Duhul Sfânt și Muntele Golgotei

  „Urechile tale vor auzi după tine glasul care zice: Iată drumul mergeți pe el! Când veți mai voi să vă abateți la dreapta sau la stângă.” Isaia 30:21.

  Uitându-ne la munții și barierele ce stau în calea alegerii noastre de a fi pierduți, vedem cum se ivește un alt munte numit Duhul Sfânt. (Vezi Ioan 16:8-13). Când va veni El va condamna, pe cine? Numai pe adventiștii de ziua a șaptea? Pe cine anume? El va dovedi lumea vinovată de păcat, neprihănire și judecată. Duhul Sfânt încă vorbește încet. El lucrează în timpul somnului nostru. El a pătruns în corpul balenei ca să vorbească cu Iona când acesta ce se afla în pântecele ei. Duhul Sfânt poate trece orice granițe sau bariere.

  Duhul Sfânt poate merge până în cea mai întunecată junglă din cea mai îndepărtată insulă. El lucrează continuu pentru a atrage pe oameni la Dumnezeu

  Am văzut oameni care își ridică pumnii către Dumnezeu zicînd: „Lasă-mă în pace.” Am auzit pe alții rugându-se ca Duhul Sfânt să-i părăsească. Și din când în când, acea rugăciune pare a fi ascultată. Dar am întâlnit pe alții, tineri, chiar de 10 ani, care erau absolut convinși că au comis păcatul de neiertat.

  Aș dori să spun că păcatul de neiertat este foarte greu de comis. Prin aceasta nu vreau să aprob libertinajul ori amânarea. Nu putem vorbi de așa ceva dacă vom privi la muntele care pare să se asemene cu o căpățână. El este dincolo de zidurile Ierusalimului. Pe el sunt trei cruci, iar cea din mijloc are brațe prietenoase care încă se întind către fiecare dintre noi zicând: „El, care n-a cruțat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toți, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?” (Romani 8:32).

  Cum poți trece cu vederea muntele Golgotei? Chiar și păgânii înțeleg cât de cât faptul că cineva trebuie să moară în locul păcătosului. Duhul lui Dumnezeu lucrează ca să ajungă la fiecare persoană. Istoria crucii de pe Calvar este un munte uriaș care-și înalță piscul semeț în albastrul cerului.

  Dumnezeu nu poate ierta păcatul, dar, din cauza crucii El poate ierta pe păcătoși. Dacă cineva înțelege cât de puțin din acest adevăr, cum va putea el trece oare peste acest uriaș obstacol, spre pierzare?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...