Muntele Cuvântului lui Dumnezeu

  „Iarba se usucă, floarea cade; dar Cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac.” Isaia 40:8.

  Care sunt unii dintre munții pe care Dumnezeu se folosește pentru a-și îndeplini scopurile Sale, din dorința ca nimeni să nu piară? Unul dintre ei se pare că este specific popoarelor civilizate, acelora care au avut șansa să cunoască câte ceva despre lucrările lui Dumnezeu. Acest munte este Biblia.

  O să vă întrebați cum poate să constituie Biblia o piedică? Sunt milioane de oameni care cumpără Biblii, dar nu le citesc. Biblia este încă una din cărțile care se vinde cel mai bine, dar nu și dintre cele mai citite. De asemenea, însăși faptul că Biblia există, după ce mii de sceptici și necredincioși au încercat s-o distrugă, ne spune ceva, nu-i așa? Acești oameni care ar dori ca într-o bună zi Biblia să nu mai fie tipărită și să dispară, au înaintea lor o sarcină colosală. Pe pământ există deja mii și mii de Biblii, de toate culorile, de toate formele, mărimile și versiunile. Cum vor putea ei să scape de toate acestea care deja sunt aici?

  Sunt unii care la sfârșit de săptămână se duc în câte-o stațiune pe undeva să se destrăbăleze. Trebuie să vă spun că în America ei trebuie să ia Biblia care stă pe noptiera fiecărei camere de hotel și s-o ascundă într-un dulap.

  Am ținut odată niște adunări împreună cu fratele meu într-un oraș. Sala pe care voiam s-o închiriem era de fapt o despărțitură în jumătate a unui mare auditoriu. Ne-am interesat și am aflat că una din jumătăți era disponibilă în serile în care voiam să ținem adunările noastre publice de evanghelizare. Cealaltă jumătate era programată trei seri pe săptămână pentru dans. Am cântărit lucrurile și ne-am gândit că s-ar putea să avem probleme. Dar apoi ne-am gândit că am putea numi niște diaconi care să stea la intrare în sală cealaltă și să înmâneze niște anunțuri celor ce intrau în sala de dans. Așa că ne-am hotărât să organizăm întâlnirile noastre acolo. Dar administratorul ne-a spus că nu putem ține adunările acolo. Noi am ținut să știm de ce. El ne-a răspuns: „Dacă oamenii vin să se distreze la dans și vă vor vedea pe voi cu Bibliile sub braț, asta le va ruina distracția.” Așa că el nu a vrut să ne închirieze sala.

  Însăși existența Bibliei este o barieră pe care Dumnezeu a ridicat-o ca să fie greu să fim pierduți. Aceasta este o veste bună. 1 Petru 1:23 spune că Cuvântul lui Dumnezeu este viu și rămâne în noi, pentru cât timp? Pentru totdeauna.

  Muntele Cuvântului lui Dumnezeu - 2017. Însăși existența Bibliei este o barieră pe care Dumnezeu a ridicat-o ca să fie greu să fim pierduți. Aceasta este o veste bună. 1 Petru 1:23 spune că Cuvântul lui Dumnezeu este viu și rămâne în noi, pentru cât timp? Pentru totdeauna.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...