te poți răstigni singur

  „Cine îşi va păstra viaţa, o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa, pentru Mine, o va câştiga.” Matei 10:39

  De câte ori aducea vorba despre cruce Isus, se referea întotdeauna la crucea noastră, niciodată la crucea Lui. „Cine nu-şi ia crucea lui, şi nu vine după mine, nu este vrednic de Mine” (Matei 10:38). „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze” (Luca 9:23). Isus a suferit şi a murit răstignit pe crucea noastră, în locul nostru.

  Dacă ar fi să hotărăşti a te sinucide, ai avea de ales una din multele metode disponibile. Ai putea să-ţi pui o armă de vânătoare la tâmplă şi să apeşi pe trăgaci. Sau ai putea să iei o doză mare de somnifere. Sau să sari de pe o clădire înaltă sau de pe un pod. Dar există o cale prin care îţi va fi imposibil să-ţi curmi singur viaţa. Nu ai putea nicidecum să te răstigneşti singur! Dacă ar fi să trebuiască să fii răstignit, altcineva trebuie să îndeplinească această lucrare cu tine.

  „Jugul şi crucea reprezintă împreună acelaşi lucru: a preda lui Dumnezeu voinţa ta” – Comentariile biblice AZS, Comentariile Elenei White la Matei 11:28-30, pagina 1090. Însăşi simbolul folosit de Isus pentru ilustrarea predării depline ne dovedeşte că această lucrare trebuie săvârşită cu noi de către o altă persoană. Indiferent cât de asidue ar fi încercările noastre de a ne răstigni pe noi înşine, ele nu vor putea avea vreun succes. Tot aşa, oricât de tare ne-am strădui să ne predăm pe noi înşine lui Dumnezeu, aceasta este o lucrare pe care noi nu o putem îndeplini. Tot ce putem face este să consimţim ca Altcineva să facă această lucrare cu noi.

  Dacă este adevărat că noi nu ne putem răstigni singuri, şi de asemenea că nu ne putem preda singuri, concluzia inevitabilă este că noi nu putem nici să hotărâm când este momentul cel mai potrivit pentru vreuna din aceste lucrări. Fiecare eveniment din viaţa lui Isus s-a petrecut la timpul hotărât de Tatăl Său. Hristos nu a întreprins nimic de la Sine însuşi pentru a grăbi sau întârzia criza vieţii Sale, şi nici nu a încercat s-o evite când s-a declanşat. El accepta în fiecare zi planurile lui Dumnezeu, fără să-Și facă singur planurile Sale.

  Aşa ar trebui să se întâmple şi cu noi. Isus a stabilit un program de creştere pentru noi. „Intâi un fir verde, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic” (Marcu 4:28). Eforturile noastre pentru a grăbi creşterea sau consacrarea noastră nu pot da roade. Tot ce putem face este a căuta să-L cunoaştem pe Isus, şi părtăşia cu El, şi să credem că El va sfârşi în noi buna lucrare pe care a început-o. Numai El este Acela care ne poate conduce la o deplină consacrare.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Nu te poți răstigni singur - 2017. Eforturile noastre pentru a grăbi creşterea sau consacrarea noastră nu pot da roade. Tot ce putem face este a căuta să-L cunoaştem pe Isus, şi părtăşia cu El, şi să credem că El va sfârşi în noi buna lucrare pe care a început-o. Numai El este Acela care ne poate conduce la o deplină consacrare.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...