Isus Piatra de poticnire

  „Orice vale să fie înălțată, orice munte și orice deal să fie plecat.” Isaia 40:4

  Unul din primele grupuri care au căzut la venirea lui Isus (care „a fost rânduit pentru căderea și ridicarea din nou a multora în Israel”), a fost grupul celor care onorau tradiția. Celor ce au venit să-i acuze pe ucenici de călcarea tradiției, Isus le-a zis: „Degeaba Mă cinstesc ei, învățând ca învățături niște porunci omenești” (Matei 15:9). Biserica creștină a avut adesea probleme cu tradiția. În toate veacurile au fost păstrate anumite obiceiuri ca fiind doctrine și totuși fără a avea o bază biblică. Adesea când vorbim despre tradiție ne gândim imediat la doctrina antihristului, dar, ca să fim sinceri, tradiția poate fi o problemă a oricărei biserici.

  Al doilea grup de oameni care căzut și a căzut rău de tot. În prezența polarizatoare a lui Isus, a fost un grup pe care l-am putea numi a celor ce se ocupă de aparențe. Ei erau preocupați de felul în care se spălau, de marginile hainelor lor, de rugăciuni lungi, de darea zecimii din cele mai neînsemnate lucruri, și de muștele din supă ori de țânțarii din apă. Isus i-a criticat în față, în Matei 23, când a zis că în timp ce ei păreau curați pe dinafară, erau ca niște morminte pe dinăuntru.

  Al treilea grup care a căzut în prezența lui Isus a fost cel al îndreptățiților de sine. Cum de n-au primit ei învățătura parabolei cu fariseul și vameșul din Luca 18? Privind înapoi în timp, ni se pare că ar fi trebuit să fie inevitabil ca acești îndreptățiți de sine să se recunoască pe ei înșiși înfățișați în această parabolă și să-și recunoască nevoia. Dar ei s-au împotrivit învățăturii și prin urmare au căzut.

  Al patrulea grup a fost cel al înțelepților. Cei care încercau să-L prindă pe Isus cu vorba. Mereu și mereu, acești doctori în filozofie erau puși în încurcătură de către Isus prin simplele întrebări pe care li le punea, întrebări la care chiar și copiii ar fi trebuit să fie în stare să răspundă. Ei au înțeles atunci adevărul că: „El prinde pe înțelepți în viclenia lor” (1 Corinteni 3:19). Liberaliștii au căzut și ei în prezența lui Isus. Isus a ridicat probleme atât pentru bisericile conservatoare cât și pentru cele liberaliste. Bisericile conservatoare depindeau de ritualurile lor, pe când cele liberaliste depindeau de teologia lor comodă. Si din toate cele patru grupuri, toți aceia care se încredeau în conducătorii lor au căzut de asemenea în prezența lui Isus, marea piatră de poticnire. Faptul că Isus a fost rânduit pentru căderea multora în Israel a fost o realitate în timpul vieții Sale. Munții și dealurile au fost nivelate.

  Isus Piatra de poticnire - 2017. Toți aceia care se încredeau în conducătorii lor au căzut de asemenea în prezența lui Isus, marea piatră de poticnire. Faptul că Isus a fost rânduit pentru căderea multora în Israel a fost o realitate în timpul vieții Sale. Munții și dealurile au fost nivelate.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...