Un munte de predici

  „Căci întrucât lumea, cu înțelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înțelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioși prin nebunia propovăduirii crucii.” 1 Corinteni 1:21.

  Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, este o barieră sau un munte care ar trebui trecut de către cineva care ar alege să fie pierdut. Un al doilea munte mare peste care acea persoană ar trebui să treacă ar fi muntele de predici din Evanghelie pe care le-a auzit. Pavel a spus că, lui Dumnezeu I-a plăcut în înțelepciunea Sa, să mântuiască pe unii, prin nebunia predicării. Da, într-o privință lucrul acesta pare nebunesc. Dar Dumnezeu și-a atins ținta prin predicare timp de secole.

  Pot să-mi aduc aminte predici auzite când eram un băietel, și pe care le-am purtat cu mine încă de atunci. Dacă s-ar întâmpla să ajung atât de nenorocit încât să mă hotărăsc să fiu pierdut, ar trebui să încerc să le uit. Ar fi o sarcină grea. Îmi aduc aminte că am auzit o predică la o adunare în aer liber intitulată: „Isus, Mântuitorul meu, Domnul meu, Prietenul meu”.

  Îmi amintesc de o predică despre orbul Bartimeu. Fraza cheie auzită de-a lungul predicii a fost: „Trece Isus din Nazaret”. Bartimeu nu știa ce se întâmplă. El a întrebat: „Ce înseamnă toată vânzoleala asta?” Oamenii i-au răspuns că trece Isus din Nazaret. Bartimeu auzise despre Isus și n-ar fi vrut cu nici un chip să piardă ocazia. „Nu-L lăsați să treacă de mine. Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine păcătosul.” Dacă aș vrea să mă pierd, ar trebui să uit acea frază. Forțele puternice ale dumnezeirii știu cum să impresioneze acea parte din creierul meu, așa încât să-mi readucă aminte de acea frază întotdeauna. Eu nu vreau ca El să treacă pe lângă mine fără să se oprească. Tu ce spui?

  Îmi aduc aminte de predici rostite prin cântec. „Lumina-i Hristos! Când nori grei se string, mă-nalț în credință, curajul nu-mi frâng; căci unde tronează Isus iubitor, durerea dispare și piere orice nor… Lumina-i Hristos! Puteri El îmi dă, să birui în lupta ce-n față ne stă. De-acum înainte spre El voi privi, căci El mă conduce prin noapte și zi.”

  Prin cântec sau prin predică, mesajul Evangheliei este un obstacol uriaș pentru cel aflat pe drumul pierzării.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...