Un munte de predici

  „Căci întrucât lumea, cu înțelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înțelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioși prin nebunia propovăduirii crucii.” 1 Corinteni 1:21.

  Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, este o barieră sau un munte care ar trebui trecut de către cineva care ar alege să fie pierdut. Un al doilea munte mare peste care acea persoană ar trebui să treacă ar fi muntele de predici din Evanghelie pe care le-a auzit. Pavel a spus că, lui Dumnezeu I-a plăcut în înțelepciunea Sa, să mântuiască pe unii, prin nebunia predicării. Da, într-o privință lucrul acesta pare nebunesc. Dar Dumnezeu și-a atins ținta prin predicare timp de secole.

  Pot să-mi aduc aminte predici auzite când eram un băietel, și pe care le-am purtat cu mine încă de atunci. Dacă s-ar întâmpla să ajung atât de nenorocit încât să mă hotărăsc să fiu pierdut, ar trebui să încerc să le uit. Ar fi o sarcină grea. Îmi aduc aminte că am auzit o predică la o adunare în aer liber intitulată: „Isus, Mântuitorul meu, Domnul meu, Prietenul meu”.

  Îmi amintesc de o predică despre orbul Bartimeu. Fraza cheie auzită de-a lungul predicii a fost: „Trece Isus din Nazaret”. Bartimeu nu știa ce se întâmplă. El a întrebat: „Ce înseamnă toată vânzoleala asta?” Oamenii i-au răspuns că trece Isus din Nazaret. Bartimeu auzise despre Isus și n-ar fi vrut cu nici un chip să piardă ocazia. „Nu-L lăsați să treacă de mine. Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine păcătosul.” Dacă aș vrea să mă pierd, ar trebui să uit acea frază. Forțele puternice ale dumnezeirii știu cum să impresioneze acea parte din creierul meu, așa încât să-mi readucă aminte de acea frază întotdeauna. Eu nu vreau ca El să treacă pe lângă mine fără să se oprească. Tu ce spui?

  Îmi aduc aminte de predici rostite prin cântec. „Lumina-i Hristos! Când nori grei se string, mă-nalț în credință, curajul nu-mi frâng; căci unde tronează Isus iubitor, durerea dispare și piere orice nor… Lumina-i Hristos! Puteri El îmi dă, să birui în lupta ce-n față ne stă. De-acum înainte spre El voi privi, căci El mă conduce prin noapte și zi.”

  Prin cântec sau prin predică, mesajul Evangheliei este un obstacol uriaș pentru cel aflat pe drumul pierzării.

  Un munte de predici - 2017. Lumina-i Hristos! Când nori grei se string, mă-nalț în credință, curajul nu-mi frâng; căci unde tronează Isus iubitor, durerea dispare și piere orice nor... Lumina-i Hristos! Puteri El îmi dă, să birui în lupta ce-n față ne stă. De-acum înainte spre El voi privi, căci El mă conduce prin noapte și zi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...