Articolul precedentFiziologia victoriei
  Articolul următorLuptând cu bolile infecțioase

  Este greu să te pierzi

  „Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea.” Matei 7:13

  De multă vreme oamenii au crezut că drumul spre pieire este un drum care merge numai în jos, poleit cu gheață, pe care aluneci și cazi drept în jos.

  Într-o zi vizitam o membră a bisericii mele. Era o doamnă în vârstă, aproape de 80 de ani, înaltă, sofisticată, bine educată. După ce am discutat o vreme despre lucrurile obișnuite, am întrebat-o dacă exista ceva care, eu ca pastor puteam face, spre a-i fi de ajutor și încurajare. Ea a spus: „Da, dacă ai putea să mă scoți din această biserică, din această religie, să mă ții departe de Biblie și de Dumnezeu și de credință.” Eu am răspuns: „Iertați-mă, n-am înțeles!” Ea a răspuns: „Am fost prinsă într-o capcană. Am crescut într-o familie de misionari. S-a plantat în mine toată această rutină a religiei. Merg la ora de rugăciune în fiecare miercuri seara. Nu pot să nu mă duc, cu toate că nu vreau. Merg la biserică în fiecare săptămână deși aș dori să nu merg. Am încercat să mă rup de biserică și de Dumnezeu. Am încercat să ignor toată această problemă, dar nu pot.” Femeia m-a rugat s-o ajut să scape de religie! Am asigurat-o că după părerea mea, aceasta nu cădea în responsabilitatea mea. Acea persoană reprezenta cazul exagerat al unora care descoperă că nu este ușor să te desparți de Dumnezeu și de mântuire.

  Pe drumul care duce în jos sunt bariere uriașe, sunt munți și piedici pe care însuși Dumnezeu le-a pus. Dumnezeu este hotărât să salveze dacă este cu putință pe toți oamenii din această lume. El nu violează puterea noastră de alegere, dar întrebuințează mijloace puternice pentru a face cât mai dificil ca cineva să se piardă.

  Este adevărat că drumul către viață este descris ca fiind îngust. „Să nu trageți concluzia că drumul care duce în sus este greu iar cel care duce în jos este ușor. Pe calea care duce la moarte sunt dureri și pedepse, sunt întristări și dezamăgiri, sunt avertizări de a nu mai continua. Dragostea lui Dumnezeu a făcut să fie greu ca cei nepăsători și încăpățânați să se distrugă pe ei înșiși.” Cuvântări de pe Muntele Fericirilor, pag. 139.

  Dumnezeu vrea ca „niciunul să nu piară ci toți să vină la pocăință” (2 Petru 3:9).

  Este greu să te pierzi - 2017. Dumnezeu este hotărât să salveze dacă este cu putință pe toți oamenii din această lume. El nu violează puterea noastră de alegere, dar întrebuințează mijloace puternice pentru a face cât mai dificil ca cineva să se piardă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...