Articolul precedentCucerirea colesterolului
  Articolul următorEsența vieții

  Nu pacea, ci sabia

  „Să nu credeți ci am venit să aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea ci sabia.” Matei 10:34

  Pruncul și părinții Săi erau în mod evident săraci. Dedicarea pruncilor era o scenă obișnuită la templu, așa că preotul care oficia această dedicare nu sesiza nimic din unicitatea momentului. Dar în acea zi, în templu erau doi bătrâni, Simeon și Ana, care doreau din toată inima să ajungă să-L vadă pe Mesia. Așteptarea lor n-a fost zadarnică. Simeon a binecuvântat familia și pe Prunc și i-a zis Mariei: „Iată, Copilul acesta este rânduit spre prăbușirea și ridicarea multora în Israel, și să fie un semn care va stârni împotrivire” (Luca 2:34).

  Profeția lui Simeon s-a împlinit în viata lui Isus. Evanghelia lui Isus a determinat pe oameni să ia o hotărâre. Ei au trebuit să aleagă una din cele două direcții posibile. Nu există teren neutru. Ei au devenit fie suporterii, fie trădătorii cauzei Lui. Această polarizare de simpatii a fost și a devenit din ce în ce mai puternică, culminând cu Golgota. Deși ideea că Isus mântuiește este minunată și ne place să cântăm despre ea, Isus încă provoacă separare. El vine să aducă nu pacea ci sabia. Isus determină o criză în viața oamenilor.

  Notăm de asemenea în acest text că Isus urma să cauzeze prăbușirea și înălțarea multora în Israel. De fapt, aici nu se vorbește de vreo națiune. Isus a venit ca să provoace o polarizare, o despărțire în două tabere a acelora care erau deja în biserică. Ca rezultat al venirii lui Isus, cei ce se considerau închinători ai lui Dumnezeu au fost împărțiți în două grupe. Pe tot parcursul evangheliilor facem cunoștință cu personaje din una sau din cealaltă categorie. Așa cum spune un vechi cântec: „Două căi pentru călători, doar două căi.” Nu există o a treia opțiune. De fapt noi nu suntem propriii noștri stăpâni. Noi doar ne putem alege stăpânul. Fie că acceptăm harul lui Dumnezeu, și credem în El, fie că Îl respingem și suntem pierduți. Înălțarea lui Isus cel răstignit, concentrarea atenției asupra vieții Lui, vor aduce aceleași rezultate astăzi ca și pe vremea când El a trăit pe acest pămînt. Elementele naturii omenești care erau prezente în vremea tui Hristos, sunt prezente și astăzi. Pe măsură ce ajungem să-L cunoaștem mai bine pe Isus, ne vom simți determinați să luăm o hotărâre în privința Lui. Fie să-L primim, fie să-L respingem. Nu există o a treia posibilitate.

  Nu pacea, ci sabia - 2017. Noi nu suntem propriii noștri stăpâni. Noi doar ne putem alege stăpânul. Fie că acceptăm harul lui Dumnezeu, și credem în El, fie că Îl respingem și suntem pierduți.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...