Muntele conștiinței

  „Apoi S-a plecat iarăși, și scria cu degetul pe pământ. Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simțit mustrați în cugetul lor, și au ieșit afară unul câte unul. Începând de la cel mai bătrâni, până la cel din urmă.” Ioan 8:8-9.

  Primii patru munți despre care am vorbit și care blochează drumul nostru în jos, ne fac să ne oprim, să înțelegem, să ne gândim, sunt munți pe care-i putem găsi în primul rând în țările civilizate. Biblia, predicile și cântările auzite, bunul nostru simt și rugăciunile prietenilor și ale celor dragi care sunt credincioși. Ultimii patru munți ar avea probabil o aplicație mai largă.

  Primul dintre aceștia ar fi conștiința. Se vorbește despre ea în Romani 2:15. Neamurile care nu aveau Legea lui Dumnezeu au descoperit că conștiința lor le spunea ceva. Puteți citi despre ei. În țări unde Evanghelia nu a fost predicată, unde nu a existat educație spirituală, unde nu erau alții care deja să-L fi primit pe Hristos, conștiința este cea care le vorbește.

  Ne este greu să definim conștiința. Este ceva tainic. Uneori spunem că este Duhul Sfânt. Nu, este mai mult decît atât; sau mai puțin – una din două. În orice caz diferă. Duhul Sfânt lucrează prin conștiință. Cei mai mulți dintre noi știm ce înseamnă a fi convinși cu ajutorul conștiinței. Vedem într-o zi un grup de oameni plănuind să arunce cu pietre într-o femeie. Dintr-o dată ei se opresc, și, cu capetele plecate și ochii în pămînt dispar pe rând. Conștiința lor i-a convins (Ioan 8).

  Conștiința este prezentă în tânăr și în copil. Ea este prezentă și în cel bătrân, dacă nu a fost tocită cumva. Trebuie un timp îndelungat ca să ți se tocească conștiința. Îmi aduc aminte că i-am spus tatălui meu o minciună când eram de patru ani. Am urmărit apoi propriii mei copii. La patru ani! Cum de am știut ce era o minciună, ca să nu mai vorbesc de faptul că am și spus-o? Încă îmi aduc aminte acea minciună. A rămas în conștiința mea pentru șapte ani. Îmi spusese cineva că eu aveam conștiință? Nu știam prea multe despre conștiință la vârsta de patru ani. Dar ceva mă convingea. N-am să uit pacea pe care am avut-o în seara în care, la vârsta de 11 ani m-am dus în dormitorul tatălui meu ca să-i mărturisesc minciuna pe care am spus-o la patru ani. Îndrăznesc să spun că toți știm ce înseamnă conștiința. Deci conștiința este un alt munte, un alt obstacol care ar trebui să fie trecut în cazul în care am vrea să fim pierduți.

  Muntele conștiinței - 2017. Îndrăznesc să spun că toți știm ce înseamnă conștiința. Deci conștiința este un alt munte, un alt obstacol care ar trebui să fie trecut în cazul în care am vrea să fim pierduți.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...