Articolul precedentDumnezeu ne înțelege nevoia
  Articolul următorHoţii

  Biruință prin supunere

  „Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuși, nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.” Matei 26:39

  Predarea voinţei cere întotdeauna o luptă. La temelia fiecărei ispite stă impulsul de a te descurca singur, de a depinde de forţele proprii în loc de a depinde de Dumnezeu. Isus a fost mereu ispitit să se descurce singur. După cum resursele sale personale erau mai mari decât ale noastre, cu atât mai mare era ispita de a se baza pe ele în loc de a depinde de Tatăl Său. În Ghetsemani, Isus a câştigat ultima bătălie a supunerii depline. Pentru că Satana a pierdut în acea bătălie, el a pierdut şi supremaţia asupra acestui pămînt.

  Observaţi ce stă la temelia ispitei finale. „Isus părea a fi părăsit de lumina prezenţei susţinătoare a lui Dumnezeu Tatăl” – Hristos Lumina Lumii, p. 685. Hristos Și-a petrecut întreaga Sa viaţă în comuniune cu Tatăl Său. Nici măcar odată nu S-a desprins El de legătura vie de dependenţă faţă de Tatăl Său. El n-a întreprins nimic pe cont propriu, ci doar potrivit cu voinţa Tatălui Său. Dar acum, în Ghetsemani, „atât de îngrozitor îi apărea păcatul, atât de mare era greutatea vinei pe care trebuia s-o poarte, încât El era ispitit să se teamă că va fi lepădat pentru totdeauna de la faţa Tatălui” – Ibid.

  Observaţi ispita? Satana făcuse să pară că singura cale prin care Hristos putea să salveze omenirea era ruperea legăturii cu Tatăl Său. Timp de 33 de ani Satana încercase să-L determine pe Hristos să se bazeze pe propria Sa putere. Acum se părea că singura modalitate prin care Hristos ne putea salva era de a se descurca de unul singur, pentru că a lua asupra Sa păcatele noastre ar fi avut ca rezultat despărţirea veşnică de Tatăl. Satana a declarat: „Dacă acum nu te bazezi pe puterea Ta de Dumnezeu, nu vei fi în stare să salvezi pe om aşa cum ai menirea s-o faci. Păcatul este o ofensă prea mare pentru Dumnezeu. El nu te mai poate ajuta într-o astfel de stare. Isus, tu trebuie să rezolvi problema prin forţele Tale, ori misiunea Ta de a salva pe om nu va putea fi dusă la bun sfârşit”.

  Observaţi însă că El doar simţea că era despărţit de Dumnezeu, pe când în realitate El nu era singur. „Dumnezeu suferea împreună cu Fiul Său. Îngerii priveau la agonia Mântuitorului”—ibid., p. 693. Dumnezeu a retras de la Isus orice rază vizibilă de lumină, dragoste şi slavă. Dar El era încă acolo! Isus a câştigat biruinţa numai prin a se supune voinţei Tatălui. În Ghetsemani şi pe cruce Isus S-a bazat numai pe dovezile dragostei Tatălui primite mai înainte. „Pe măsură ce, în deplină supunere, El S-a predat lui Dumnezeu, simţământul pierderii favoarei divine a dispărut. Prin credinţă, Isus a câştigat biruinţa” – ibidem, p. 756. Supunerea este singura cale care duce la biruinţă.

  Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

  Biruință prin supunere - 2017. Dumnezeu a retras de la Isus orice rază vizibilă de lumină, dragoste şi slavă. Dar El era încă acolo! Isus a câştigat biruinţa numai prin a se supune voinţei Tatălui. În Ghetsemani şi pe cruce Isus S-a bazat numai pe dovezile dragostei Tatălui primite mai înainte.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...