A te pleca înseamnă a te înălța

  „Domnul sprijinește pe toți cei ce cad, și îndreaptă pe cei încovoiați.” Psalmul 145:14

  Prezența pe pământ a lui Isus a determinat despărțirea în două tabere a tuturor celor ce L-au cunoscut El a fost „rânduit pentru căderea și ridicarea din nou a multora în Israel.” Închinătorii la tradiții, cei ce se îndreptățeau pe sine, liberaliștii și cei care așteptau ca alții să descopere adevărul pentru ei, toți aceștia au căzut amarnic la venirea lui Isus. Există însă și o față pozitivă a problemei, care aduce speranță și curaj inimilor zdrobite. A doua parte a profeției lui Simeon ne spune despre „ridicarea din nou a multora în Israel.”

  Se povestește despre cineva care a alunecat și a rămas agățat de marginea unei stânci deasupra oceanului. El se ținea cu disperare și striga după ajutor. O voce din înălțimi i-a spus: „Eu te pot ajuta, dar ca să poți primi ajutorul meu trebuie să-ți dai drumul.”

  Vai! Pentru unii este surprinzător să descopere că în momentul în care nu se mai bazează pe forțele lor, în loc să se izbească de valurile apelor de sub ei, ei se trezesc prinși în plasa Evangheliei. „Întâi trebuie să cădem ca să ne putem ridica din nou. Trebuie să cădem pe Stâncă și să fim zdrobiți înainte de a putea fi înălțați în Hristos. Pentru a cunoaște măreția împărăției spirituale, eul trebuie detronat, iar mândria trebuie umilită. Evreii nu au acceptat o onoare la care se ajungea prin umilință. De aceea nu L-au primit ei pe Răscumpărătorul lor. El a fost un semn la care ei se împotriveau.” Hristos Lumina Lumii, pag. 57.

  Acesta este unul din motivele pentru care unii nu-L acceptă pe Isus. Ei nu vor să intre în împărăția Lui prin umilință. El a săturat pe cei flămânzi cu bunătăți iar pe cei bogați i-a trimis înapoi cu mâinile goale. Problema păcatului, neputința noastră de a împlini cerințele Legii lui Dumnezeu este ceea ce ne descoperă nevoia noastră și ne conduce la Stânca pe care trebuie să fim zdrobiți. Pentru cel apostaziat care vrea să vină înapoi, pentru adolescentul care este legat prin vină și păcat, pentru oricine se crede fără speranță în lumea aceasta, pentru tine, este scris următorul mesaj: Trebuie să te cobori pentru a fi înălțat. Cea mai periculoasă poziție nu este a aceluia care e la pământ, și e conștient de aceasta, ci a celui care se simte pe înălțimi și care crede că nu are nici o nevoie de umilință, acela care își trăiește viața sa nepătată despărțit de Isus. „Ei trebuie să cadă pentru a fi înălțați”

  A te pleca înseamnă a te înălța - 2017. Întâi trebuie să cădem ca să ne putem ridica din nou. Trebuie să cădem pe Stâncă și să fim zdrobiți înainte de a putea fi înălțați în Hristos. Pentru a cunoaște măreția împărăției spirituale, eul trebuie detronat, iar mândria trebuie umilită.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...