Articolul precedentLuptând cu bolile infecțioase
  Articolul următorMicul dejun cu regele

  Mântuire pentru toți

  „Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat.” Tit 2:11.

  Aș dori să mă gândesc astăzi la faptul că Dumnezeu este interesat în mântuirea fiecărei persoane pe care El a creiat-o. „Harul lui Dumnezeu care aduce mântuirea a fost dat tuturor.” „Duhul lui Dumnezeu este dăruit fără plată pentru ca oricine să poată avea dreptul la mântuire. Astfel Hristos, „adevărata lumină”, „luminează pe orice om care vine în lume” (Ioan 1:9). Oamenii pierd mântuirea din cauza refuzului lor voit de a primi darul vieții.” Marea Luptă, pag. 262. Îngeri din cer sunt trimiși în lungul și-n latul pământului, căutând să mângâie pe cei întristati, să ocrotească pe cei în primejdie, să câștige inimile oamenilor la Hristos. Niciunul măcar nu este neglijat sau trecut cu vederea. Dumnezeu nu se uită la fața omului, ci El se îngrijește în mod egal de toate sufletele pe care le-a creat.

  Trebuie să renunțăm la ideea că, de exemplu, pentru că un membru al comunității și-a lăsat canarii să cânte prea tare, iar eu n-am putut dormi, m-am descurajat, și m-am amărât, și prin urmare voi fi pierdut. Trebuie să renunțăm la ideea că cineva poate fi pierdut pentru că unii din membrii bisericii cresc iarbă de Bermuda în curțile lor. La o parte cu ideea că dacă cineva care stă pe rândul de vis-a-vis în biserică nu mi-a zâmbit, eu am pierdut experiența părtășiei. Planul de mântuire al lui Dumnezeu este mai adânc și mai larg decât toate acestea. El implică chestiuni mult mai importante.

  Dumnezeu este hotărât ca, din moment ce El – și nu părinții noștri – este responsabil de venirea noastră pe lume, că din moment ce El este un Dumnezeu al dragostei, al cinstei și al dreptății, El nu ne va ascunde nimic din ceea ce trebuie să cunoaștem.

  Când Hristos a trăit pe acest pământ, conducătorii evrei I s-au împotrivit și L-au respins pe tot parcursul lucrării Sale. Ei au căutat continuu o modalitate prin care să-L prindă cu vorba, o metodă de a scoate pe oameni de sub influența Sa, vreo cale posibilă de a opri minunile Sale, de a-I reduce învățătura la tăcere. „Totuși influența convingătoare a Duhului lui Dumnezeu nu i-a părăsit, și ei au trebuit să înalțe o grămadă de bariere pentru a se opune influenței Lui.” Hristos Lumina Lumii, pag.322. Dumnezeu nu se schimbă, și El este tot atât de hotărât să ne câștige pe fiecare dintre noi astăzi.

  Mântuire pentru toți - 2017. Îngeri din cer sunt trimiși în lungul și-n latul pământului, căutând să mângâie pe cei întristati, să ocrotească pe cei în primejdie, să câștige inimile oamenilor la Hristos. Niciunul măcar nu este neglijat sau trecut cu vederea.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!