Articolul precedentAlegându-L pe Domnul
  Articolul următorDar bunicul?

  Muntele de bun simț

  „Învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă!” Psalmul 90:12.

  Biblia, împreună cu predicarea Evangheliei prin cuvânt și prin cântec constituie doi munți mari pe care Dumnezeu i-a clădit pentru a ne împiedica să tragem greșita concluzie că este ușor a te pierde. Un al treilea munte care ne este pus în față este acela al judecății tale. Logica și rațiunea ne pot împiedica de la a ne pierde mântuirea. Prin profetul Isaia Isus a zis: „Veniți totuși să ne judecăm” (Isaia 1:18). Să ne judecăm cu privire la ce? Cu privire la păcatele voastre! Am aranjat în așa fel încât ele să fie albe ca zăpada, chiar dacă acum sunt roșii cum e cârmâzul. Am pregătit viața veșnică pentru voi.

  Cineva ar putea spune că nu putem dovedi aceasta. Dacă cineva ar veni la mine să-mi să spună: „Dovedește-mi că există viață veșnică” n-aș putea dovedi. Nu am vreun instrument sau cunoștințe științifice pentru a putea dovedi că există veșnicie. Pe de altă parte nici scepticul nu poate dovedi că ea nu există. Dacă am pune pe oameni să înșiruie cele mai importante întrebări pe care le-ar avea, sub garanția că ar primi răspunsul adevărat, una din primele cinci întrebări ar fi cu siguranță aceasta: „Există viață dincolo de moarte?” Aceasta reprezintă un mare necunoscut ce poate fi înțeles doar prin credință.

  De fapt, dacă ar fi să-mi folosesc doar mintea și logica, doar rațiunea omenească, n-aș fi prea mulțumit de ceea ce mi-ar oferi o persoană care nu-L acceptă pe Dumnezeu. Nu avem de ales între viață veșnică în ceruri și viață veșnică în Las Vegas. La sfârșitul unei vieți de 70 de ani avem de ales între viață veșnică și moarte. Moarte ce poate fi veșnică, nu-i așa? Totuși nu mi se pare prea impresionant. Am auzit despre oameni care se simțeau mulțumiți și „maturi” la gândul că tot ceea ce au reprezintă viața aceasta, iar când viața se termină, totul s-a terminat. Ei par împăcați cu această idee. Mă întreb cum pot gândi în felul acesta?

  Vorbeam odată cu cineva care era la spital și care avea patima fumatului. El spunea: „Orice laș se poate lăsa de fumat. Dar este nevoie să fii un bărbat adevărat ca să mori de cancer de plămâni!” Această logică este greșită încă de la primul cuvânt. Bineînțeles că acest om se grozăvea. Dar, cu fiecare țigară pe care o aprindea, el trebuia să treacă un munte uriaș de rațiune și bun simț.

  Judecata sănătoasă este un munte pe care Dumnezeu l-a creat ca să facă drumul pierzării cât mai greu.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...