Articolul precedentLuptând cu bolile infecțioase
  Articolul următorMicul dejun cu regele

  Mântuire pentru toți

  „Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat.” Tit 2:11.

  Aș dori să mă gândesc astăzi la faptul că Dumnezeu este interesat în mântuirea fiecărei persoane pe care El a creiat-o. „Harul lui Dumnezeu care aduce mântuirea a fost dat tuturor.” „Duhul lui Dumnezeu este dăruit fără plată pentru ca oricine să poată avea dreptul la mântuire. Astfel Hristos, „adevărata lumină”, „luminează pe orice om care vine în lume” (Ioan 1:9). Oamenii pierd mântuirea din cauza refuzului lor voit de a primi darul vieții.” Marea Luptă, pag. 262. Îngeri din cer sunt trimiși în lungul și-n latul pământului, căutând să mângâie pe cei întristati, să ocrotească pe cei în primejdie, să câștige inimile oamenilor la Hristos. Niciunul măcar nu este neglijat sau trecut cu vederea. Dumnezeu nu se uită la fața omului, ci El se îngrijește în mod egal de toate sufletele pe care le-a creat.

  Trebuie să renunțăm la ideea că, de exemplu, pentru că un membru al comunității și-a lăsat canarii să cânte prea tare, iar eu n-am putut dormi, m-am descurajat, și m-am amărât, și prin urmare voi fi pierdut. Trebuie să renunțăm la ideea că cineva poate fi pierdut pentru că unii din membrii bisericii cresc iarbă de Bermuda în curțile lor. La o parte cu ideea că dacă cineva care stă pe rândul de vis-a-vis în biserică nu mi-a zâmbit, eu am pierdut experiența părtășiei. Planul de mântuire al lui Dumnezeu este mai adânc și mai larg decât toate acestea. El implică chestiuni mult mai importante.

  Dumnezeu este hotărât ca, din moment ce El – și nu părinții noștri – este responsabil de venirea noastră pe lume, că din moment ce El este un Dumnezeu al dragostei, al cinstei și al dreptății, El nu ne va ascunde nimic din ceea ce trebuie să cunoaștem.

  Când Hristos a trăit pe acest pământ, conducătorii evrei I s-au împotrivit și L-au respins pe tot parcursul lucrării Sale. Ei au căutat continuu o modalitate prin care să-L prindă cu vorba, o metodă de a scoate pe oameni de sub influența Sa, vreo cale posibilă de a opri minunile Sale, de a-I reduce învățătura la tăcere. „Totuși influența convingătoare a Duhului lui Dumnezeu nu i-a părăsit, și ei au trebuit să înalțe o grămadă de bariere pentru a se opune influenței Lui.” Hristos Lumina Lumii, pag.322. Dumnezeu nu se schimbă, și El este tot atât de hotărât să ne câștige pe fiecare dintre noi astăzi.

  Mântuire pentru toți - 2017. Îngeri din cer sunt trimiși în lungul și-n latul pământului, căutând să mângâie pe cei întristati, să ocrotească pe cei în primejdie, să câștige inimile oamenilor la Hristos. Niciunul măcar nu este neglijat sau trecut cu vederea.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...