Articolul precedentFiziologia victoriei
  Articolul următorLuptând cu bolile infecțioase

  Este greu să te pierzi

  „Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea.” Matei 7:13

  De multă vreme oamenii au crezut că drumul spre pieire este un drum care merge numai în jos, poleit cu gheață, pe care aluneci și cazi drept în jos.

  Într-o zi vizitam o membră a bisericii mele. Era o doamnă în vârstă, aproape de 80 de ani, înaltă, sofisticată, bine educată. După ce am discutat o vreme despre lucrurile obișnuite, am întrebat-o dacă exista ceva care, eu ca pastor puteam face, spre a-i fi de ajutor și încurajare. Ea a spus: „Da, dacă ai putea să mă scoți din această biserică, din această religie, să mă ții departe de Biblie și de Dumnezeu și de credință.” Eu am răspuns: „Iertați-mă, n-am înțeles!” Ea a răspuns: „Am fost prinsă într-o capcană. Am crescut într-o familie de misionari. S-a plantat în mine toată această rutină a religiei. Merg la ora de rugăciune în fiecare miercuri seara. Nu pot să nu mă duc, cu toate că nu vreau. Merg la biserică în fiecare săptămână deși aș dori să nu merg. Am încercat să mă rup de biserică și de Dumnezeu. Am încercat să ignor toată această problemă, dar nu pot.” Femeia m-a rugat s-o ajut să scape de religie! Am asigurat-o că după părerea mea, aceasta nu cădea în responsabilitatea mea. Acea persoană reprezenta cazul exagerat al unora care descoperă că nu este ușor să te desparți de Dumnezeu și de mântuire.

  Pe drumul care duce în jos sunt bariere uriașe, sunt munți și piedici pe care însuși Dumnezeu le-a pus. Dumnezeu este hotărât să salveze dacă este cu putință pe toți oamenii din această lume. El nu violează puterea noastră de alegere, dar întrebuințează mijloace puternice pentru a face cât mai dificil ca cineva să se piardă.

  Este adevărat că drumul către viață este descris ca fiind îngust. „Să nu trageți concluzia că drumul care duce în sus este greu iar cel care duce în jos este ușor. Pe calea care duce la moarte sunt dureri și pedepse, sunt întristări și dezamăgiri, sunt avertizări de a nu mai continua. Dragostea lui Dumnezeu a făcut să fie greu ca cei nepăsători și încăpățânați să se distrugă pe ei înșiși.” Cuvântări de pe Muntele Fericirilor, pag. 139.

  Dumnezeu vrea ca „niciunul să nu piară ci toți să vină la pocăință” (2 Petru 3:9).

  Este greu să te pierzi - 2017. Dumnezeu este hotărât să salveze dacă este cu putință pe toți oamenii din această lume. El nu violează puterea noastră de alegere, dar întrebuințează mijloace puternice pentru a face cât mai dificil ca cineva să se piardă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...