Articolul precedentLuptând cu bolile infecțioase
  Articolul următorMicul dejun cu regele

  Mântuire pentru toți

  „Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat.” Tit 2:11.

  Aș dori să mă gândesc astăzi la faptul că Dumnezeu este interesat în mântuirea fiecărei persoane pe care El a creiat-o. „Harul lui Dumnezeu care aduce mântuirea a fost dat tuturor.” „Duhul lui Dumnezeu este dăruit fără plată pentru ca oricine să poată avea dreptul la mântuire. Astfel Hristos, „adevărata lumină”, „luminează pe orice om care vine în lume” (Ioan 1:9). Oamenii pierd mântuirea din cauza refuzului lor voit de a primi darul vieții.” Marea Luptă, pag. 262. Îngeri din cer sunt trimiși în lungul și-n latul pământului, căutând să mângâie pe cei întristati, să ocrotească pe cei în primejdie, să câștige inimile oamenilor la Hristos. Niciunul măcar nu este neglijat sau trecut cu vederea. Dumnezeu nu se uită la fața omului, ci El se îngrijește în mod egal de toate sufletele pe care le-a creat.

  Trebuie să renunțăm la ideea că, de exemplu, pentru că un membru al comunității și-a lăsat canarii să cânte prea tare, iar eu n-am putut dormi, m-am descurajat, și m-am amărât, și prin urmare voi fi pierdut. Trebuie să renunțăm la ideea că cineva poate fi pierdut pentru că unii din membrii bisericii cresc iarbă de Bermuda în curțile lor. La o parte cu ideea că dacă cineva care stă pe rândul de vis-a-vis în biserică nu mi-a zâmbit, eu am pierdut experiența părtășiei. Planul de mântuire al lui Dumnezeu este mai adânc și mai larg decât toate acestea. El implică chestiuni mult mai importante.

  Dumnezeu este hotărât ca, din moment ce El – și nu părinții noștri – este responsabil de venirea noastră pe lume, că din moment ce El este un Dumnezeu al dragostei, al cinstei și al dreptății, El nu ne va ascunde nimic din ceea ce trebuie să cunoaștem.

  Când Hristos a trăit pe acest pământ, conducătorii evrei I s-au împotrivit și L-au respins pe tot parcursul lucrării Sale. Ei au căutat continuu o modalitate prin care să-L prindă cu vorba, o metodă de a scoate pe oameni de sub influența Sa, vreo cale posibilă de a opri minunile Sale, de a-I reduce învățătura la tăcere. „Totuși influența convingătoare a Duhului lui Dumnezeu nu i-a părăsit, și ei au trebuit să înalțe o grămadă de bariere pentru a se opune influenței Lui.” Hristos Lumina Lumii, pag.322. Dumnezeu nu se schimbă, și El este tot atât de hotărât să ne câștige pe fiecare dintre noi astăzi.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...