Articolul precedentAlegându-L pe Domnul
  Articolul următorDar bunicul?

  Muntele de bun simț

  „Învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă!” Psalmul 90:12.

  Biblia, împreună cu predicarea Evangheliei prin cuvânt și prin cântec constituie doi munți mari pe care Dumnezeu i-a clădit pentru a ne împiedica să tragem greșita concluzie că este ușor a te pierde. Un al treilea munte care ne este pus în față este acela al judecății tale. Logica și rațiunea ne pot împiedica de la a ne pierde mântuirea. Prin profetul Isaia Isus a zis: „Veniți totuși să ne judecăm” (Isaia 1:18). Să ne judecăm cu privire la ce? Cu privire la păcatele voastre! Am aranjat în așa fel încât ele să fie albe ca zăpada, chiar dacă acum sunt roșii cum e cârmâzul. Am pregătit viața veșnică pentru voi.

  Cineva ar putea spune că nu putem dovedi aceasta. Dacă cineva ar veni la mine să-mi să spună: „Dovedește-mi că există viață veșnică” n-aș putea dovedi. Nu am vreun instrument sau cunoștințe științifice pentru a putea dovedi că există veșnicie. Pe de altă parte nici scepticul nu poate dovedi că ea nu există. Dacă am pune pe oameni să înșiruie cele mai importante întrebări pe care le-ar avea, sub garanția că ar primi răspunsul adevărat, una din primele cinci întrebări ar fi cu siguranță aceasta: „Există viață dincolo de moarte?” Aceasta reprezintă un mare necunoscut ce poate fi înțeles doar prin credință.

  De fapt, dacă ar fi să-mi folosesc doar mintea și logica, doar rațiunea omenească, n-aș fi prea mulțumit de ceea ce mi-ar oferi o persoană care nu-L acceptă pe Dumnezeu. Nu avem de ales între viață veșnică în ceruri și viață veșnică în Las Vegas. La sfârșitul unei vieți de 70 de ani avem de ales între viață veșnică și moarte. Moarte ce poate fi veșnică, nu-i așa? Totuși nu mi se pare prea impresionant. Am auzit despre oameni care se simțeau mulțumiți și „maturi” la gândul că tot ceea ce au reprezintă viața aceasta, iar când viața se termină, totul s-a terminat. Ei par împăcați cu această idee. Mă întreb cum pot gândi în felul acesta?

  Vorbeam odată cu cineva care era la spital și care avea patima fumatului. El spunea: „Orice laș se poate lăsa de fumat. Dar este nevoie să fii un bărbat adevărat ca să mori de cancer de plămâni!” Această logică este greșită încă de la primul cuvânt. Bineînțeles că acest om se grozăvea. Dar, cu fiecare țigară pe care o aprindea, el trebuia să treacă un munte uriaș de rațiune și bun simț.

  Judecata sănătoasă este un munte pe care Dumnezeu l-a creat ca să facă drumul pierzării cât mai greu.

  Muntele de bun simț - 2017. „Orice laș se poate lăsa de fumat. Dar este nevoie să fii un bărbat adevărat ca să mori de cancer de plămâni!” Această logică este greșită încă de la primul cuvânt. Bineînțeles că acest om se grozăvea. Dar, cu fiecare țigară pe care o aprindea, el trebuia să treacă un munte uriaș de rațiune și bun simț.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...