Muntele conștiinței

  „Apoi S-a plecat iarăși, și scria cu degetul pe pământ. Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simțit mustrați în cugetul lor, și au ieșit afară unul câte unul. Începând de la cel mai bătrâni, până la cel din urmă.” Ioan 8:8-9.

  Primii patru munți despre care am vorbit și care blochează drumul nostru în jos, ne fac să ne oprim, să înțelegem, să ne gândim, sunt munți pe care-i putem găsi în primul rând în țările civilizate. Biblia, predicile și cântările auzite, bunul nostru simt și rugăciunile prietenilor și ale celor dragi care sunt credincioși. Ultimii patru munți ar avea probabil o aplicație mai largă.

  Primul dintre aceștia ar fi conștiința. Se vorbește despre ea în Romani 2:15. Neamurile care nu aveau Legea lui Dumnezeu au descoperit că conștiința lor le spunea ceva. Puteți citi despre ei. În țări unde Evanghelia nu a fost predicată, unde nu a existat educație spirituală, unde nu erau alții care deja să-L fi primit pe Hristos, conștiința este cea care le vorbește.

  Ne este greu să definim conștiința. Este ceva tainic. Uneori spunem că este Duhul Sfânt. Nu, este mai mult decît atât; sau mai puțin – una din două. În orice caz diferă. Duhul Sfânt lucrează prin conștiință. Cei mai mulți dintre noi știm ce înseamnă a fi convinși cu ajutorul conștiinței. Vedem într-o zi un grup de oameni plănuind să arunce cu pietre într-o femeie. Dintr-o dată ei se opresc, și, cu capetele plecate și ochii în pămînt dispar pe rând. Conștiința lor i-a convins (Ioan 8).

  Conștiința este prezentă în tânăr și în copil. Ea este prezentă și în cel bătrân, dacă nu a fost tocită cumva. Trebuie un timp îndelungat ca să ți se tocească conștiința. Îmi aduc aminte că i-am spus tatălui meu o minciună când eram de patru ani. Am urmărit apoi propriii mei copii. La patru ani! Cum de am știut ce era o minciună, ca să nu mai vorbesc de faptul că am și spus-o? Încă îmi aduc aminte acea minciună. A rămas în conștiința mea pentru șapte ani. Îmi spusese cineva că eu aveam conștiință? Nu știam prea multe despre conștiință la vârsta de patru ani. Dar ceva mă convingea. N-am să uit pacea pe care am avut-o în seara în care, la vârsta de 11 ani m-am dus în dormitorul tatălui meu ca să-i mărturisesc minciuna pe care am spus-o la patru ani. Îndrăznesc să spun că toți știm ce înseamnă conștiința. Deci conștiința este un alt munte, un alt obstacol care ar trebui să fie trecut în cazul în care am vrea să fim pierduți.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...