Articolul precedentFiziologia victoriei
  Articolul următorLuptând cu bolile infecțioase

  Este greu să te pierzi

  „Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea.” Matei 7:13

  De multă vreme oamenii au crezut că drumul spre pieire este un drum care merge numai în jos, poleit cu gheață, pe care aluneci și cazi drept în jos.

  Într-o zi vizitam o membră a bisericii mele. Era o doamnă în vârstă, aproape de 80 de ani, înaltă, sofisticată, bine educată. După ce am discutat o vreme despre lucrurile obișnuite, am întrebat-o dacă exista ceva care, eu ca pastor puteam face, spre a-i fi de ajutor și încurajare. Ea a spus: „Da, dacă ai putea să mă scoți din această biserică, din această religie, să mă ții departe de Biblie și de Dumnezeu și de credință.” Eu am răspuns: „Iertați-mă, n-am înțeles!” Ea a răspuns: „Am fost prinsă într-o capcană. Am crescut într-o familie de misionari. S-a plantat în mine toată această rutină a religiei. Merg la ora de rugăciune în fiecare miercuri seara. Nu pot să nu mă duc, cu toate că nu vreau. Merg la biserică în fiecare săptămână deși aș dori să nu merg. Am încercat să mă rup de biserică și de Dumnezeu. Am încercat să ignor toată această problemă, dar nu pot.” Femeia m-a rugat s-o ajut să scape de religie! Am asigurat-o că după părerea mea, aceasta nu cădea în responsabilitatea mea. Acea persoană reprezenta cazul exagerat al unora care descoperă că nu este ușor să te desparți de Dumnezeu și de mântuire.

  Pe drumul care duce în jos sunt bariere uriașe, sunt munți și piedici pe care însuși Dumnezeu le-a pus. Dumnezeu este hotărât să salveze dacă este cu putință pe toți oamenii din această lume. El nu violează puterea noastră de alegere, dar întrebuințează mijloace puternice pentru a face cât mai dificil ca cineva să se piardă.

  Este adevărat că drumul către viață este descris ca fiind îngust. „Să nu trageți concluzia că drumul care duce în sus este greu iar cel care duce în jos este ușor. Pe calea care duce la moarte sunt dureri și pedepse, sunt întristări și dezamăgiri, sunt avertizări de a nu mai continua. Dragostea lui Dumnezeu a făcut să fie greu ca cei nepăsători și încăpățânați să se distrugă pe ei înșiși.” Cuvântări de pe Muntele Fericirilor, pag. 139.

  Dumnezeu vrea ca „niciunul să nu piară ci toți să vină la pocăință” (2 Petru 3:9).

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...