Duhul Sfânt și Muntele Golgotei

  „Urechile tale vor auzi după tine glasul care zice: Iată drumul mergeți pe el! Când veți mai voi să vă abateți la dreapta sau la stângă.” Isaia 30:21.

  Uitându-ne la munții și barierele ce stau în calea alegerii noastre de a fi pierduți, vedem cum se ivește un alt munte numit Duhul Sfânt. (Vezi Ioan 16:8-13). Când va veni El va condamna, pe cine? Numai pe adventiștii de ziua a șaptea? Pe cine anume? El va dovedi lumea vinovată de păcat, neprihănire și judecată. Duhul Sfânt încă vorbește încet. El lucrează în timpul somnului nostru. El a pătruns în corpul balenei ca să vorbească cu Iona când acesta ce se afla în pântecele ei. Duhul Sfânt poate trece orice granițe sau bariere.

  Duhul Sfânt poate merge până în cea mai întunecată junglă din cea mai îndepărtată insulă. El lucrează continuu pentru a atrage pe oameni la Dumnezeu

  Am văzut oameni care își ridică pumnii către Dumnezeu zicînd: „Lasă-mă în pace.” Am auzit pe alții rugându-se ca Duhul Sfânt să-i părăsească. Și din când în când, acea rugăciune pare a fi ascultată. Dar am întâlnit pe alții, tineri, chiar de 10 ani, care erau absolut convinși că au comis păcatul de neiertat.

  Aș dori să spun că păcatul de neiertat este foarte greu de comis. Prin aceasta nu vreau să aprob libertinajul ori amânarea. Nu putem vorbi de așa ceva dacă vom privi la muntele care pare să se asemene cu o căpățână. El este dincolo de zidurile Ierusalimului. Pe el sunt trei cruci, iar cea din mijloc are brațe prietenoase care încă se întind către fiecare dintre noi zicând: „El, care n-a cruțat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toți, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?” (Romani 8:32).

  Cum poți trece cu vederea muntele Golgotei? Chiar și păgânii înțeleg cât de cât faptul că cineva trebuie să moară în locul păcătosului. Duhul lui Dumnezeu lucrează ca să ajungă la fiecare persoană. Istoria crucii de pe Calvar este un munte uriaș care-și înalță piscul semeț în albastrul cerului.

  Dumnezeu nu poate ierta păcatul, dar, din cauza crucii El poate ierta pe păcătoși. Dacă cineva înțelege cât de puțin din acest adevăr, cum va putea el trece oare peste acest uriaș obstacol, spre pierzare?

  Duhul Sfânt și Muntele Golgotei - 2017. Dumnezeu nu poate ierta păcatul, dar, din cauza crucii El poate ierta pe păcătoși. Dacă cineva înțelege cât de puțin din acest adevăr, cum va putea el trece oare peste acest uriaș obstacol, spre pierzare?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...