Muntele necazurilor

  „Calea celor stricați este pietroasă.” Proverbe 13:15.

  Un alt munte de care Dumnezeu se folosește ca să ne prevină de a aluneca este un munte pe care nu l-a făcut El, ci de care El doar se folosește. Este muntele supărărilor și necazurilor vieții. Lacrimi, dureri, suferințe, plecări, cortegii funerare, despărțiri, spitale, toate acestea ne fac să ne plecăm pe genunchi. Dumnezeu nu ne aduce suferințe și necazuri; Satana este cel care le aduce.

  Cred cu tărie că, chiar dacă Satana m-a părăsit pentru o perioadă mai îndelungată de timp, el tot ar fi putut să mă aibă. Dar el a fost atât de neînțelept încât a tot insistat cu ispitirile sale încercând să mă facă să cad, până când m-am pus pe genunchi. Vi s-a întâmplat asta vreodată? Satana nu este mulțumit doar cu faptul că îi vede pe oameni despărțiți de Dumnezeu; el îi vrea în mocirlă. Și în timp ce încearcă să ne împingă în mocirlă, ne ajută de fapt să găsim calea către Dumnezeu. Nu-mi place lumea plină de păcat în care trăiesc. Nu-mi plac lacrimile, durerile și suferințele. Dar când aud pe cineva cântând: „El mi-a spălat ochii cu lacrimi, ca să pot vedea”, parcă înțeleg mai bine sensul acestor cuvinte.

  Am întâlnit oameni care treceau prin mari necazuri, și care considerau că prin aceste suferințe au reușit să aibă o adevărată legătură cu Domnul Isus. Nu sunt chiar sigur cine aduce lacrimile, dar știu cine se folosește de ele, cine lucrează prin ele.

  Sunt fericit de perspectiva care ni se descoperă când realizăm că de fapt nu avem unde să mergem. În Ioan capitolul 6, Isus a întrebat pe ucenici: „Voi nu vă duceți?” Iar ei i-au răspuns: „Nu avem unde să ne ducem.” Nu știm unde să ne ducem. Nu avem unde să ne ducem

  Ați observat vreodată încordarea și lupta imprimate pe expresia feței celor care încearcă să fie pierduți?

  În Proverbe 13:15 se spune: „Calea celor stricați este… ” Cum? Ușoară? Nu. Este grea. Cred că dacă aș dori vreodată să fiu pierdut, aș avea multă bătaie de cap ca s-o pot face. Resping ideea că drumul spre iad este pavat cu gheață. Dumnezeu a făcut tot ceea ce a putut ca să ne fie cât mai greu să fim pierduți.

  Muntele necazurilor - 2017. Am întâlnit oameni care treceau prin mari necazuri, și care considerau că prin aceste suferințe au reușit să aibă o adevărată legătură cu Domnul Isus. Nu sunt chiar sigur cine aduce lacrimile, dar știu cine se folosește de ele, cine lucrează prin ele.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...