Muntele necazurilor

  „Calea celor stricați este pietroasă.” Proverbe 13:15.

  Un alt munte de care Dumnezeu se folosește ca să ne prevină de a aluneca este un munte pe care nu l-a făcut El, ci de care El doar se folosește. Este muntele supărărilor și necazurilor vieții. Lacrimi, dureri, suferințe, plecări, cortegii funerare, despărțiri, spitale, toate acestea ne fac să ne plecăm pe genunchi. Dumnezeu nu ne aduce suferințe și necazuri; Satana este cel care le aduce.

  Cred cu tărie că, chiar dacă Satana m-a părăsit pentru o perioadă mai îndelungată de timp, el tot ar fi putut să mă aibă. Dar el a fost atât de neînțelept încât a tot insistat cu ispitirile sale încercând să mă facă să cad, până când m-am pus pe genunchi. Vi s-a întâmplat asta vreodată? Satana nu este mulțumit doar cu faptul că îi vede pe oameni despărțiți de Dumnezeu; el îi vrea în mocirlă. Și în timp ce încearcă să ne împingă în mocirlă, ne ajută de fapt să găsim calea către Dumnezeu. Nu-mi place lumea plină de păcat în care trăiesc. Nu-mi plac lacrimile, durerile și suferințele. Dar când aud pe cineva cântând: „El mi-a spălat ochii cu lacrimi, ca să pot vedea”, parcă înțeleg mai bine sensul acestor cuvinte.

  Am întâlnit oameni care treceau prin mari necazuri, și care considerau că prin aceste suferințe au reușit să aibă o adevărată legătură cu Domnul Isus. Nu sunt chiar sigur cine aduce lacrimile, dar știu cine se folosește de ele, cine lucrează prin ele.

  Sunt fericit de perspectiva care ni se descoperă când realizăm că de fapt nu avem unde să mergem. În Ioan capitolul 6, Isus a întrebat pe ucenici: „Voi nu vă duceți?” Iar ei i-au răspuns: „Nu avem unde să ne ducem.” Nu știm unde să ne ducem. Nu avem unde să ne ducem

  Ați observat vreodată încordarea și lupta imprimate pe expresia feței celor care încearcă să fie pierduți?

  În Proverbe 13:15 se spune: „Calea celor stricați este… ” Cum? Ușoară? Nu. Este grea. Cred că dacă aș dori vreodată să fiu pierdut, aș avea multă bătaie de cap ca s-o pot face. Resping ideea că drumul spre iad este pavat cu gheață. Dumnezeu a făcut tot ceea ce a putut ca să ne fie cât mai greu să fim pierduți.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...