Duhul Sfânt și Muntele Golgotei

  „Urechile tale vor auzi după tine glasul care zice: Iată drumul mergeți pe el! Când veți mai voi să vă abateți la dreapta sau la stângă.” Isaia 30:21.

  Uitându-ne la munții și barierele ce stau în calea alegerii noastre de a fi pierduți, vedem cum se ivește un alt munte numit Duhul Sfânt. (Vezi Ioan 16:8-13). Când va veni El va condamna, pe cine? Numai pe adventiștii de ziua a șaptea? Pe cine anume? El va dovedi lumea vinovată de păcat, neprihănire și judecată. Duhul Sfânt încă vorbește încet. El lucrează în timpul somnului nostru. El a pătruns în corpul balenei ca să vorbească cu Iona când acesta ce se afla în pântecele ei. Duhul Sfânt poate trece orice granițe sau bariere.

  Duhul Sfânt poate merge până în cea mai întunecată junglă din cea mai îndepărtată insulă. El lucrează continuu pentru a atrage pe oameni la Dumnezeu

  Am văzut oameni care își ridică pumnii către Dumnezeu zicînd: „Lasă-mă în pace.” Am auzit pe alții rugându-se ca Duhul Sfânt să-i părăsească. Și din când în când, acea rugăciune pare a fi ascultată. Dar am întâlnit pe alții, tineri, chiar de 10 ani, care erau absolut convinși că au comis păcatul de neiertat.

  Aș dori să spun că păcatul de neiertat este foarte greu de comis. Prin aceasta nu vreau să aprob libertinajul ori amânarea. Nu putem vorbi de așa ceva dacă vom privi la muntele care pare să se asemene cu o căpățână. El este dincolo de zidurile Ierusalimului. Pe el sunt trei cruci, iar cea din mijloc are brațe prietenoase care încă se întind către fiecare dintre noi zicând: „El, care n-a cruțat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toți, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?” (Romani 8:32).

  Cum poți trece cu vederea muntele Golgotei? Chiar și păgânii înțeleg cât de cât faptul că cineva trebuie să moară în locul păcătosului. Duhul lui Dumnezeu lucrează ca să ajungă la fiecare persoană. Istoria crucii de pe Calvar este un munte uriaș care-și înalță piscul semeț în albastrul cerului.

  Dumnezeu nu poate ierta păcatul, dar, din cauza crucii El poate ierta pe păcătoși. Dacă cineva înțelege cât de puțin din acest adevăr, cum va putea el trece oare peste acest uriaș obstacol, spre pierzare?

  Duhul Sfânt și Muntele Golgotei - 2017. Dumnezeu nu poate ierta păcatul, dar, din cauza crucii El poate ierta pe păcătoși. Dacă cineva înțelege cât de puțin din acest adevăr, cum va putea el trece oare peste acest uriaș obstacol, spre pierzare?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...